Verkiezingsnachtmerrie 2020: legers van advocaten zijn klaar om een ​​lange juridische strijd te voeren over de verkiezingsresultaten

Verkiezingsnachtmerrie 2020: legers van advocaten zijn klaar om een ​​lange juridische strijd te voeren over de verkiezingsresultaten

28 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Legers van advocaten zijn al gerekruteerd, redenen om de legitimiteit van de verkiezingsresultaten van 2020 in twijfel te trekken, worden al aangevoerd en toppolitici aan beide kanten dringen al aan op een strijd tot het bittere einde. In eerste instantie leek het erop dat we dit soort scenario’s misschien zouden vermijden. Maandenlang had Joe Biden een grote voorsprong in alle grote nationale peilingen, en sommige mensen waren zelfs aan het discussiëren over de mogelijkheid van een “aardverschuiving”. Maar nu worden de peilingen strakker, en dit geldt vooral voor de swing-states die uiteindelijk de uitslag van de verkiezingen zullen beslissen. Als de race vrij krap is als we eenmaal de verkiezingsavond hebben, is het waarschijnlijk dat geen van beide partijen bereid zal zijn toe te geven totdat elke denkbare juridische uitdaging volledig is uitgeput. Dat zou een langdurige juridische strijd kunnen betekenen die maanden duurt,

Maar het lijkt erop dat een dergelijke uitkomst vrij waarschijnlijk is. In feite waarschuwt voormalig FEC-voorzitter Michael Toner dat de verkiezing van 2020 mogelijk “Bush tegen Gore op steroïden” zou kunnen zijn …

De presidentsverkiezingen van november staan ​​op het punt om de meest procederende stem in de recente geschiedenis van de VS te worden, volgens een voormalige honcho van de federale verkiezingen.

“De verkiezing van 2020 zou Bush tegen Gore op steroïden kunnen zijn”, zei Michael Toner, een voormalig voorzitter van de federale verkiezingscommissie en voormalig hoofdadviseur bij het Republikeinse Nationale Comité.

Ik hou helemaal niet van het geluid daarvan.

Toen die verkiezing plaatsvond, ging ik eigenlijk rechten studeren in Florida, en het was complete en totale waanzin.

Uiteindelijk was het juridische team van Bush superieur aan dat van Gore, en dat heeft misschien het verschil gemaakt.

Deze keer hebben beide partijen “legers van vrijwillige advocaten” gerekruteerd in de belangrijkste slagveldstaten …

De campagnes van president Trump en de vermoedelijke Democratische kandidaat Joseph R. Biden hebben legers van vrijwillige advocaten in slagveldstaten en swingdistricten opgeroepen om op de verkiezingsdag te vechten. Beide partijen hebben al meerdere rechtszaken aangespannen.

De Biden-campagne is bijzonder agressief geweest bij het oppakken van advocaten. Op een gegeven moment schepte Biden op dat zijn campagne al 600 advocaten had gerekruteerd …

Joe Biden’s campagne verzamelt honderden advocaten in het hele land om mogelijke stemkwesties te volgen als onderdeel van de uitgebreide inspanningen om de kiezers te beschermen in de aanloop naar de algemene verkiezingen.

Tijdens een virtuele inzamelingsactie op woensdag zei de vermoedelijke Democratische kandidaat dat zijn team 600 advocaten en anderen in het hele land heeft georganiseerd om “te proberen te achterhalen waarom de chicanery waarschijnlijk zal plaatsvinden.”

Een van de snelste manieren om iets te verpesten, is door advocaten erbij te betrekken.

Ik was ooit advocaat, en dus weet ik waar ik het over heb.

En ik heb het gevoel dat deze verkiezingen na de verkiezingsavond in handen zullen komen van de advocaten. Ik geloof niet dat beide partijen bereid zijn toe te geven als de resultaten op afstand dichtbij zijn, en eerder deze week zei Hillary Clinton eigenlijk dat Joe Biden “onder geen enkele omstandigheid” moet toegeven …

“Joe Biden zou onder geen enkele omstandigheid moeten toegeven, want ik denk dat dit zal aanslepen, en uiteindelijk geloof ik dat hij zal winnen als we geen cent geven en als we net zo gefocust en meedogenloos zijn als de andere kant,” Zei Clinton in een dinsdag gepost uittreksel.

Dat klinkt zeker nogal onheilspellend.

Bij meerdere gelegenheden heeft president Trump ook aangegeven dat hij de uitkomst van de verkiezingen zou kunnen betwisten, en een van de grootste dingen waar hij zich zorgen over maakt, zijn stembiljetten. Het volgende is wat hij niet zo lang geleden tegen “Fox and Friends” vertelde …

“Nu dat gezegd hebbende, moet ik je zeggen dat als je gaat met deze universele mail-in, waar je miljoenen stemmen naar stuurt – in Californië tientallen miljoenen stembiljetten die naar iedereen en hun honden worden gestuurd, oké? Honden krijgen ze, oké? Mensen die al 25 jaar dood zijn, krijgen ze – je moet zien wat er gebeurt. Dan zul je nooit eerlijke verkiezingen hebben. “

In dit geval denk ik dat Trump een zeer legitiem punt heeft.

In sommige staten worden miljoenen mail-in-stembiljetten naar de kiezers gestuurd, of de kiezers er nu om vragen of niet. Dat opent een deur voor allerlei mogelijke stemfraude, en dit is iets dat me enorm verontrust.

Bij deze verkiezing gaat elke stem in de strijdtonelen van belang, en de integriteit van het stemproces is van het allergrootste belang.

Aanvankelijk had Joe Biden indrukwekkende leads opgebouwd in veel van de belangrijkste swing states, maar nu verslechteren die leads. Kijk maar eens naar de volgende cijfers die enquêteur Frank Luntz  zojuist op Twitter heeft gepost …

Lees ook:  Is dit de echte reden waarom Amerika absoluut verwoest wordt door deze coronavirus pandemie?

Swing state polls op 25 augustus:

Pennsylvania

• 2016: Hillary +9.2

• 2020: Biden +5,7

Michigan

• 2016: Hillary +9,0

• 2020: Biden +6,7

Wisconsin

• 2016: Hillary +11.5

• 2020: Biden +6,5

Florida

• 2016: Hillary +2,9

• 2020: Biden +4,8

Die cijfers zouden zeker de alarmbellen moeten doen rinkelen voor democraten.

En vandaag heeft Real Clear Politics vier nieuwe slagveldonderzoeken geplaatst die laten zien hoeveel de race aan het verschuiven is. Een peiling toont Biden met slechts 3 punten in Florida, een andere heeft hem slechts 2 punten in Arizona, een derde heeft hem slechts 1 punt in North Carolina, en een vierde peiling heeft Trump zelfs met 1 punt in Wisconsin.

Trump zou deze keer zeker niet Wisconsin winnen, en dus dat zou de Democraten zeker gek moeten maken.

Dus waarom gaan de peilingen in de richting van Trump?

Welnu, het lijkt erop dat al het geweld dat in het hele land gaande is, in grote mate averechts werkt op de Democraten. Trump wordt gezien als de “wet en orde-kandidaat”, en Biden maakt een enorme politieke fout door zich niet krachtig uit te spreken tegen de rellen die elke nacht plaatsvinden.

Volgens een recent onderzoek   zegt 59 procent van de kiezers dat geweldsmisdrijven een ‘zeer belangrijke’ factor zijn bij de beslissing op wie ze stemmen …

Het bedlam wordt nu weerspiegeld in de peilingen, waarbij Amerikanen zich steeds meer zorgen maken over de openbare orde.

“Een flinke 59 procent van de kiezers in de enquête geeft aan dat gewelddadige misdaad, die president Trump heeft ingekaderd als plaatsvindt in door de Democraten gecontroleerde steden, een ‘zeer belangrijke’ factor is bij het uitbrengen van hun stem”, schrijft  Rusty Weiss .

En  Zogby Analytics  heeft zojuist nieuwe cijfers vrijgegeven die lijken aan te tonen dat de chaos in onze grote steden Trump aanzienlijk helpt …

“Terwijl gewelddadige protesten en gewelddadige criminaliteit blijven toenemen in steden als Chicago, Milwaukee, New York City en Portland, staat Trump tegenover stedelijke kiezers in grote steden (59% op zijn minst enigszins goedgekeurd / 38% op zijn minst enigszins afgekeurd), en kleine steden (51% op zijn minst enigszins goedgekeurd / 49% op zijn minst enigszins afgekeurd) blijft stijgen. “

Het is echt ironisch waar we getuige van zijn. Al deze demonstranten denken dat ze de zaak van “sociale rechtvaardigheid” promoten, maar hun acties kunnen ons in plaats daarvan vier jaar Trump opleveren.

Op dit moment realiseert zelfs Don Lemon van CNN zich dat Joe Biden’s passiviteit in deze kwesties de peilingcijfers  doet verschuiven …

‘Dat is alles. Hier kom ik binnen. Daar komen we wel op. Maar toen u zei dat het te weinig te laat is, weet ik dat niet. Ik bedoel, we hebben nog veel tijd tot de verkiezingsdag. Ik denk echt dat dit – wat je zei dat er in Kenosha gebeurde, een Rorschach-test is voor het hele land. Ik denk dat dit een blinde vlek is voor democraten. Ik denk dat de democraten hopen dat dit zal verdwijnen, en het zal niet verdwijnen. “

‘ Ik denk dat Joe Biden misschien bang is om het te doen. Ik weet het niet zeker. Misschien niet , misschien wel. Hij moet het aanpakken . Hij moet naar buiten komen en erover praten. Hij moet een toespraak houden zoals Barack Obama deed over ras. Hij moet naar buiten komen en de mensen vertellen dat hij de kwestie van de politiehervorming in dit land gaat aanpakken, en dat is wat er nu gebeurt onder toezicht van Donald Trump. Als hij de president is, is Kamala Harris de vice-president. Dan lossen zij dit probleem op. Maar Raad eens? De rellen moeten stoppen. Chris, zoals je weet, en ik weet dat het opduikt in de peiling, het verschijnt in focusgroepen. Het is op dit moment het enige dat blijft plakken. 

Als de verkiezingen een paar maanden geleden waren gehouden, zou Joe Biden waarschijnlijk met een ruime marge hebben gewonnen, maar nu is alles aan het veranderen.

Op dit punt lijkt het erop dat we een zeer krappe verkiezing zouden kunnen hebben met juridische uitdagingen die daarna maanden zouden kunnen duren. Als een dergelijk scenario zich voordoet, zou dat zeker het toneel kunnen vormen voor het soort burgerlijke onrust waar ik in mijn nieuwe boek voor waarschuw .

Kunt u zich de nationale driftbui voorstellen die we zouden zien als Trump na de verkiezingsavond een zeer, zeer smalle voorsprong heeft?

Natuurlijk trekt links elke juridische truc uit het boek uit om te proberen Trump een tweede termijn te ontzeggen, en Trump heeft zijn eigen leger van advocaten klaarstaan ​​om terug te vechten.

Ik heb het gevoel dat de dingen heel, heel lelijk gaan worden, en dat is buitengewoon jammer.Lees ook:  Jeremy Corbyn is pro moslimbroederschap en zal poorten voor meer islam in Engeland openen

Comments

comments