Rellen en plunderingen nadat zwarte man zelfmoord pleegt (video)

Rellen en plunderingen nadat zwarte man zelfmoord pleegt (video)

27 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Gisterenavond zijn er opnieuw rellen uitgebroken in Minneapolis. Het is al drie maanden lang onrustig in de Amerikaanse stad. De oorzaak van de rellen en de plunderingen is de dood van George Floyd. Gisterenavond brak de menigte los omdat er een zwarte man zou vermoord zijn door de politie. Uit videobeelden blijkt echter dat de man zelfmoord pleegde wanneer de politie hem naderde. De agenten probeerden de man nog te reanimeren.

De nog onbekende man die stierf werd gezocht voor het toedienen van slagen en verwondingen. Die criminele feiten hadden zich eerder die dag voorgedaan in een parkeergarage in Minneapolis. Toen de politie de man naderde, maakte hij zelf een einde aan zijn leven. Nadat de man zichzelf door het hoofd schoot begon een grote groep ‘Black Lives Matter’-activisten met het vernielen en plunderen van verschillende winkels. De politie gaf al snel beelden vrij van een bewakingscamera die vastlegde hoe de man zelfmoord pleegde. Ze wilden op deze manier de gemoederen bedaren onder de massa.

No Title

This is what lead to the Minneapolis unrest? My soul is exhausted. pic.twitter.com/DehiwJxL4Z

Maar de menigte blijft verder trekken.  Een ‘Black Lives Matter’-activist getuigt dat hij niet overtuigd was van het nieuws dat de zwarte man zichzelf door het hoofd schoot. Een andere activist trekt door de massa heen om de gemoederen de bedaren met het nieuws dat de man niet werd vermoord door de politie. De onrust blijft echter doorgaan.

Lees ook:  Corona: Bill Gates verhoogt de druk op regeringen

(Lees verder onder de tweet)

No Title

More looting in downtown Minneapolis. They’ve now breached the Saks 5th Avenue store on 6th and Nicollet and people are making out with lots of goods. pic.twitter.com/tgUIyoIMvf

Nationale Garde

Burgemeester Jacob Frey heeft de hulp van de Nationale Garde ingeroepen om de massa onder controle te krijgen. Hij reageert aan een plaatselijke nieuwsdienst“Dit is een tragisch incident voor iedereen die er bij betrokken was. Maar wat de stad nu nodig heeft is rust. Zeker geen vernieling.” Politiecommissaris Medaria Arradondo maakt duidelijk dat er hard zal worden opgetreden tegen de rellen. “Eigendomsschade wordt niet getolereerd. Dit is mijn stad en we zullen de binnenstad vrijmaken”, aldus Arradondo.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments