Trump heeft Covid-19 niet zomaar aangepakt. Hij maakte de crisis erger.

Trump heeft Covid-19 niet zomaar aangepakt. Hij maakte de crisis erger.

25 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump en de RNC probeerden een positieve draai aan zijn record te geven. Maar de feiten zijn duidelijk.

President Donald Trump en zijn team brachten de eerste nacht van de Republikeinse Nationale Conventie door om Amerika op Covid-19 te laten vallen – bewerend dat Trump “doortastende maatregelen nam om levens te redden”. In werkelijkheid slaagde Trump er niet alleen niet in de coronavirus- pandemie aan te pakken , hij maakte het ook actief erger.

Ik heb het grootste deel van de afgelopen weken met experts gepraat over waarom de VS faalden op Covid-19 . Ik verwachtte veel te horen over federalisme, individualisme en ondergefinancierde volksgezondheidssystemen. Maar experts duwden terug: die dingen speelden waarschijnlijk een rol, zeker, maar ze benadrukten dat wat de VS echt uniek maakt, Trump is.

Bij elke stap was het Trump die niet alleen niet het goede deed, maar het land en zijn leiders zelfs aanmoedigde om het verkeerde te doen.

Terwijl experts opriepen tot federaal leiderschap en een nationaal plan, deed de regering van Trump actief afstand van haar plichten jegens staats- en lokale overheden – door te beweren dat de federale overheid bij het aanschaffen van broodnodige tests bijvoorbeeld slechts een ‘leverancier van laatste redmiddel’ was. staten achterlatend om tegen elkaar (en andere landen) te bieden voor testkits en andere apparatuur.

Toen de federale regering mensen in maart sociale afstand adviseerde, en zoals experts zeiden dat de pandemie een strijd van maanden zou worden, stelde Trump voor dat mensen tegen april weer normaal zouden kunnen worden, op tijd voor Pasen. Toen de federale regering een gefaseerd plan voor heropening publiceerde, riep Trump de staten op om sneller te heropenen – om hen zogenaamd te “BEVRIJDEN” van economische rampen.

Terwijl experts aandrongen op meer testen, zei Trump dat hij zijn mensen vertelde “het testen te vertragen, alstublieft.” Nadat de Centers for Disease Control and Prevention mensen hadden aanbevolen om in het openbaar maskers te dragen, zei Trump dat het een persoonlijke keuze was, weigerde hij maandenlang om in het openbaar een masker te dragen, en stelde zelfs voor dat mensen die maskers droegen dit deden om hem te weerstaan ​​(hoewel hij heeft onlangs zijn toon veranderd ).

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het gaat helemaal mis met Brexit

Trump promootte ook ineffectieve en zelfs gevaarlijke behandelingen – van het herhaaldelijk hyperen van hydroxychloroquine , waarvan niet is aangetoond dat het nuttig is, tot op een gegeven moment pleiten voor het injecteren van bleekmiddel .

Alles bij elkaar genomen, is het het record van Trump – van magisch denken, leugens en incompetentie – dat de VS onderscheidt.

“Het begint op veel manieren, en je zou kunnen zeggen dat het op veel manieren eindigt, met de regering van Trump”, vertelde Ashish Jha, de faculteitsdirecteur van het Harvard Global Health Institute. “Als George W. Bush president was geweest, als John McCain president was geweest, als Mitt Romney president was geweest, zou dit er heel anders hebben uitgezien.”

Andere landen hadden te maken met dezelfde baseline-problemen als de VS. De volksgezondheidsstelsels zijn wereldwijd notoir ondergefinancierd . Onder andere Australië, Canada en Duitsland hebben ook federalistische regeringssystemen, individualistische samenlevingen of beide.

Trump is de uitbijter – de speciale variabele die niet alleen de reactie van de VS ondermijnde, maar deze actief verergerde.

Het resultaat: Amerika is, samen met Spanje , uniek onder de ontwikkelde landen, omdat het niet alleen in het voorjaar een enorme uitbraak leed, maar daarna ook een enorme uitbraak, met gevallen en sterfgevallen van juni tot augustus. Pas onlangs zijn de Amerikaanse zaken echt gedaald, maar ze blijven op een niveau dat de ontwikkelde collega’s van Amerika ver overtreft.

Het is een uitkomst die niet in de rijkste en machtigste natie ter wereld hoefde te zijn. Uit een ranglijst van 2019 door het Johns Hopkins Center for Health Security and Nuclear Threat Initiative bleek dat de VS het meest voorbereid was op een grote ziekte-uitbraak. Maar het rapport waarschuwde dat “geen enkel land volledig is voorbereid op epidemieën of pandemieën”, en er was nog veel ruimte voor fouten.

“Als je de bezittingen van de Verenigde Staten pakt en je gebruikt ze slecht zoals wij deden, dan maakt het niet uit wat het rapport zegt,” vertelde Amesh Adalja, een senior geleerde bij het Johns Hopkins Center for Health Security. “Als je niet het leiderschap hebt om uit te voeren, maakt het niet uit.”Lees ook:  Er gebeuren vreemde dingen met Europese landen die de aanval van George Soros weerstaan

Comments

comments