Jacob Blake raakte vanaf zijn middel verlamd na 7 kogels door politie, zegt vader

Jacob Blake raakte vanaf zijn middel verlamd na 7 kogels door politie, zegt vader

25 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Jacob Blake is vanaf zijn middel verlamd nadat hij acht keer door de politie is neergeschoten, hoewel artsen niet zeker weten of de verwonding permanent is, vertelde zijn vader dinsdag aan de Chicago Sun-Times .

Het grote plaatje: de politie zette traangas in in Kenosha, Wisconsin, maandag laat toen agenten in botsing kwamen met demonstranten die een avondklok tartten om te protesteren tegen de schietpartij van Blake, een 29-jarige zwarte man.

  • ‘Ik wil mijn hand op de wang van mijn zoon leggen en hem op zijn voorhoofd kussen, en dan komt alles goed’, zei Blake’s vader. ‘Ik zal hem kussen met mijn masker. Het eerste dat ik wil doen, is mijn zoon aanraken. “

Waarom het ertoe doet: de kwestie van onevenredig geweld tegen zwarte mensen door politieagenten is dit jaar naar voren gekomen tijdens protesten tegen systemisch racisme in het hele land – en het manifesteert zich in toenemende mate op plaatsen in het hele land.

Snel inhalen: de autoriteiten kondigden eind zondag een noodklok af in Kenosha toen demonstranten zich verzamelden nadat video op sociale media leek te laten zien dat politieagenten Blake meerdere keren van dichtbij in zijn rug neerschoten. De avondklok werd verlengd tot dinsdag 07.00 uur.

  • De protesten waren vreedzaam gebleven totdat de avondklok van 20.00 uur van kracht werd en de politie traangas op demonstranten afvuurde, aldus de Washington Post .
  • Demonstranten gooiden vervolgens vuurwerk en waterflessen, en begonnen vuren aan te steken en borden en winkelpuien aan te vallen, aldus de Post.
  • In een beweging die door ACLU van Wisconsin als “onnodig” werd beschreven , zei gouverneur Tony Evers (D) maandag in een verklaring dat hij de Nationale Garde van Wisconsin had gemachtigd om de lokale wetshandhaving te ondersteunen bij wat hij “een beperkte mobilisatie” noemde.
Lees ook:  Welkom bij het terrordoom van Donald Trump: maar zelfs dit zal hem misschien niet redden

Wat ze zeggen: Evers tweette zondag dat hij “tegen buitensporig gebruik van geweld en onmiddellijke escalatie bij contacten met Black Wisconsinites” was.

No Title

Tonight, Jacob Blake was shot in the back multiple times, in broad daylight, in Kenosha, Wisconsin. Kathy and I join his family, friends, and neighbors in hoping earnestly that he will not succumb to his injuries.

  • Evers zei in zijn verklaring voordat de avondklok van maandag begon, dat hij de Nationale Garde had ingeschakeld “om te helpen bij het beschermen van kritieke infrastructuur en om te helpen bij het handhaven van de openbare veiligheid en het vermogen van individuen om vreedzaam te protesteren.”
  • ACLU zei in reactie: “Gemilitariseerde politie dient vaak alleen om de spanningen te verergeren, en opent de deur voor meer wangedrag en geweld van de politie. De reactie op demonstranten over politiegeweld kan niet nog brutaler zijn.”

Achtergrond: De politie van Kenosha zei dat agenten reageerden op een huiselijk incident toen de schietpartij plaatsvond en dat “de persoon werd vervoerd” naar een ziekenhuis in Milwaukee in een ernstige toestand. Het voegde eraan toe dat het Wisconsin Department of Justice de schietpartij aan het onderzoeken was.

  • The Kenosha News meldde dat Blake ongewapend was en zei dat een half dozijn getuigen tegen de uitlaatklep vertelden dat hij “had geprobeerd een gevecht tussen de twee vrouwen buiten een huis te verbreken”.
  • Advocaat voor burgerrechten Benjamin Crump, die de familie Blake vertegenwoordigt, vertelde CNN dat de drie jonge zonen van de 29-jarige toekeken vanuit een auto toen hij werd neergeschoten.
  • Volgens de Milwaukee Journal Sentinel gebruikte de politie ook traangas tegen demonstranten omdat er branden werden gesticht tijdens de onrust van de vorige nacht .
Lees ook:  'Gerechtigheid moet en zal geschieden:' Joe Biden spreekt zich uit over het neerschieten van Jacob Blake door de politie

Vermeldenswaard: volgens The Kenosha News heeft de politie van Kenosha geen lichaamscamera’s.

  • “Deze situatie die hier vandaag is gebeurd, of het nu terecht is of niet, dit benadrukt de noodzaak voor de stad, vooral de burgemeester, om de situatie dit jaar met dit budget aan te pakken”, vertelde Zach Rodriguez, de Supervisor van Kenosha County, aan de outlet op de plaats.

blacke

blacke

Comments

comments