Twitter markeert Trump Tweet die beweert dat stembussen een COVID-19-risico vormen

Twitter markeert Trump Tweet die beweert dat stembussen een COVID-19-risico vormen

24 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De president deelde “valse of misleidende informatie die bedoeld was om mensen te intimideren of ervan te weerhouden deel te nemen aan verkiezingen”, zei Twitter.

Twitter heeft zondag beperkingen opgelegd aan een tweet van president Donald Trump die zonder enig ondersteunend bewijs beweerde dat het gebruik van postbussen om te stemmen COVID-19 zou kunnen verspreiden en het mensen mogelijk zou maken om meerdere keren te stemmen.

“Ze maken het onder meer mogelijk dat iemand meerdere keren kan stemmen. En wie controleert ze, worden ze in republikeinse of democratische gebieden geplaatst? Ze zijn niet gezuiverd door Covid. Een grote fraude! ” hij twitterde.

Twitter stelde vast dat de tweet van Trump in strijd was met de regels inzake burgerlijke en verkiezingsintegriteit, door te zeggen dat het “misleidende gezondheidsclaims bevatte die mensen mogelijk zouden kunnen ontmoedigen om aan het stemmen deel te nemen”.

“Je mag geen valse of misleidende informatie delen die bedoeld is om mensen te intimideren of ervan te weerhouden deel te nemen aan een verkiezing of ander burgerproces”, zei Twitter.

No Title

So now the Democrats are using Mail Drop Boxes, which are a voter security disaster. Among other things, they make it possible for a person to vote multiple times. Also, who controls them, are they placed in Republican or Democrat areas? They are not Covid sanitized. A big fraud!

e tweet mocht voor het publiek toegankelijk blijven, maar gebruikers moeten op de melding klikken om deze te bekijken. Twitter-gebruikers kunnen het ook niet leuk vinden, beantwoorden of retweeten, tenzij het wordt geretweet met een nieuwe opmerking.

Lees ook:  EUROPA GAAT DE STRAAT OP VOOR VRIJHEID EN TEGEN CORONADICTATUUR

Trump heeft het stemmen per post herhaaldelijk aangevochten, met het argument dat dit zal leiden tot kiezersfraude, in tegenstelling tot de conclusies van verschillende onderzoeken en vooraanstaande experts.

In een recente uitdaging heeft de campagne van Trump een rechtszaak aangespannen om het wijdverbreide gebruik van stembusjes in Pennsylvania te blokkeren. Een rechter gaf eerder deze maand de campagne opdracht om bewijs te leveren om zijn beweringen te staven, maar dat lukte niet, meldde The Guardian vrijdag, daarbij verwijzend naar een kopie van de aanklacht van de rechtbank.

Trump zei ook dat stemmen per post de Republikeinse Partij zal schaden. Maar een studie van de Stanford University in april wees uit dat het stemmen via de post geen invloed had op de opkomst van beide politieke partijen.

In tegenstelling tot de tweet van Trump, hebben federale gezondheidsfunctionarissen mailboxen niet gemarkeerd als een mogelijk gezondheidsrisico voor kiezers. Maar ze hebben gewaarschuwd voor persoonlijk stemmen.

“Verkiezingen waarbij alleen persoonlijk op één dag wordt gestemd, vormen een groter risico op verspreiding van COVID-19, omdat er meer mensenmassa’s zullen zijn en langere wachttijden”, aldus de Centers for Disease Control and Prevention .

Om de kans op infectie te verkleinen, de CDC aanbevolen dat kiezers gebruik van alternatieven voor in-persoon stemming waar mogelijk. Het spoorde de kiezers ook aan om te profiteren van vervroegde stemmingen of verlengde uren op stembureaus, wat zou helpen om menigten te breken. Aangenomen wordt dat het virus zich voornamelijk verspreidt onder mensen die nauw met elkaar in contact staan.

Lees ook:  The Great Game of the 21st Century

Ambtenaren spoorden degenen die wel persoonlijk stemmen ook aan om een ​​gezichtsmasker te dragen en vaak hun handen te wassen, zoals ze zouden doen op elke openbare locatie waar kans op infectie bestaat.

“Was uw handen of gebruik handdesinfecterend middel op alcoholbasis na gebruik van de stemapparatuur”, adviseerde de CDC-website.

De US Postal Service herinnerde de kiezers er ook aan dat het virus zich voornamelijk via luchtwegdruppels verspreidt als gevolg van niezen, hoesten of gewone spraak, en niet via de post.

“Hoewel het virus op sommige oppervlakken een korte tijd kan overleven, hebben zowel CDC als de Amerikaanse Surgeon General aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat het wordt verspreid via binnenlandse of internationale post, producten of verpakkingen”, aldus de Postal Service.

Comments

comments