4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Het duistere spektakel van Donald Trump is slechts een herhaling – en Amerika is er ziek van

trump

 7 total views,  7 views today

Trump blijft dezelfde dreigende visie van Amerikaanse chaos uitrollen. Begrijpt hij zelfs dat hij de leiding heeft?

De feestconventies zijn voorbij en we kunnen een paar dagen uitblazen tot de herfstcampagne echt begint. De volgende grote evenementen zullen de debatten zijn tussen Joe Biden en Donald Trump, en ik denk dat we allemaal een nieuwe voorraad maagzuurremmers en alcohol nodig zullen hebben om die te doorstaan.

Het is vrij duidelijk dat Trumps grootse visie was om alle toespraken van de Republikeinse Nationale Conventie de eerste drie nachten in een leeg auditorium op te nemen om zijn grote nacht er groter en beter uit te laten zien in vergelijking. Ik twijfel er niet aan dat hij wanhopig zal zijn om te zien hoe zijn avond het deed in de kijkcijfers. Als hij de nummers van Biden niet versloeg , zal hij de kijkcijfers van de tv nepnieuws moeten noemen en dat zal zeer teleurstellend zijn. Hij houdt van beoordelingen.

Trump heeft het zeker allemaal neergezet en een grote partijbijeenkomst gehouden op het gazon van het Witte Huis, met alle vlaggen in Washington als achtergrond, grote tv’s en een grote ingang vanaf het balkon. (Even dacht ik dat hij van plan was het vanaf daar af te leveren, alsof hij zelf Il Duce was .)

Het gebruik van het mensenhuis voor dit soort evenementen is ongekend, maar dat kon Trump duidelijk niet schelen. In feite lijkt hij trots te zijn geweest op zijn verzet tegen de traditie, het meer dan een huis te noemen, maar in plaats daarvan een ‘thuis’, erop wijzend en op een gegeven moment opscheppen: ‘Het is een feit dat ik hier ben, en zij niet. ” Het was alsof het Witte Huis gewoon een van zijn vele eigendommen was, voor commercieel en persoonlijk gewin.

Trump weet hoe hij de pracht moet brengen, en het spektakel maakte duidelijk waarom het onethisch is om het Witte Huis of nationale monumenten te gebruiken voor partijdige doeleinden. De vertrouwde grootsheid van het Witte Huis en het terrein verleenden een keizerlijke majesteit aan het evenement dat ronduit on-Amerikaans was. Laten we zeggen dat het nogal vies is om te zien dat het Witte Huis wordt gebruikt als een van Saddams paleizen.

De grote menigte zat urenlang dicht bij elkaar, ontmaskerd, schreeuwend en chantend “Vier jaar meer” met overgave. De president had het slechtste leiderschapsgedrag alleen kunnen modelleren als hij het binnen had gehouden. Het is zo’n kinderlijke verzet tegen de richtlijnen voor de volksgezondheid. Maar toen was de voorzitter van de zogenaamde coronavirus-taskforce blij de maskervrije menigte in te leveren na zijn toespraak de avond ervoor, dus dit lijkt administratief beleid te zijn.

Tijdens de RNC, toen iemand de moeite nam om de pandemie te noemen, wat niet vaak gebeurde, spraken ze alsof het allemaal in het verleden was en Amerika er beter dan ooit uitkwam. Dus ik veronderstel dat het dragen van maskers en het oefenen van sociale afstandelijkheid een beetje tegenstrijdig lijkt, aangezien het nu allemaal voorbij is. Iemand moet de duizenden mensen die elke week nog steeds aan COVID overlijden vertellen dat ze daarmee kunnen stoppen. Het is voorbij.

De thema’s waren de hele week redelijk consistent. De eerste was dat als je Donald Trump kende zoals de sprekers hem kennen, je hem veel leuker zou vinden. De verhalen die ze vertelden (waarvan sommige, eh …  niet waar waren ) zouden bij iemand anders als eenvoudige verhalen over gewone vriendelijkheid of goede manieren zijn beschouwd, maar aangezien het Trump is, worden ze gepresenteerd als daden van grote welwillendheid.

De tweede is dat hij in drie en een half jaar meer heeft bereikt dan elke president in twee volledige termen heeft bereikt. Dit is een belachelijke leugen. De factcheckers maken waarschijnlijk nog steeds overuren om alle oneerlijke en misleidende claims te corrigeren. Dit is echter het gepatenteerde Trump en het is onwaarschijnlijk dat een van zijn toegewijde kiezers het kan schelen of het waar is of niet.

Het derde thema is het thema waarmee ze helemaal tot november willen lopen, en het is duidelijk het thema waar Trump zelf het meest van geniet: niemand zal veilig zijn in Joe Biden’s Amerika. Als hij de verkiezingen wint, zul je moeten rennen voor je leven, want slechte mensen uit “door de democraten geleide steden” zullen je komen vermoorden in je bedden.

Als je erover nadenkt, is dit dezelfde regel die hij in 2016 gebruikte over moslims en immigranten. Hij was geobsedeerd door ISIS-onthoofdingen en suggereerde dat Amerika vuur met vuur moest bestrijden. Hij hield lugubere toespraak na lugubere toespraak over immigranten die de grens overstaken om ‘echte’ Amerikanen te verkrachten en te vermoorden (wat natuurlijk blanke mensen betekent). En je zult je herinneren dat hij vóór de verkiezingen van 2018 ‘karavanen’ vol duistere- gevilde “indringers” op weg naar de Amerikaanse grens, die je ook in je bedden kwamen vermoorden.

Meer dan wat dan ook, inclusief Trumps belachelijke opschepperij over het feit dat hij een ‘zeer stabiel genie’ is, is zijn basispraatje. Hij past het gewoon een beetje aan om weer te geven wat er op dit moment gebeurt.

Hij legde het stevig vast in zijn dankwoord en noemde Kenosha, Minneapolis, Portland, Chicago en New York als voorbeelden van de huidige gewelddadige helse landschappen die Amerika zullen vernietigen als Joe Biden zijn zin krijgt. Hij lijkt niet te begrijpen dat de meeste mensen in verwarring hun hoofd krabben, aangezien hij de president is die deze vermeende dystopische nachtmerries nu voorzit.

Als er één persoon aan de macht is die aanzet tot geweld op straat, dan is het wel president Donald Trump. En hij doet het om puur politieke redenen, zoals zijn bijna voormalige presidentiële adviseur Kellyanne Conway  op dezelfde conventie behulpzaam  uitlegde : ‘Hoe meer chaos en anarchie, vandalisme en geweld er heerst, hoe beter het is voor de zeer duidelijke keuze wie het beste is op openbare veiligheid en openbare orde, “

Conway heeft gelijk. Maar ze pleit voor Joe Biden. Trump maakt alles erger.

Desalniettemin hebben hij en zijn campagne besloten dat ze enkele van die beroemde ‘huisvrouwen in de voorsteden’ kunnen afpellen door nog een keer de oude bangmakerij te gebruiken. Zoals gewoonlijk worden sommige democraten nerveus dat het zou kunnen werken.

Alles is mogelijk. Maar Nate Silver van FiveThirtyEight heeft erop gewezen dat een deel van de reden waarom de peilingen een beetje zijn verschoven naar Black Lives Matter-protesten meer te maken heeft met het feit dat Trump de afgelopen zes weken niet zo veel heeft geroerd:

Nate Silver on Twitter: “There’s some polling out lately that shows a decline in support for BLM following a sharp increase in June. Some people have taken that to mean that Trump/Republican messaging on BLM is breaking thru. Plausible, but I’m not sure that’s so straightforward. https://t.co/yKBz5SC1OC pic.twitter.com/NqEWTecGAO / Twitter”

There’s some polling out lately that shows a decline in support for BLM following a sharp increase in June. Some people have taken that to mean that Trump/Republican messaging on BLM is breaking thru. Plausible, but I’m not sure that’s so straightforward. https://t.co/yKBz5SC1OC pic.twitter.com/NqEWTecGAO

Nate Silver on Twitter: “An alternative inference is that BLM popularity is waning *because Trump is saying less about it*. His Twitter feed has made few references to “BLM”/”Black Lives Matter” over the past 6-8 weeks, and he’s also used terms like “rioting” and “looting” much less often than in June. pic.twitter.com/n5m2D4EOt5 / Twitter”

An alternative inference is that BLM popularity is waning *because Trump is saying less about it*. His Twitter feed has made few references to “BLM”/”Black Lives Matter” over the past 6-8 weeks, and he’s also used terms like “rioting” and “looting” much less often than in June. pic.twitter.com/n5m2D4EOt5

Hij is er nu weer mee bezig. Met de gebeurtenissen in Kenosha, waarbij de politie nog een zwarte man neerschoot en vervolgens een van Trumps fans drie demonstranten neerschoot en er twee doodde, is het mij niet duidelijk dat Amerikanen Joe Biden als de echte bedreiging zullen zien.

Inderdaad, als er een dreiging is dat mensen ons in onze bedden komen vermoorden, komt die dreiging niet van Black Lives Matter-demonstranten. Het komt van rechtsextremisten , die Trump weigert te erkennen of te bespreken, en die hij al jaren  aanzet tot geweld .

Zoals deze voormalige DHS-functionaris die aan binnenlands terrorisme werkte, zegt: “We zijn vandaag minder veilig vanwege zijn leiderschap. We zullen minder veilig blijven zolang hij de touwtjes in handen heeft.”

NEW AD: Elizabeth Neumann Comes Out For Biden

Elizabeth Neumann – the former Assistant Secretary for Threat Prevention in Trump’s DHS – says that the U.S. is “less safe today” because of Trump’s actions….

Donderdagavond hoorden Amerikanen meer van dezelfde oude angstzucht. Maar nadat ze hem de hele zomer in actie hebben gezien, lijkt het waarschijnlijk dat de meeste Amerikanen begrijpen dat het enige waar ze bang voor hoeven te zijn, Trump zelf is.  

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments