GOP zegt stem op Trump … of krijg een marxistische Hellscape MAGA … OPNIEUW

GOP zegt stem op Trump … of krijg een marxistische Hellscape MAGA … OPNIEUW

25 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Wat het probleem ook is, meer Trump was de remedie tijdens Nacht 1 van de Republikeinse Nationale Conventie.

Op avond 1 van de Republikeinse Nationale Conventie van 2020 stonden acoliet na spraakmakende acoliet in de rij om president Donald Trump uitbundig te prijzen omdat hij pal stond tussen het Amerikaanse volk en een marxistische, politiek correcte hellscape.

Ze konden er gewoon niet achter komen waarom hij precies zo geweldig was.

Trump werd afwisselend aangeprezen als een echte voorvechter van de zwarte gemeenschap – maar ook als de enige persoon die de dood van de ‘buitenwijken’ door ‘lage kwaliteit appartementen’ en radicale marxistische bendes in de weg stond. Hij werd gecast als een visionaire leider die zijn beloften van wet en orde en economische groei heeft gedaan en nagekomen, terwijl video van Amerikaanse steden die de hele nacht in brand stonden, onaangedaan was. En het werk van Trump in de strijd tegen COVID-19 werd beschreven als een herculische poging om het land te redden – een bericht dat bijna geen aandacht schonk aan de meer dan 175.000 die waren gestorven en die werd bezorgd vanuit een leeg auditorium in de hoofdstad van een door pandemie getroffen land.

Deze tegenstrijdigheden hebben altijd centraal gestaan ​​in de poging van Trump om een ​​tweede termijn in het Witte Huis te bemachtigen. Maar de showcase van de Republikeinse Partij op maandag legde ze volledig bloot – en onthulde een schijnbare campagnestrategie om alles gewoon naar de muur te gooien en te zien wat blijft hangen, zolang Trump maar in een positief daglicht wordt gesteld.

Vier jaar geleden, toen Trump in Cleveland werd genomineerd, kreeg hij te maken met een mogelijke muiterij van GOP-afgevaardigden die hem haatten, en een rivaal in senator Ted Cruz (R-TX) die de Republikeinen van het congrespodium aanspoorde “hun geweten te stemmen”.

Maandagavond werd Trump afwisselend beschreven als ‘de lijfwacht van de westerse beschaving’, een ‘visionaire’ bouwer, de representatie van een ‘stralende en mooie toekomst voor iedereen’, en werd hij begroet als een onzelfzuchtige man die ‘je kracht gebruikte om America Strong Again, het leven opgeofferd dat je had opgebouwd om Amerika weer trots te maken, en alles op het spel gezet om Amerika weer veilig te maken. ” De Republikeinse Partij zelf was bijna een bijzaak, helemaal duidelijk gemaakt in de aanloop naar de avond toen ambtenaren besloten af ​​te zien van een echt platform en in plaats daarvan ervoor kozen hetzelfde platform te adopteren als in 2016, opnieuw verpakt met een steunbetuiging voor president Troef. 

Maandagavond was de opkomst van Trump over het feest volledig zichtbaar. Kimberly Guilfoyle, een topinzamelingsactie voor de herverkiezing van Trump en vriendin van Donald Trump Jr., hield een dreunende, landschappelijke toespraak, waarin ze een ‘president die onverschrokken is, die in je gelooft en die van dit land houdt en zal vecht voor haar! “

Het Trump-liefdesfeest – en het meedogenloze gepraat over linkse anarchie en geweld – bood een schril contrast met de Democratenconventie vorige week, en een vooruitblik op de uiteenlopende manieren waarop elke campagne de overwinning in november plant. De democratische kandidaat Joe Biden en de Democraten brachten een week door om opvallend het hof te maken voor degenen buiten de partijbasis; ze overstemden praktisch zijn openingsavond met video’s en optredens van ontevreden Republikeinen in een toneelstuk om bekeerlingen uit het centrum te winnen. Het rode vlees van Trump was ondertussen strikt een toneelstuk om de basis van de president te worden. 

In zijn toespraak waarin hij vorige week de Democratische nominatie accepteerde, waarschuwde Biden voor “vier historische crises” waarmee de natie wordt geconfronteerd: “De ergste pandemie in meer dan 100 jaar. De ergste economische crisis sinds de Grote Depressie. De meest dwingende roep om raciale gerechtigheid sinds de jaren 60. En de onmiskenbare realiteit en toenemende dreigingen van klimaatverandering, ”zei hij. 

De GOP-conventie begon maandag met hun conventie, omdat het land toevallig alle vier op dezelfde dag te maken had: stijgende COVID-infecties; een schietpartij door de politie van een ongewapende zwarte man in Wisconsin die tot nieuwe burgerlijke onrust leidde; een verslechterende economie; en historische bosbranden in Californië. 

Maar deze kwesties werden ofwel verdoezeld of geheel weggelaten uit het programma. De bosbranden kregen voorbijgaande gedachten en gebeden van de voorzitter van het Republikeinse Nationale Comité, Ronna McDaniel. Het dodental van COVID-19 –177.000 en stijgend – werd ook nooit rechtstreeks aangepakt. 

In feite werd het virus alleen tijdens de tweeënhalf uur durende avond in de meest positieve lichten genoemd. De economie kwam natuurlijk – niet brullend – terug bij de RNC, en politiegeweld werd eerder als een incidentele bedreiging dan als een systeemprobleem behandeld. 

Het was niet de conventie die de president wilde en probeerde te creëren totdat de realiteit tussenbeide kwam – het verplaatsen van de oorspronkelijke locatie, Charlotte, naar Jacksonville, Florida, omdat de Democratische gouverneur van North Carolina de president geen arena vol GOP-fans kon garanderen, en vervolgens het grotendeels online verplaatsen vanuit Washington DC toen de autoriteiten van Jacksonville zich verzetten.

Maar toch waren de GOP-planners vastbesloten een moedig gezicht te geven en beloofden ze een optimistische, toekomstgerichte gebeurtenis die zou contrasteren met de gebeurtenis van het Democratic National Committee, die ze bespotten als negatief en belachelijk. 

Om dat te bereiken, mixten ze gelikte, vooraf opgenomen video’s met supporters zoals twee mixed-race-zussen uit Chicago met persoonlijke toespraken van GOP-armaturen zoals Trump, Jr., voormalig South Carolina-gouverneur Nikki Haley en senator Tim Scott ( R-SC) in een torenhoge DC-auditorium vol met tientallen Amerikaanse vlaggen en veel marmer.

Lees ook:  De UK Tory Leadership Contest is teruggebracht tot twee

Er was natuurlijk genoeg Trump zelf. De avond bevatte twee clips van Trump die groepen mensen ontving in het Witte Huis. De eerste was een gesprek met eerstelijnswerkers, bedoeld om zijn medeleven te tonen en zijn vermogen om met de gewone man te praten en contact te maken met arbeiders en medisch personeel. Het toonde grotendeels het unieke vermogen van Trump om zijn eigen ergste advocaat te zijn, met het soort retorische misstappen en flamboyante opschepperij die hem in de problemen brengen.

‘We zijn onze postbodes niet kwijt. Ze vinden het leuk om dat daar buiten te zetten. Als iemand dat doet, zijn het de democraten ‘, zei Trump tegen een postbeambte, nadat hij eerder deze maand publiekelijk had toegegeven dat hij de steun aan het postkantoor probeerde te blokkeren om het stemmen per post te saboteren.

“Ik zal je niet eens vragen over de hydroxychloroquine,” grapte de president tegen een overlevende van het coronavirus, en hij ging opnieuw de strijd aan met de onbewezen behandeling . “Het is jammer wat ze ermee hebben gedaan.”

In de tweede clip prees de Trump-campagne onbezonnen verhalen van Amerikanen die in het buitenland werden gegijzeld en die de regering onderhandelde om vrij te laten. Het was bedoeld als een krachtig bewijs van het leiderschap van Trump en zijn vermogen om op te komen tegen pestkoppen in het buitenland – op een gegeven moment vertelde Trump echter aan Andrew Brunson, een predikant die twee jaar gevangen zat in Turkije, dat de leider van het land ‘voor mij’ was. … heel goed.”

Toen de festiviteiten van maandagavond ten einde liepen, verheugde de luitenant van de president zich al op nog eens drie avonden met meer van hetzelfde.

“Dit wordt de wet en orde-conventie”, zei een hoge ambtenaar van de Trump-regering.

Voor veel van Trumps assistenten, surrogaten en diehard supporters was het vierdaagse evenement de zoveelste gelegenheid voor de president om zijn argument bij het Amerikaanse volk te verdedigen dat een Biden-regering op de een of andere manier een links tijdperk van anarchisme, gemeenheid en annulering zou ontketenen. -cultuur pablum, en vervelende sociale media-verboden.

“‘Recht en orde’ zou het centrale thema van de conventie moeten zijn … Het zou moeten gaan over eenheid en het samenbrengen van het land”, vertelde de oude staatsvertegenwoordiger Al Baldasaro, een medevoorzitter uit New Hampshire van de campagne van Trump in 2020, aan The Daily Beast op Maandag. “Er zijn zeer gemene mensen aan de linkerkant, zelfs sommige van mijn familieleden, ik heb ze nog nooit zo gemeen gezien. Je zou denken dat we het burgerlijk oneens zijn, maar het is gewoon zo erg geworden. “

Maandag was ook zwaar voor de Trump-campagneversie van het bereiken van zwarte kiezers, een groep die de president ronduit heeft afgewezen, maar die Trump toch heeft laten zien dat hij het hof maakt. De hoofdspreker was Scott, de enige zwarte republikein in de senaat, die de politiehervormingswet van de GOP opstelde in de nasleep van de moord op George Floyd.

In zijn opmerkingen benadrukte Scott zijn eigen weg naar kantoor en viel hij Biden en Harris aan en beschuldigde hen ervan een ‘culturele revolutie’ te willen. Maar hij ging meteen naar de zaak van de GOP dat Biden de steun van de zwarte kiezers niet verdient door zijn eerdere blunders en opmerkingen over ras aan de oppervlakte te brengen. “Joe Biden zei dat als een zwarte man niet op hem stemde, hij niet echt zwart was”, zei Scott. “Joe Biden zei dat arme kinderen net zo slim kunnen zijn als blanke kinderen. En hoewel zijn woorden één ding zijn, tillen zijn acties het naar een heel nieuw niveau. ” Scott voegde zich vervolgens bij Biden’s steun aan de misdaadwet van 1994 en prees de hervormingswet voor het strafrecht die Trump in 2018 ondertekende als zijnde ‘een oplossing voor veel van de ongelijkheden die Biden had gecreëerd’. 

Eerder opende Vernon Jones, een democratische staatswetgever uit Georgië, zijn toespraak met een spreekwoordelijke bom die gevestigde politici zoals Scott niet zouden durven gooien: “De Democratische Partij wil niet dat zwarte mensen de mentale plantage verlaten die ze ons hebben gehad. tientallen jaren aan, ”zei Jones. “We zijn vrije mensen met een vrije geest.”

En de eerste kandidaat voor het ambt die door de RNC in de schijnwerpers werd gezet, was niet iemand die hoopte een van de tientallen Democraten te verslaan die in 2018 de rode en paarse districten van de GOP hadden overgenomen, maar een kandidaat die in Baltimore zat, verloor Trump met 54 punten in 2016. “Joe Biden gelooft dat we niet voor onszelf kunnen denken – dat de kleur van iemands huid zijn politieke opvattingen dicteert”, zei Kim Klacik, de GOP-genomineerde in het 7e district van Maryland. “We kopen de leugens niet meer – jij en je gezelschap hebben ons te lang genegeerd.”

Tegenover deze smeekbeden stonden echter andere berichten over ras – het echtpaar uit St. Louis, Mark en Patty McCloskey, fotografeerde met wapens zwaaiend tegen een menigte grotendeels zwarte demonstranten buiten hun huis, gaf een opgenomen toespraak waarin stond dat Biden zou ‘afschaffen de voorsteden ‘door’ misdaad, wetteloosheid en appartementen van lage kwaliteit te brengen in bloeiende buitenwijken ‘.

‘In alle ernst, wat je met ons hebt zien gebeuren, kan net zo goed gebeuren met een ieder van jullie die toekijkt vanuit rustige buurten in ons land. En daarover willen we vanavond spreken, ”zei Patty McCloskey. “Dit zijn de beleidsmaatregelen die naar een buurt bij u in de buurt komen. Dus vergis je niet: waar je ook woont, je gezin zal niet veilig zijn in het Amerika van de radicale democraten. “

Lees ook:  Amerika's probleem met racisme is duidelijker geworden

Comments

comments