Rellen voor neoliberalisme: ANTIFA en BLM zijn de nuttige misdadigers van de wereldwijde elites

Rellen voor neoliberalisme: ANTIFA en BLM zijn de nuttige misdadigers van de wereldwijde elites

29 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De iconoclastische woede die we deze zomer in de VS en Europa hebben gezien, wordt gedreven door de poging van het mondiale kapitalisme om alles te vernietigen dat staat op de weg naar de volledige overname van de menselijke samenleving. Westerse cultuur is zoiets.

De Italiaanse schrijver en filmmaker Ennio Flaiano (1910-1972), die het fascisme (1920 en 1930), WO II en het naoorlogse economische wonder van Italië (1950 en 1960) heeft meegemaakt, merkte ooit op:

“In Italië vallen fascisten in twee categorieën: fascisten en antifascisten.”

Hij doelde op de strijdlustige, onverdraagzame houding die hij aan de linkerkant zag, vooral, maar niet alleen, onder extreemlinkse radicalen.

Zoals alle politieke categorieën heeft fascisme verschillende nuances van betekenis, maar het is eigenlijk een synoniem voor politiek gemotiveerd geweld.

En net als een gemuteerd virus dat het immuunsysteem van de gastheer ontwijkt, hoeven intolerante mensen en oorlogvoerende menigten zichzelf alleen maar als ‘antifascisten’ te bestempelen om zich over te geven aan geweld zonder dat een spade een spade wordt genoemd.

De mondiale elites zien echter de schoppen. En gebruik het.

Blinde, onwettige naleving van het reguliere verhaal

Antifa: Wollen Linksradikale? (“Wat willen linkse radicalen?”) Is een reportage die in Berlijn is opgenomen door team Reporter .

“Wat voor soort Duitsland stel je je voor?”, Vraagt ​​de journalist aan een paar lokale Antifa-activisten die ongewoon instemden om met de media te spreken:

“Allereerst komt er geen Duitsland”, is het antwoord.

“Je zou wakker worden in een wereld zonder grenzen, waarin ieder mens welkom is. En iedereen heeft dezelfde rechten. “

Dit klinkt misschien allemaal heel John Lennon, maar de fascistische wolf in de antifascistische schaapskleren schijnt door.

Op zijn zwarte pet draagt ​​de geïnterviewde de inscriptie “Killing Nazis”. Hij pleit voor het verbranden van bedrijfspanden zoals Coca-Cola; beschrijft extremisme als een “noodzaak”; en rechtvaardigt geweld als middel om een ​​doel te bereiken.

Duitse extreem-linkse extremisten pleegden alleen al in 2019 9.849 misdaden , een stijging met 23,7% ten opzichte van 2018, volgens cijfers die zijn vrijgegeven door de Verfassungsschutz (“Duitse federale dienst voor de bescherming van de grondwet”).

Als het misdadige element duidelijk is, is dat ook de nuttige idioot.

“Wat motiveert jou überhaupt?”, Vraagt ​​de journo.

“Ik kom op voor mensenrechten. Ik heb veel video’s gezien van de vluchtelingenkampen. Al die vluchtelingen verdrinken. Ik dacht dat ik iets moest doen ” .

“Radicaal links extremisme is nodig om politici aan het werk te krijgen”, voegt de activist toe, “want kijk naar Friday for Future. Niets gebeurde daarna ”.

Wat opvalt aan Antifa’s (en in mindere mate BLM’s) ideologie is dat ze zich volledig houdt aan het reguliere verhaal: mensenrechten, vluchtelingencrisis, klimaatnoodsituatie.

De onderwerpen waar Antifa en BLM over zwijgen, wijzen ook op een dergelijke therapietrouw.

Eind jaren zestig was er in het Westen de anti-oorlogsbeweging. Er zouden massale demo’s plaatsvinden om het einde van de oorlog in Vietnam te eisen.

Vandaag de dag geen woorden tegen 20 jaar aanhoudende imperialistische oorlogen van de NAVO.

Niet toevallig zijn ANTIFA & BLM de favoriete ideologieën van de Amerikaanse Deep State.

Hun volgelingen over de hele wereld zijn als de struisvogel: ze steken hun hoofd in het onrecht van het verleden, terwijl ze de imperialistische oorlogen van het heden negeren.

Geen grenzen, alstublieft. Wij zijn de waakhonden van de bazen

De Italiaanse neomarxistische filosoof Diego Fusaro heeft een syllogisme geformuleerd om de activisten van Antifa en BLM te ontmaskeren, die hij bestempelt als ‘fuchsia-brigades’, in tegenstelling tot het rode van het echte, marxistische links:

1) de bazen willen open zeehavens, om goederen en gecommodificeerde mensen [de migranten] te laten circuleren.

2) de fuchsiasbrigades belasteren degenen die zich tegen open zeehavens verzetten als fascisten.

3) de fuchsiasbrigades noemen hun zielige strijd tegen alles wat zich verzet tegen de bazen, waarvan zij de waakhonden zijn, “strijd tegen het fascisme”.

Lees ook:  Antifa: Wanneer geweld wordt vastgesteld

De “No Border” -ideologie is dus functioneel voor de levering van een, zoals Marx het zou noemen, “reserveleger” van ontwortelde, quasi-slaven Afrikaanse Labour.

Cultuur annuleren: de  weg effenen voor markten Totalitarisme

Maar de globalistische agenda stopt hier niet.

Betreed de iconoclastische woede van Antifa en BLM – het vernietigen van standbeelden, enz.

Hunne is niet een algemene “honger naar vernietiging”, om een ​​beroemd hard metal nummer te citeren. Het is een gerichte, iconoclastische honger naar vernietiging.

En het is die iconoclastische woede die, meer dan wat ook, de rellen en massaprotesten van Antifa en BLM deze zomer in de VS kenmerkt.

Zo erg dat commentatoren er een naam voor moesten bedenken: “annuleer cultuur”.

De vraag is: waarom annuleert dit de cultuur, waarom nu?

Om Lincoln’s definitie van democratie te parafraseren: de visie van de mondiale elites is die van een samenleving 1) van markten, 2) gerund door markten, 3) voor de markten.

Sinds het einde van de Koude Oorlog zijn bits 2 en 3 werkelijkheid geworden. Nationale regeringen worden in hun reikwijdte steeds sterker beïnvloed en beperkt door internationale organisaties die ver weg zijn van het bereik van de burgers en zeer dicht bij die van multinationale ondernemingen.

We bevinden ons al in een samenleving die wordt geleid door markten – via het rookgordijn van internationale organisaties en bestuur -, want de markten zijn getuige van de steeds groeiende concentratie van economische macht in weinig handen (de rijkdom van Jeff Bezos is vergelijkbaar met het BBP van Spanje).

Wat de meeste mensen nog steeds niet beseffen, is dat de mondiale elites zich nu bezighouden met bit 1, het creëren van een samenleving van markten , en niet alleen, zoals het al wordt, gerund door markten, voor de markten .

Kapitalisme ongebonden: een stap naar totale overwinning

Het centrale inzicht van de Italiaanse neomarxistische filosofische school – Costanzo Preve (1943-2013), en zijn sterdiscipel Diego Fusaro – is dat het mondiale kapitalisme, om te zegevieren, alles moet uitwissen – niet alleen vakbonden, universele gezondheidszorg en gratis onderwijs, maar ook familiewaarden, biologische seksuele identiteit, religies, natiestaten, enz. – alles wat geen prijs heeft en als zodanig een grens vormt, een obstakel voor de realisatie van de cash-nexus-samenleving, waarin alle menselijke relaties worden uitgedrukt als financiële transacties.

De westerse cultuur, haar klassieke en moderne erfgoed, haar helden en grondleggers, die onherleidbaar verschillen van financiële transacties, en dus niet te koop zijn, is op weg naar mondiale heerschappij.

De samenleving die de mondiale elites voor ogen hebben, is er een waarin mensen uitsluitend via de cash-nexus met elkaar communiceren, wijst Fusaro erop – alle niet-financiële relaties zijn in financiële relaties veranderd of ontbonden.

Zolang er iets bestaat – natuurlijk kinderen krijgen, zorgen voor de bejaarde ouders, geloof in God, liefde, vriendschap, patriottisme, historische herinnering, enz. – dat niet in financiële termen kan worden uitgedrukt, zolang iets – wat dan ook – niet voor verkoop overleeft van de oude, pre-globaliserende wereld, dan zal het kapitalisme erdoor worden begrensd.

Maar als een kanker in de vierde fase kent het mondiale kapitalisme geen grenzen en vernietigt het alles op zijn pad.

En het beschikt over verschillende instrumenten – van “humanitaire oorlogen” in het buitenland tot “antifascistische” mobs thuis.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump gaat bedriegen

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Gastpost #blacklivesmatter Waar staat Black Lives Matter ECHT voor?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments