POLITIESTAAT De politie vertelde de rechtse Kenosha-moordenaar “We waarderen je” vlak voor dodelijke schietpartijen

POLITIESTAAT De politie vertelde de rechtse Kenosha-moordenaar “We waarderen je” vlak voor dodelijke schietpartijen

29 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De coördinatie tussen politie en extreemrechtse groeperingen is verre van abnormaal, maar zoals de moorden van gisteren aantonen, wordt het veel gevaarlijker.

rie mensen werden doodgeschoten en twee stierven gisteravond in Keshona, Wis, toen rechtse milities de straat op gingen en demonstranten neerschoten die protesteerden tegen de schietpartij  van Jacob Blake door de politie op zondag. Na twee nachten van boze demonstraties, Wisconsin gouverneur Tony Evers, die oorspronkelijk beschreven  de gebeurtenis als een “genadeloze” daad van de politie wreedheid, genoemd in de Nationale Garde en verklaarde  een noodtoestand. Samen met de Nationale Garde kwamen echter grote aantallen rechtse milities, die relatief harmonieus bestonden met wetshandhaving. Extreemrechtse nieuwsorganisaties en websites hadden eerder signalen gegeven aan de oproep van de Kenosha Guard-militie om versterkingen te komen om “levens en eigendommen te beschermen”.

De moorden van gisteravond werden gefilmd en onmiddellijk op sociale media gepost . In één video vechten demonstranten met een gewapende militieman, die op een bepaald punt op drie mensen schiet en er twee doodt. Hij haast zich dan van de plaats delict, “herhalend” Ik heb net iemand vermoord “, terugtrekkend in de richting van de politie, nog steeds met zijn geweer in de hand. Zelfs als de menigte tegen de politie schreeuwt dat de moordenaar op hen afkomt, negeren ze hem, maar in plaats daarvan instrueren ze de demonstranten om uit de weg te gaan.

No Title

Kenosha killer walks right up to police. People are yelling, loudly at cops that he shot someone. Police ignore him. 6 vehicles full of police ignore him. Despite fact he has a long gun. Despite fact he has hands up. Despite fact cops know people have just been shot. https://t.co/qV3dlJ1dxM

De schutter is algemeen bekend als een 17-jarige jongen. Op zijn openbare Facebook-pagina is het duidelijk dat hij de politie verafgoodt, zijn profielfoto is een “Blue Lives Matter” -logo met hem in het midden, terwijl hij een geweer vasthoudt. Vrijwel elke post die hij maakte, gaat over de politie of over wapens. Vanaf woensdagochtend is hij nog op vrije voeten. Op beelden die eerder  op de avond zijn gemaakt, blijkt dat de tiener opschept dat hij en zijn bemanning “geen niet-dodelijke” munitie bij zich hebben.

No Title

Kyle Rittenhouse made his intentions known earlier in the evening. Still waiting to hear more from @GrayslakePolice and @KenoshaPolice about his affiliation with the departments. I’d also like to know if the officer that pulled him over a week ago was present tonight. #Kenosha pic.twitter.com/aHePwS1rPe

Een andere video  laat zien hoe ze verbroederen met zwaar gemilitariseerde politieagenten, die hen water aanbieden en hem vertellen “we waarderen jullie, dat doen we echt”, bewijs dat zou kunnen verklaren waarom hij niet werd neergeschoten en zelfs niet werd gearresteerd nadat hij twee mensen had vermoord vlak voor tientallen wetshandhavers.

No Title

KyleRittenhouse was offered water from the Kenosha police and told “We appreciate you being here.” as he roamed the streets armed. #MorningJoe pic.twitter.com/su6QyXnVKL

Over  de schietpartij gesproken, luitenant-gouverneur van de staat Wisconsin, Mandela Barnes zei dat “we niet eens verrast kunnen zijn dat dit is gebeurd.” Barnes zei dat het normaal was geworden om zwaarbewapende milities in het openbaar te zien, en voegde eraan toe:

In veel gevallen hebben deze mensen zich laten leiden door verschillende complottheorieën die op internet hebben nagedacht, en deze mensen eisen hun land terug. En om aan te nemen dat er niets ergs zal gebeuren, om aan te nemen dat deze mensen de beste bedoelingen hebben of hebben, is volkomen belachelijk. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNo Title

Wow. Black shop owner in #Kenosha describes the moment he gave shelter to #JacobBlake protesters after armed right wing “militia” showed up in 10-15 pickup trucks + opened fire on activistspic.twitter.com/IiANxV0f2b

Geen geïsoleerd incident

De coördinatie tussen politie en extreemrechtse groeperingen is verre van abnormaal. Tijdens de George Floyd-protesten associeerde de politie van Oregon zich met groepen zoals de Proud Boys, een video  waarin een officier de groep vroeg om zich in een gebouw te verstoppen omdat ze op het punt stonden demonstranten te vergassen, maar om het ‘discreet’ te doen, omdat ze dat niet deden gezien willen worden als ‘favorieten spelen’. Een andere Oregon-officier werd op camera betrapt  terwijl hij het “White Power” -handgebaar naar rechtse tegendemonstranten flitste.

In juni reed een man uit Seattle met zijn auto met hoge snelheid op antiracistische demonstranten en opende het vuur  op de menigte. Hij verlaat dan kalm zijn voertuig en loopt naar de politielijnen, waar ze hem beschermen en de gewapende moordenaar de rug toekeren om de menigte onder ogen te zien. Dat ze hier totaal onbezorgd over leken, is een teken van hoe zeker ze waren dat ze geen gevaar liepen. Zoals activistisch nieuwscentrum It’s Going Down  opmerkte : “Een dergelijke relatie stelt de politie in staat om extreemrechtse groepen in te zetten als een hulpkracht tegen sociale bewegingen.”

Een studie  die vorig jaar door Injustice Watch werd gepubliceerd, toonde aan dat 20 procent van de politieagenten in het hele land op hun openbare Facebook-accounts flagrant racistisch materiaal of inhoud waarin politiegeweld tegen demonstranten wordt verheerlijkt, heeft gedeeld. Dit cijfer loopt op tot 40 procent van de gepensioneerde agenten. Er wordt zelden actie ondernomen tegen functionarissen die deze inhoud delen. Aan de andere kant werd onlangs een officier uit Massachusetts ontslagen  omdat hij een pro-Black Lives Matter-post op sociale media had gedeeld.

Het neerschieten van Jacob Blake

De gebeurtenissen van gisteravond werden aangewakkerd door een incident op zondag, waarbij een ongewapende zwarte man, Jacob Blake, minstens zeven keer werd neergeschoten door politieagenten, waarbij de schietpartij plaatsvond in het bijzijn van zijn vrienden en kinderen. Wonder boven wonder heeft Blake het overleefd, maar is nu verlamd nadat een kogel zijn wervelkolom heeft doorgesneden. Blake’s vader, ook wel Jacob genoemd, huilde toen hij  het incident beschreef als “zinloze poging tot moord” en zei dat hij er geen vertrouwen in had dat de betrokken politieagenten voor de rechter zouden worden gebracht. De verdachten zijn momenteel met administratief verlof, een status die neerkomt op een betaalde vakantie .

De schietpartij werd aan de kaak gesteld door een groot aantal mensen- en burgerrechtengroepen. De American Civil Liberties Union omschreef  het bijvoorbeeld als een ‘walgelijke daad van politiegeweld’. “Bij elk van de zeven schoten maakte de politie duidelijk wat hun bedoeling was – ze geloofden dat ze het recht hadden om een ​​ongewapende zwarte man te doden voor de misdaad om van hen weg te lopen”, zegt Jeffery Robinson, directeur van het Trone Center for Justice en van de ACLU. Gelijkheid. Aangezien de tiener-militieman niet eens is aangehouden, lijkt het erop dat extreemrechtse groepen mogelijk ook straffeloos kunnen doden in het Amerika van Trump.

Functiefoto | Politie in oproeruitrusting ontruimt een park tijdens botsingen met demonstranten buiten het Kenosha County Courthouse eind dinsdag 25 augustus 2020 in Kenosha, Wisconsin David Goldman | APComments

comments