RNC viert een reactie op het coronavirus die niet is gebeurd

RNC viert een reactie op het coronavirus die niet is gebeurd

25 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De eerste avond van de Republikeinse Nationale Conventie beschreef een alternatieve realiteit waarin Trump COVID serieus nam en resoluut handelde om de verspreiding ervan te stoppen.

Tijdens een rondetafelgesprek met essentiële werknemers op de eerste avond van de Republikeinse Nationale Conventie verwees president Donald Trump nogmaals naar COVID-19 als het ‘China-virus’.

“Ik wil niet alle namen doornemen, want sommige mensen worden misschien beledigd”, zei hij.

Trump bleef niet lang in China hangen – en dat is geen wonder. In dat land, dat Trump herhaaldelijk de schuld heeft gegeven van COVID-19 in racistische termen , is de lokale transmissiesnelheid van het coronavirus al zo lang bijna nul dat het leven grotendeels weer normaal is geworden.

Wuhan, de stad waar het virus voor het eerst werd ontdekt, hield onlangs een pool party vol met duizenden feestvierders. Restaurants, bars en bioscopen zijn in het hele land heropend. Studenten in Peking gaan terug naar de campus.

China, een land met 1,4 miljard inwoners, heeft ongeveer 85.000 bevestigde gevallen van COVID-19 en minder dan 4.700 sterfgevallen.

Daarentegen hebben de Verenigde Staten, een land met 330 miljoen inwoners, de wereld geleid met meer dan 5,7 miljoen bevestigde gevallen van de ziekte en meer dan 177.000 bekende sterfgevallen. Een onevenredig groot aantal dodelijke slachtoffers waren mensen van kleur. In tientallen staten zijn de infectiepercentages op of nabij het hoogste niveau. Bedrijven in het hele land hebben nog steeds luiken of werken onder hun capaciteit, terwijl het werkloosheidspercentage hoger blijft dan ooit tijdens de Grote Depressie.

Door bijna elke opvallende maatstaf die wordt gebruikt om het welzijn van een land te meten, hebben de Verenigde Staten onder Trump de coronavirus-test volkomen gefaald.

Maar de eerste avond van de RNC presenteerde een grotendeels onherkenbare versie van deze realiteit. In een reeks toespraken en interviews met Amerikanen die door COVID-19 waren getroffen, presenteerde de RNC ten onrechte een president die de omvang van de crisis vroegtijdig had begrepen, de middelen van de natie had verzameld, de bureaucratische rompslomp had doorbroken, nuttige behandelingen had versneld en de VS op weg naar herstel.

Lees ook:  Het vermijden van de ineenstorting van democratie is onze verantwoordelijkheid

“Vanaf het allereerste begin hebben de Democraten, de media en de Wereldgezondheidsorganisatie het coronavirus bij het verkeerde eind gehad”, verklaarde een voice-over in een van de eerste clips die op de conventie werden afgespeeld, waarbij hij citaten van democratische wetgevers in februari uitliep en zei dat de situatie nog steeds onder controle was. . “Een leider heeft doortastende maatregelen genomen om levens te redden: president Donald Trump.”

Zeer weinig van deze programmering was nauwkeurig. Zoals Dr. Vin Gupta, een mondiaal gezondheidsbeleidsexpert, het op MSNBC verwoordde: “Zeggen dat 170.000 zielen die tot nu toe in ons land verloren zijn gegaan een succes is, hoe dan ook, is fantasie. Het is respectloos voor de families die dierbaren hebben verloren, voor eerstelijns clinici die hun leven in gevaar brengen. Het is gewoon fantasie. Het is propaganda. ”

Totdat opiniepeilingen suggereerden dat Trump’s aanpak van de pandemie zijn kansen op herverkiezing zou kunnen schaden, had de president de dreiging van COVID-19 in grote lijnen genegeerd of gebagatelliseerd. Gedurende  de eerste paar maanden van de pandemie vergeleek Trump herhaaldelijk het coronavirus met de gewone griep en voorspelde ten onrechte dat het ‘op wonderbaarlijke wijze’ in april zou verdwijnen als het weer warmer werd. Hij schepte op over het beperken van de Amerikaanse grenzenaan reizigers uit China en een groot deel van Europa – ook al slaagde zijn regering er niet in om het testen uit te breiden of de juiste beschermingsmiddelen voor eerstelijnswerkers te beveiligen. Tegelijkertijd blokkeerden de op Trump aangesloten wetgevers herhaaldelijk economische noodmaatregelen die het voor Amerikanen gemakkelijker zouden hebben gemaakt om thuis te blijven en verspreiding van het virus te voorkomen.

Het tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen is een probleem gebleven. In april wendden medisch personeel zonder de juiste uitrusting zich tot GoFundMe om geld in te zamelen voor hun voorraden. Vorige maand zeiden verpleeghuismedewerkers dat de federale overheid hun plastic jassen in vuilniszakstijl zonder handgaten, maskers met breekbare banden en rubberen handschoenen voor kinderen had gestuurd . Een database die vorige week beschikbaar is gemaakt, heeft meer dan 900 doden bijgehouden van gezondheidswerkers die verloren zijn gegaan aan de frontlinie van COVID-19.

Lees ook:  Hoe zal COVID-19 onze wereld veranderen?

Trump gebruikte tientallen persconferenties en bijeenkomsten om de gevaren van COVID-19 te bagatelliseren – zelfs maanden na de pandemie, zelfs nadat meer dan 100.000 Amerikanen waren overleden. Hij hypte het anti-malaria medicijn hydroxychloroquine als een wondermiddel voor COVID-19, ondanks een gebrek aan medisch bewijs en het risico op ernstige bijwerkingen. Hij was zo hardnekkig in zijn afwijzing van de volksgezondheidsrichtlijnen met betrekking tot preventieve maatregelen dat hij pas in juli in het openbaar een masker droeg – een eenvoudige beschermende maatregel die staatsleiders al maanden van hun inwoners eisten.

De optimistische opmerkingen van de president over de crisis waren vaak in strijd met de werkelijkheid. Tijdens een spreekbeurt in juni in Arizona, die net een toename van 94% in nieuwe gevallen had gezien, verklaarde Trump dat dit “hopelijk het einde van de pandemie was “. Sindsdien zijn meer dan 50.000 extra Amerikanen omgekomen.

Ook de testcapaciteit van de Verenigde Staten staat op een breekpunt. Nu delen van het land weer opengaan, zijn het volume en de nauwkeurigheid van snelle tests essentieel om dit veilig te doen. Maar zoals meerdere staten hebben gemeld, is de toeleveringsketen voor testen bijna overweldigd, aangezien het een groot deel van de pandemie in de VS heeft doorgemaakt. “Dit is heel erg”, vertelde Michael Mina, een professor in epidemiologie aan Harvard,  aan The Atlantic .  “Als je binnen een dag of wat geen resultaten krijgt, kunnen uitbraken echt niet worden gestopt zonder alle contacten preventief te isoleren en in quarantaine te plaatsen.”

Op maandag, de eerste avond van de GOP-conventie, bood de partij twee zorgverleners aan om Trumps reactie te prijzen: een kaakchirurg – wiens enige ervaring met COVID-19 was dat hij en een collega het hadden gecontracteerd – en een verpleegster die hem bedankte voor het uitbreiden van toegang tot telezorg.

Lees ook:  Trump scheld Cuba uit Terwijl Cuba de corona zieken in Zuid-Amerika geneest

“Als beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg kan ik je zonder aarzelen vertellen dat de snelle actie en het leiderschap van Donald Trump duizenden levens hebben gered tijdens COVID-19”, zegt Amy Johnson Ford, een geregistreerde verpleegster die werkte als COVID-noodhulpverpleegkundige in Texas en New York. York. “En de voordelen van die reactie reiken veel verder dan het coronavirus.”

Ford prees Trump uitvoerig voor het wegnemen van regelgevende hindernissen voor telezorg tijdens de pandemie – een gezond verstand dat elke president, ongeacht de partij, waarschijnlijk onder vergelijkbare omstandigheden zou hebben gedaan. Wat Ford niet vermeldde, is dat miljoenen onverzekerde Amerikanen zich geen medische behandeling kunnen veroorloven, of het nu persoonlijk is of via een videogesprek.

Niemand was om de nationale richtlijnen van Trump over sociale afstandelijkheid of zijn robuuste testprogramma te prijzen, want die dingen bestaan ​​niet. Bij gebrek aan echte overwinningen, prees een clip bij de RNC Trump voor zijn poging om een ​​coronavirusvaccin te versnellen, dat zich nog in een proeffase bevindt . Terwijl de VS vasthouden aan de belofte van een snel vaccin, hebben andere landen de ziekte bijna uitgeroeid met dezelfde sociale afstandsmaatregelen die Trump niet zal afdwingen.

Een andere spreker, eigenaar van een klein bedrijf, Tanya Weinreis, beschreef Trump als een leider die haar gebeden beantwoordde door haar een lening voor het Paycheck Protection Program te verstrekken, uit een leningprogramma van $ 650 miljard dat door het Congres op tweeledige basis was opgezet.

Weinreis vermeldde niet dat de Republikeinen de verlenging van een wekelijkse federale werkloosheidsuitkering van $ 600 blokkeerden , de COVID-19 economische hulpmaatregel die het meest rechtstreeks van invloed was op werkloze Amerikanen.Comments

comments