5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Trump reageert op een dodelijke schietpartij in Portland door de Democraten de schuld te geven – en roept op tot de Nationale Garde

trump

 7 total views,  3 views today

Trump treedt op als de “wet en orde” -kandidaat, maar het is onduidelijk of dat een winnende boodschap is.

Eén persoon werd zaterdag vermoord in Portland, Oregon nadat aanhangers van president Donald Trump een karavaan de stad in hadden geleid – en in plaats van te proberen de spanningen te verminderen, bracht Trump zondag op Twitter door en dreigde de Nationale Garde in te sturen.

Naast een hele reeks andere missives retweet de president een bericht waarin hij de burgemeester van Portland, Ted Wheeler, oproept om af te treden en op zijn tenen tot aan de rand van het onderschrijven van geweld, zei een video waarin zijn aanhangers paintballs en pepperspray op de inwoners van Portland lieten zien – en ten minste één journalist – gaf aan dat escalerende onrust “niet onverwacht kan zijn … De mensen van Portland zullen geen veiligheid meer verdragen.”

JavaScript is not available.

No Description

Met name afwezig in zijn tweets: elke vorm van veroordeling van geweld door zijn aanhangers, die hij ” GROTE PATRIOTEN ” noemde, en elke oproep tot vrede of de-escalatie.

De tweets – Trumps eerste reactie op het nieuws over de schietpartij voorafgaand aan een bezoek aan zijn golfbaan in Virginia – weerspiegelen een buitengewone afstand van verantwoordelijkheid van de kant van de president na de tweede golf van dodelijk geweld bij een protest in minder dan een week.

In een aantal van zijn tweets en retweets zondag verwierp Trump argumenten dat hij verantwoordelijk is voor het beëindigen van geweld bij protesten, en beweerde in plaats daarvan dat dodelijke incidenten de schuld zijn van democratische burgemeesters en gouverneurs. De president versterkte bijvoorbeeld een tweet waarin de Democraten werden beschuldigd “traag en aarzelend te zijn om geweld en wanorde te veroordelen” en beschuldigde Wheeler en de politie van Portland er ook van “bloed aan hun handen” te hebben.

“Schandelijke anarchisten”, schreef hij in antwoord op een video van demonstranten uit Portland. “We houden ze nauwlettend in de gaten, maar worden dom beschermd door de Radical Left Dems!”

En het is een boodschap die de afgelopen dagen door een aantal Trump-surrogaten is verwoord – Democraten de schuld geven van geweld en onrust was een terugkerend thema vorige week op de Republikeinse Nationale Conventie , en opnieuw op zondagochtend On Meet the Press , waar de chef van het Witte Huis van Staff Mark Meadows beweerde dat hoewel Trump “het hele land regeert en leidt … het niet Donald Trump is die zegt: ‘Laten we de andere kant op kijken.’ Het is de burgemeester van Portland. “

Meet the Press on Twitter: “WATCH: @MarkMeadows says “Donald Trump’s America is peaceful” after deadly shootings in Kenosha and Portland. #MTP @chucktodd: “You’re saying these are all Democratic cities … does the president not believe he has responsibility of governing and leading the entire country?” pic.twitter.com/5WRA7AzV53 / Twitter”

WATCH: @MarkMeadows says “Donald Trump’s America is peaceful” after deadly shootings in Kenosha and Portland. #MTP @chucktodd: “You’re saying these are all Democratic cities … does the president not believe he has responsibility of governing and leading the entire country?” pic.twitter.com/5WRA7AzV53

Meadows ‘bewering over Wheeler is niet juist. In een brief aan Trump Friday veroordeelde de burgemeester van Portland geweld in niet mis te verstane bewoordingen en schreef dat “er geen plaats is voor plunderingen, brandstichting of vandalisme in onze stad. Er is hier geen plaats voor racistisch geweld of voor degenen die hun ideologie van haat in onze gemeenschap willen brengen. “

Maar dat doet er niet toe voor de doeleinden van Trump: nu er verkiezingen op komst zijn, lijken Trump en zijn bondgenoten klaar om aanhoudende protesten – en toenemend geweld – centraal te stellen in zijn herverkiezingscampagne.

Geweld als herverkiezingsstrategie

Hoewel hij hoe dan ook schokkend is, is de reactie van Trump zondag niet zo verrassend. De president en zijn aanhangers waren openhartig over hun kijk op geweld op straat, waarbij sommigen, zoals senior adviseur van de president Kellyanne Conway, openlijk verklaarden dat ze geloven dat het geweld hen politiek helpt – en dat ze niet geïnteresseerd zijn in het kalmeren van dingen.

Senator Ron Johnson uit Wisconsin maakte zo veel duidelijk op CNN’s State of the Union zondag in een interview met Dana Bash. Johnson, een fervent aanhanger van Trump, weigerde niet alleen Trumps ‘agitatie’ in Portland te veroordelen, maar weigerde ook de acties van Kyle Rittenhouse te veroordelen , de 17-jarige Trump-aanhanger die twee demonstranten doodde in Kenosha, Wisconsin, op Dinsdag.

“Ik ben niet voor waakzaamheid”, zei Johnson. “Ik weet niet zeker of dat gebeurde … mensen namen het heft in eigen handen.”

Aaron Rupar on Twitter: “”I’m not for vigilantism. I’m not sure that’s what was happening … people took matters into their own hands” — Ron Johnson won’t condemn Kyle Rittenhouse, a Trump supporter who is charged with first-degree murder for killing two protesters in Kenosha pic.twitter.com/NE0oumPk5X / Twitter”

“I’m not for vigilantism. I’m not sure that’s what was happening … people took matters into their own hands” — Ron Johnson won’t condemn Kyle Rittenhouse, a Trump supporter who is charged with first-degree murder for killing two protesters in Kenosha pic.twitter.com/NE0oumPk5X

Zelfs vóór Kenosha en Portland hebben de GOP en Trump gewerkt aan een verhaal dat geweld tegen demonstranten in het slechtste geval zelfverdediging is.

Op de Republikeinse Nationale Conventie van vorige week werden bijvoorbeeld Mark en Patricia McCloskey genoemd – en gevaloriseerd – , een paar St. Louis-advocaten die beiden worden beschuldigd van misdrijf nadat ze Black Lives Matter-demonstranten bedreigden die met geweren voor hun huis passeerden.

Een bericht over wet en orde werkt niet als je de chaoskandidaat bent

Alleen omdat Trump en zijn team geloven dat chaos en geweld in de straten van grote Amerikaanse steden goed voor hen is, wil dat nog niet zeggen dat het waar is. Peilingen suggereren zelfs dat het precies het tegenovergestelde zou kunnen zijn.

Vooruitlopend op de recente uitbarsting van protesten – evenals het neerschieten van Jacob Blake door een politieagent in Kenosha, Wisconsin die hen verraden – bleek uit een Yahoo! / YouGov-peiling dat 48 procent van de Amerikanen Trump beschouwt als ‘de bron van de chaos. , ”En slechts 21 procent van de Amerikanen gelooft dat hij hen kan of wil beschermen tegen de chaos.

JavaScript is not available.

No Description

Zelfs onder de Republikeinen zien de cijfers van Trump er niet geweldig uit – slechts 51 procent gelooft dat Trump hen kan beschermen tegen de chaos.

Het is belangrijk op te merken dat deze peiling werd gehouden van 21 tot 23 augustus, voordat protesten en geweld escaleerden. Maar een recentere peiling, gehouden van 28 tot 29 augustus door ABC News / Ipsos , wees uit dat 59 procent van de Amerikanen de Republikeinse boodschap afkeurde op de GOP-conventie, die er opnieuw sterk op was gericht dat Amerika in chaos verkeert als gevolg van democratisch wanbeheer – en die 62 procent zag de schietpartij van Blake als onderdeel van een breder probleem in de manier waarop zwarte Amerikanen door de politie worden behandeld.

De zorgen die door deze opiniepeiling worden gesuggereerd, onderstrepen een belangrijke realiteit: alle onrust die momenteel in de VS plaatsvindt, die Trump vrolijk in apocalyptische termen heeft afgeschilderd als de toekomst van het land als de Democratische kandidaat Joe Biden in november zou winnen, gebeurt onder toezicht van Trump, niet Biden’s . En hoewel Portland en andere steden die met geweld en onrust te maken hebben, inderdaad door democraten worden geleid, is het moeilijk in te zien wat een herverkiezing van Trump zou kunnen doen om het land plotseling tot rust te brengen, aangezien ze waarschijnlijk tijdens een tweede Trump-termijn onder democratisch leiderschap zouden blijven.

Maar nu de economie midden in een recessie zit, het coronavirus hoogtij viert, en Trump zo’n 8,8 procentpunten achterstand op Biden in het nationale opiniepeilingsgemiddelde van FiveThirtyEight , blijft Trump met minder dan 70 dagen tot de verkiezingen behoefte hebben aan een breed overtuigende herverkiezing. Als zijn tweets op zondag een gids zijn, heeft Trump onlangs een bericht gevonden dat hij leuk vindt – of het nu werkt of niet – en hij houdt zich eraan.

 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments