Merkel onthult dat ze geen spijt heeft van de toestroom van migranten in 2015 en beweert dat ze weer 1 miljoen Duitsland zou binnenlaten

Merkel onthult dat ze geen spijt heeft van de toestroom van migranten in 2015 en beweert dat ze weer 1 miljoen Duitsland zou binnenlaten

28 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft haar controversiële immigratiebeleid met open grenzen verdubbeld en zei dat ze “in wezen dezelfde beslissingen” zou nemen als ze zich in vergelijkbare omstandigheden zou bevinden als de migrantencrisis van 2015.

Merkel werd vrijdag tijdens haar jaarlijkse zomerpersconferentie in Berlijn naar het beleid gevraagd. “Als mensen aan de Duits-Oostenrijkse grens of de Hongaars-Oostenrijkse grens staan, moeten ze als menselijke wezens worden behandeld”, zei de Duitse leider tegen journalisten.

De politicus voegde eraan toe dat Europese naties nog vele jaren met soortgelijke moeilijke beslissingen zullen worden geconfronteerd. ‘Het onderwerp migratie … is nog niet klaar. Het zal een constant thema zijn voor de 21ste eeuw, ” zei ze.

Er waren tussen 2015 en 2016 ongeveer een miljoen eerste asielaanvragen in Duitsland – een van de kritieke momenten van Merkels 15-jarige ambtstermijn als kanselier van de Europese natie.

Ondanks een aanvankelijke golf van steun onder het Duitse volk, maakte de realiteit van Merkels beslissing over het immigratiebeleid snel plaats voor scepsis en later controverse en terugslag, na een hele reeks spraakmakende incidenten waarbij migranten betrokken waren, waaronder talloze aanrandingen tijdens de Nieuwjaarsviering 2015-16.

Ongeveer 1250 vrouwen in ten minste 12 steden werden naar verluidt seksueel misbruikt. Minstens 24 van de slachtoffers werden verkracht – in de meeste gevallen door niet-Europese mannen. De aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in december 2016 maakte de verwondingen alleen maar erger en zorgde voor een nieuwe golf van publieke verontwaardiging in binnen- en buitenland.

Lees ook:  Trump´s visie voor Afrika: the 1960s

De aanpak van beide situaties door de autoriteiten veroorzaakte een wijdverbreid scepticisme over het migratiebeleid en droeg op zijn minst gedeeltelijk bij aan een toename van de steun voor de anti-immigratie AfD-partij, die voor het eerst voet aan de grond kreeg in het Duitse parlement bij de federale verkiezingen van 2017.

Merkel sloot ook een deal met Turkije en beloofde visumvrij reizen in Europa voor Turkse burgers in ruil voor Turkije om de stroom van migratie over zijn grenzen te stoppen. Dit gaf de Turkse president Recep Tayyip Erdogan een nieuwe invloed op de onderhandelingen met Brussel in de komende jaren, ook in 2020, toen hij dreigde de sluizen voor vluchtelingen te openen als de NAVO de Turkse operaties in Syrië niet zou steunen.

In 2019 migreerden ongeveer 1.345.943 buitenlanders naar Duitsland, vergeleken met ongeveer 2.016.241 in 2015. Hiervan vroegen 165.938 de vluchtelingenstatus aan en 41.094 daarvan kwamen uit Syrië. Volgens cijfers van het federale bureau voor de statistiek van het land werden minstens 54.034 aanvragen afgewezen, terwijl 45.053 mensen de vluchtelingenstatus kregen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De grimmige waarheid over het 'Zweedse corona model'

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De federale regering in Duitsland waarschuwt voor verkeerde informatie en Merkel staat achter Bill Gates
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments