‘Maxima gefotografeerd in bikini’


Blauw bloed in blauw water van het Griekse feesteiland Mykonos. Koning Willem-Alexander – heerlijk unroyal met zwembroek en roze poloshirt – chauffeerde vrijdag zijn Máxima door de Middellandse Zee.

Koning gespot met zijn nieuwe pooiersloep

Zoals Beau van Erven Dorens de boot noemde:

De Koninklijke familie is schouder-aan-schouder aan het polonaise feestvieren in Griekenland met een Wajer 55 van 2 miljoen euro (van uw geld gekocht, in coronatijd) terwijl in de Beverwijkse Bazaar de ondernemers hun zaak worden uitgeknuppeld, en in de binnensteden van Rotterdam en Amsterdam de horeca naar de tiefus wordt geholpen, omdat er mensen schouder aan schouder staan.

koning

Koning Willem-Alexander heeft middenin de coronacrisis een peperdure sportboot gekocht. Het gaat om een zogeheten Wajer 55, een jacht van zo’n 2 miljoen euro. Het is ‘de kleinste superjacht ter wereld’.

Willem Alexander heeft een nieuw mannenspeelgoed voor zichzelf: 16 meter lang, bijna 17 ton zwaar, vrij strak en gemotoriseerd met 1300 pk achterin zoals het hoort bij zijn stand. Het nieuwe jacht, een “Wajer 55”, gebouwd in Heeg in Nederland, kost slechts twee miljoen euro en wij hier in Nederland die armoezaaiers maar blijven steunen met onze hoge belastingen.

Met vier bedden, een barbecue, badkamer en uitschuifbare zonnekap wordt de vloer beschouwd als het “kleinste luxe jacht ter wereld”. Het is dus geen verrassing dat toen de lokale bevolking luxe kochten, er in de eerste plaats een op de kroon stond – vanwege het verspillen van belastinggeld in tijden van lege schatkisten.

In 2014 telde de koning 7 ton neer voor een nieuwe speedboot. Willem-Alexander, die Nederlanders vorige maand in een korte toespraak op televisie op het hart drukte om de coronamaatregelen vol te houden, kocht dat jaar ook een nieuwe limo.

Onlangs was er nog kritiek op hem na een uitzending van Zembla, waaruit bleek dat hij elk jaar zijn natuurgebied Het Loo maar liefst 3 maanden afsluit om zonder pottenkijkers op wild te jagen. Voor het terrein krijgt de koning miljoenen euro’s subsidie op voorwaarde dat de belastingbetaler ook het hele jaar van het bos zou moeten mogen genieten. Hij blijft ondanks de kritiek doorgaan met jagen.

De Oranjes bleken ook geen erfpachtbelasting af te dragen, maar in natura te betalen, met kunstwerken en meubels. Het grootste deel daarvan bleef in de paleizen. Een deel van de kunst is gekocht met geld van de staat, terwijl de koning een vergoeding krijgt voor het onderhoud ervan. De koninklijke familie blijkt bovendien bijzondere kunstwerken te verkopen en het geld in eigen zak te steken.

Uit een audiofragment dat is gepubliceerd door de Volkskrant blijkt daarnaast dat de Oranjes van hun koninklijke tandarts verwachten dat hij niet voor zijn diensten betaald wordt.

Nederland in nood? Wat. Na enkele testritten in Nederlandse wateren heeft de koning zijn luxe boot overgebracht naar Griekenland.

Duke Urbanik on Twitter: “De prachtige Wayer sportboot van onze koning komt zomaar voor onze deur langs varen… pic.twitter.com/xRQPGqIqBp / Twitter”

De prachtige Wayer sportboot van onze koning komt zomaar voor onze deur langs varen… pic.twitter.com/xRQPGqIqBp

De Holland Royals worden hier nat

maxima

Kom op schat, ik zal je helpen om uit het water terug op de boot te komen

maxima

Willem-Alexander steekt zijn Máxima galant de hand toe

maxima

Koningin Máxima over haar nieuwe drijvende luxe woning. Het koninklijk paar vaart rond Mykonos in de Middellandse Zee op de “Alma”

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Reacties 1

  • Behoorlijk lachwekkend wat dit stel hier doet en waarbij ze weten dat “de pers” altijd op ze loert en er alles aan gelegen is om dit te kunnen publiceren. Maar ook goed om te weten dat als je voldoende geld hebt je dan middels botox en andere ingrepen de boel kunt aanpassen of je net je achttiende verjaardag bent gepasseerd.

Geef een antwoord