Het echte Maryanne Trump-schandaal is de rijkdom van de familie Trump

Het echte Maryanne Trump-schandaal is de rijkdom van de familie Trump

24 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump “heeft geen principes – geen”, zei zijn zus op een geheime tape. Maar er zijn vragen over haar betrokkenheid bij de misleidende zakelijke praktijken van de familie.

De zus van president Donald Trump, Maryanne Trump Barry, minachtte de president scherp en zei dat ze geloofde dat hij een vriend had betaald om zijn SAT’s op te nemen in audio-opnames die zaterdagavond door de Washington Post werden gepubliceerd .

Trump “heeft geen principes – geen”, zei Barry in de opnames die aan de Post werden verstrekt. ‘Het is de finesse van alles. Het is de onzin en deze wreedheid. Donald is wreed. “

Barry, een voormalige federale rechter, maakte de opmerkingen in een reeks geheime opnames in 2018 en 2019 door haar nicht, Mary Trump, die naar voren is gekomen als een felle criticus van de president.

Barry zei dat Donald Trump ‘niet leest’, dat ‘hij een snotaap was’, en dat ze zijn huiswerk voor hem deed, en voegde eraan toe dat ze gelooft dat hij een vriend heeft betaald om de gestandaardiseerde tests af te leggen waarmee hij kon overstappen van Fordham University aan de Universiteit van Pennsylvania. Ze sprak ook haar afkeer uit over “wat ze doen met kinderen aan de grens” in het beleid van de regering-Trump voor het scheiden van gezinnen voor migranten.

De bewering dat Trump vals speelde tijdens een toelatingsexamen voor de universiteit (wat hij ontkent) was een van de vaak in twijfel getrokken delen van een boek van Mary Trump dat eerder dit jaar werd uitgebracht, waarin ze de dramatische innerlijke werking van de Trump-familie beschrijft en hoe deze vorm kreeg de psyche van de president. De opnames met Barry, die aan de Post zijn verstrekt om de aantijging te staven, lijken een van de onderbouwingen van haar boek te zijn.

Er is echter meer aan de hand: de woordvoerder van Mary Trump vertelde de Post dat ze haar tante opnam om bewijs te verzamelen ter ondersteuning van haar bewering dat ze was bedrogen uit een aanzienlijk deel van haar erfenis nadat haar grootvader en familiepatriarch Fred Trump Sr. in 1999 stierf.

Barry, Robert Trump en Donald Trump sloten zich aan bij een rechtszaak om te voorkomen dat Mary een grotere erfenis zou krijgen, en uiteindelijk regelde ze de zaak in 2001, nadat ze te horen kreeg dat het landgoed $ 30 miljoen waard was. Ze kwam later tot de overtuiging dat het ongeveer $ 1 miljard waard was en de familie had gelogen over de waarde ervan.

In haar boek zei Mary Trump dat ze een belangrijke bron werd in een New York Times-onderzoek uit 2018 naar de uitgebreide financiële corruptie van de grotere Trump-familie, die hun rijkdom deels vergaarde door belastingontduiking.

De familie Trump heeft een lange geschiedenis van belastingontduiking en misleidende zakelijke praktijken

De publicatie van de opmerkingen van Maryanne Trump Barry is de eerste keer dat een familielid naast Mary Trump wordt gehoord dat Donald Trump en zijn geschiedenis van misleiding kleineert. Maar Barry zelf is betrokken bij de duistere financiële activiteiten van de familie Trump – een schandaal dat de geheime opnames overschaduwt.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Pete Buttigieg trekt dezelfde soorten menigten die Barack Obama tijdens zijn eerste presidentiële loop deed

Het Times-onderzoek van 2018 onthulde een patroon van belastingontduiking waardoor Donald Trump het huidige equivalent van minstens $ 413 miljoen van zijn vader kon ontvangen. Fred Trump, de patriarch van de familie wiens onroerendgoedbedrijf de basis vormde van zijn rijkdom, verrijkte de familie verder door miljoenen dollars aan geschenken te verbergen via shell-bedrijven.

Zoals David Barstow, Susanne Craig en Russ Buettner van de Times in 2018 meldden:

Een groot deel van [de $ 413 miljoen] kwam naar meneer Trump omdat hij zijn ouders hielp belastingen te ontwijken. Hij en zijn broers en zussen hebben een nepbedrijf opgericht om miljoenen dollars aan geschenken van hun ouders te verbergen, blijkt uit verslagen en interviews. Uit gegevens blijkt dat de heer Trump zijn vader hielp met het nemen van ongepaste belastingaftrekposten ter waarde van miljoenen meer. Hij hielp ook bij het formuleren van een strategie om het onroerendgoedbezit van zijn ouders met honderden miljoenen dollars te onderwaarderen op belastingaangiften, waardoor de belastingaanslag fors werd verlaagd wanneer die eigendommen aan hem en zijn broers en zussen werden overgedragen.

De IRS sloeg het niet aan en Fred Trump maakte meer dan $ 1 miljard over aan zijn kinderen. De Trumps betaalden slechts ongeveer $ 52,2 miljoen aan belastingen, in plaats van de minstens $ 550 miljoen die ze zouden hebben moeten betalen.

Barry was de mede-eigenaar van een van die lege bedrijven die vroeger geld uit de bedrijven van hun vader haalde door aankopen die al door werknemers waren gedaan te markeren in plaats van apparatuur te kopen voor de gebouwen van Fred Trump, meldde de Times, zoals het beweerde te doen. De miljoenen dollars die door het bedrijf werden overgeheveld, gingen – onbelast – naar Barry, Donald Trump en hun andere broers en zussen.

In 2018 ontkende een advocaat van Donald Trump de berichtgeving van de Times en zei dat de beschuldigingen van “fraude en belastingontduiking 100 procent vals en zeer lasterlijk zijn”, en voegde eraan toe: “er was door niemand fraude of belastingontduiking.” In het boek van Mary Trump, Too Much and Never Enough , zei ze dat Barry een bereidwillige deelname aan een plan ontkende. ‘Ik ontmoette Maryanne kort nadat het artikel was verschenen. Ze ontkende het allemaal. Ze was tenslotte maar een ‘meisje’. Toen haar een stuk papier werd voorgelegd, had ze het ondertekend. … Ze leek zich geen zorgen te maken dat er gevolgen zouden zijn, ‘schreef Mary Trump.

Maar nadat het onderzoek van de Times was gepubliceerd, startte een gerechtelijke gedragsraad een onderzoek naar de manier waarop Barry profiteerde van belastingregelingen en mogelijk de acties van de familie in de afgelopen decennia heeft beïnvloed. The Times meldde vorig jaar dat Barry, nu 83, met pensioen ging 10 dagen nadat een rechtbankfunctionaris klagers had verteld dat het onderzoek “de volledige aandacht” van de raad zou krijgen, waarmee het onderzoek werd beëindigd. (Barry werd door president Ronald Reagan aangesteld als federale rechter. Ze klaagde in de opnames van Mary Trump dat Donald Trump lang zijn ‘enige gunst’ boven haar hoofd hield: zijn advocaat Roy Cohn vragen Reagan te dwingen meer vrouwelijke rechters te benoemen.)

Donald Trump heeft op het campagnespoor beweerd een self-made miljardair te zijn, en hij heeft bij veel kiezers vertrouwen opgebouwd in de veronderstelling dat zijn zakelijke expertise het land ten goede kan komen. Maar de berichtgeving van de Times illustreert hoe Trump – die op 3-jarige leeftijd jaarlijks $ 200.000 verdiende in de huidige dollars – gesteund werd door familievermogen.

De begunstigden van de gezinsregeling behoren nu tot de machtigste mensen in Amerika. Dat zal vanaf maandag volledig te zien zijn, wanneer de Republikeinse Nationale Conventie de hele week zal bijeenkomen met deels digitale, deels persoonlijke evenementen.

Enkele van de belangrijkste sprekers op de conventie zijn leden van de Trump-familie. Naast de president zijn Donald Trump Jr., Melania Trump, Ivanka Trump, Eric Trump en Tiffany Trump allemaal gepland om te verschijnen, waardoor het een echte familie-aangelegenheid wordt.Lees ook:  Scoop: In het epische gevecht van het Witte Huis om hydroxychloroquine

Comments

comments