Merkels hypotheek

Merkels hypotheek

29 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Het was waarschijnlijk de meest explosieve zin in de Duitse naoorlogse geschiedenis. De mantra van Angela Merkel “We kunnen het doen”, voor het eerst uitgesproken op 31 augustus 2015 en talloze keren herhaald in de daaropvolgende jaren, verdicht een proces van opzettelijk verlies van controle over het migratiebeleid en de uitholling van de rechtsstaat, die dit land grondiger heeft veranderd dan bijna alle voorgaande gebeurtenissen. .

” We kunnen het” is het leidmotief geworden van de regel van onrechtvaardigheid in het Duitse migratiebeleid, die nog niet is gecorrigeerd. Het is een infantiele slogan: het was niet toevallig dat het werd ontleend aan het kindpersonage “Bob de Bouwer”. En in alle apodictische vereenvoudiging en onverdraagzaamheid is het een ‘populistische’ slogan – maar ‘populisten’ zijn altijd de anderen.

Wie heeft wat gedaan? 

Geen van de drie woorden komt hun beloften na. “Wij” en “samen” worden in Merkels toespraak op betrouwbare wijze gebruikt als het gaat om de eisen van de heersers aan de burgers – of, in hun woorden, aan degenen die “hier al hebben gewoond”. Als ze zichzelf ook moest rechtvaardigen, “dan is dit niet langer mijn land”, zei Merkel in haar tweede persconferentie “We can do it”. Iedereen die tegen hun beleid is, wordt retorisch geëxpatrieerd: dat is de taal van verdeeldheid en intellectuele burgeroorlog.

Maar wat moet er precies worden “bereikt”? Vijf jaar nadat de slogan werd uitgegeven , is de mislukking duidelijk. Hoewel miljoenen migranten in Duitsland zijn geaccepteerd – het aantal asielmigranten dat hier momenteel woont is meer dan verviervoudigd tot bijna twee miljoen een decennium geleden – is zelfs niet voldaan aan de minimumvereisten voor een halfweg succesvolle integratie.

Succesvolle integratie op de arbeidsmarkt is uitgesloten, en statistieken die zijn afgeleid uit selectieve overwegingen veranderen niets. Driekwart van de “Syriërs” die hier woonden, kwam in het Hartz IV-systeem terecht; Het ziet er niet veel beter uit voor de andere belangrijke landen van herkomst asiel. Het aantal buitenlandse Hartz IV-ontvangers is de afgelopen tien jaar met bijna een miljoen gestegen, terwijl het aantal Duitse ontvangers met meer dan een miljoen is afgenomen.

Eenmaal daar hoeft bijna niemand weg 

Met een groot aantal kinderen en gezinshereniging neemt het aantal statushouders continu toe, terwijl de instroom van nieuwe asielzoekers op een hoog niveau blijft. De overbelasting van de sociale systemen en de verscherpte concurrentie om woonruimte en banen voor laaggeschoolden betekenen nu al een zware last in de avondzon van de babyboomereconomie met nog steeds een overvloedige hoge belastinginkomsten; in tijden van recessie en toenemende vergrijzing vormen ze een ondraaglijke hypotheek.

De krimpende autochtone bevolking moet hiervoor betalen. De directe uitgaven voor asiel door de federale en deelstaatregeringen bedragen een hoog bedrag van drie cijfers miljard; zelfs volgens conservatieve schattingen overschrijden de totale economische kosten het biljoen.

Eenmaal daar hoeft bijna niemand weg, zelfs de zware criminelen niet. Meer dan een kwart miljoen asielzoekers die Duitsland moeten verlaten, wonen momenteel in Duitsland en moeten ook worden ondersteund door het grote publiek.

Lees ook:  Trump retweet samenzweringstheorie die Bill Clinton verbindt met de dood van Jeffrey Epstein

Hoge allochtone criminaliteit is het nieuwe normaal 

De immateriële kosten zijn nog ernstiger : de gedeeltelijke opschorting van het rechtssysteem, waarvan de totale mislukking van deportatie slechts het topje van de ijsberg is; de de facto legalisatie van de smokkelindustrie, waaraan de semi-staats- en kerkprofiteurs heel openlijk deelnemen onder het mom van “reddingsoperaties op zee”; en vooral de uitholling van de veiligheid in de openbare ruimte als gevolg van de hoge criminaliteit van asielmigranten, die openlijk ons ​​juridische en waardensysteem verwerpen en verachten en wier honderdduizenden misdaden een gepolitiseerde rechterlijke macht vaak veel te mild of helemaal niet bestraft.

Islamitische terroristen die het land binnenkwamen zonder herkenning door Merkels golf van migratie, moord en aanslagen – in 2016 op Breitscheidplatz, in 2020 op de snelweg van Berlijn . De ‘party scene’ mobs die hele binnensteden terroriseren en de groeiende wetteloze ruimtes waaraan een politie gedemoraliseerd door ‘antiracismecampagnes’ zich steeds meer overgeeft, zijn een ander laat gevolg van ongecontroleerde migratie.

Maria Ladenburger, Mia uit Kandel en vele anderen zouden nog kunnen leven zonder “We can do it”; Niemand telde elke dag de naamloze slachtoffers van geweld en moord. De onrustige Duitsers slikken de nieuwe normaliteit in, die tot voor kort als een ondenkbare noodtoestand zou zijn beschouwd.

Een wijziging van Merkels beleid is nauwelijks in zicht

Men is er echter “in geslaagd” om het grootschalige multiculturele menselijke experiment veilig te stellen om een ​​democratische natiestaat om te vormen tot een totale immigratiemaatschappij met een verbod op het denken tegen elk rationeel discours. Merkels “We kunnen het” hielp de decennia-lange linkse strijd tegen restrictief asiel- en immigratiebeleid tot de overwinning en breidde en versterkte de hegemonie van het linkse discours. Extreem linkse standpunten over het migratiebeleid zijn mainstream geworden.

Deze geïnstitutionaliseerde intellectuele burgeroorlog heeft Duitsland diep verdeeld en zijn ziel ernstig verwond. Het is waar dat er een oppositie is in de parlementen die grieven noemt. Veel feiten liggen openlijk op tafel. Maar de consequenties trekken is taboe en stuit op bijna onoverkomelijke hindernissen.

Een ommekeer is nauwelijks in zicht. Duitsland bevindt zich in een permanente crisismodus; nieuwe crises leggen de onopgeloste oude over. Zelfs na het vertrek van Merkel zullen de Duitsers het nog decennia moeten verdragen – als hun natiestaat deze stresstest überhaupt doorstaat.

Lees ook:  Zweden: Ghetto´s met no-go zones, straatverboden voor in zwarte gewaden geklede vrouwen, groeiende criminaliteit
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Hoe de VS landen laat betalen voor hun oorlogen - economie van ... Amerikaans imperialisme
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments