Is er een burgeroorlog op komst in de VS

Is er een burgeroorlog op komst in de VS

30 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Afgelopen week had het gevoel dat Amerika er dicht bij is.

Maar voordat we ons verdiepen in de verkiezingen van dit najaar, kortstondige bezuinigingen op hoe duister de politiek is geworden en een bemoedigender perspectief op waar we naartoe kunnen gaan.

Een andere persoon is dood na een schietpartij op zaterdagavond in Portland. Details zijn op dit uur vaag. De politie heeft niet gezegd of het slachtoffer te maken heeft met straatconflicten die in het centrum zijn uitgebroken tussen “Trump 2020 Cruise Rally in Portland” -caravanners en Black Lives Matter-tegendemonstranten.

Het is alsof twee tegengesteld geladen werelden met geweld met elkaar in botsing komen. Materie en antimaterie.

Politie in Kenosha, Wisc. vorige week beschuldigde de 17-jarige Kyle Rittenhouse de moord op twee mannen en de verwonding van een ander tijdens protesten van politiegeweld. De aanhangers van Rittenhouse haastten zich om de moorden te rechtvaardigen . Ze bekeken video’s die de rest van het land bekeek en verklaarden de geweerkragende tiener het echte slachtoffer. Het was zelfverdediging, verklaarde een christelijke crowdfundingsite nadat GoFundMe weigerde de campagne te hosten :

Kyle Rittenhouse heeft zichzelf zojuist verdedigd tegen een brute aanval door meerdere leden van de extreem-linkse groep ANTIFA – de ervaring was ongetwijfeld een meedogenloze ervaring, aangezien hij gedwongen werd twee levens te nemen om zijn eigen leven te verdedigen.

Nu wordt Kyle onterecht beschuldigd van moord 1, door een officier van justitie die vastbesloten lijkt alleen te profiteren van de politieke invalshoek van de situatie. De situatie was duidelijk zelfverdediging, en Kyle en zijn gezin zullen ongetwijfeld geld nodig hebben om de juridische kosten te betalen.

We zijn hier eerder geweest, schreef Heather Cox Richardson vorige week. Elke keer werd het land geconfronteerd met een crisis toen reactionaire krachten streden om een ​​hiërarchisch verleden te behouden dat ze zagen wegglijden, een verleden dat zwaar in hun voordeel woog. Maar Amerikanen die trouw waren aan hun grondbeginselen, corrigeerden onevenwichtigheden in politieke en economische macht en duwden Amerika de toekomst in. Onder Abraham Lincoln. Onder Theodore Roosevelt. En onder Franklin Delano Roosevelt.

Lees ook:  Lenin 'Judas' Moreno - Ecuador's verhaal van verraad en verzet

De historicus van het Boston College schreef na het RNC-spektakel van vorige week :

Het evenement van vanavond in het Witte Huis heeft aangetoond dat we ons in een nieuwe grote crisis in de Amerikaanse geschiedenis bevinden. Een reactionaire groep oudere blanke mannen kijkt naar een mondiale toekomst waarin kwesties als schone energie, klimaatverandering, economische rechtvaardigheid en menselijke gelijkheid voorop staan, en hun reactie is zich vast te klampen aan een wereld die ze beheersen.

Maar die wereld gaat voorbij, of ze het nu leuk vinden of niet. Zelfs als Trump in 2020 wint, kan hij de toekomst niet stoppen. En hoewel de Verenigde Staten die toekomst niet zullen tegemoetkomen met de macht die we zelfs vier jaar geleden hadden, zullen we die toch moeten aangaan. Het zal niet minder opwindend zijn en niet minder kansen bieden dan de dramatische veranderingen van de jaren 1850, 1890 en 1930, en op een gegeven moment zullen Amerikanen die uitdagingen willen aangaan.

Als de geschiedenis een leidraad is, dan zullen we, wanneer dat gebeurt, het principe van gelijkheid voor de wet herstellen en Amerika de toekomst in duwen.

Bij deze verkiezingen staat veel op het spel. Misschien zelfs het lot van de Republiek. Laten we eens kijken wat u eraan kunt doen.

“Als je een politieke partij bent, wil je nooit echt slechte verkiezingen hebben”, schreef Charlie Cook van het Cook Report ooit. “Maar als je er een gaat hebben, wil je het echt niet hebben in een jaar dat eindigt op een nul.” Democraten die in 2010 veel verloren in North Carolina, betekenden een decennium van rechtszaken over de meest flagrante gerrymandering in het land. Dat waren tussentijdse verkiezingen. Dit jaar omvat het voorzitterschap, maar veel meer dan dat :

Nu zowel het herverdelingsproces als veel van de details van de eens zo mysterieuze wereld van verkiezingsadministratie steeds meer partijdig worden, kan wie in een gouverneur, staatsadvocaat-generaal of staatssecretaris zit, er veel toe doen. niets van wie de wetgevende kamers van de staat controleert.

[…]

Maar afgezien van de implicaties van downballot-kantoren voor het beleid, het verkiezingsproces en herverdeling, moet eraan worden herinnerd dat de gezondheid en toekomst van een partij afhankelijk is van de ontwikkeling van een boerderijteam. Veel vaker wel dan niet kwamen degenen die de hoogste politieke functies bekleden in de gelederen van de keuzevakken (Trump is een opmerkelijke uitzondering). Een uitroeiing of bijna uitroeiing kan een partij het grootste deel van een generatie toekomstige leiders kosten. Voor Democraten waren 1980, 1994, 2010 en 2014 bloedbaden, net zoals Republikeinen grote klappen kregen in 1974, 2006 en 2018. Zoals een boer die zaadmaïs verliest, is het een kostbaar verlies.

In plaats van zich te concentreren op horcruxen en al onze middelen tegen Donald Trump of Mitch McConnell te gooien, beveelt Paul Rosenburg een “Moneyball” -benadering aan om de macht weer in evenwicht te brengen, gebaseerd op het beroemde boek van  Michael Lewis . Er zijn races met verborgen edelstenen waar je beperkte geld en moeite veel hogere opbrengsten kan opleveren dan de grote races. Omdat het niet genoeg is om Donald Trump te verslaan en Joe Biden te kiezen. Republikeinen moeten dit jaar de verkiezingen wegvagen.

Lees ook:  DE MASSAMIGRATIE, DE GLOBALISTEN ELITE, EN DE SLACHTOFFERS
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Trump scheld Cuba uit Terwijl Cuba de corona zieken in Zuid-Amerika geneest
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments