Wat we weten over een dodelijke schietpartij in Portland, Oregon

Wat we weten over een dodelijke schietpartij in Portland, Oregon

30 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

1 persoon is dood in Portland nadat een pro-Trump-karavaan over de stad is neergedaald.

Volgens een verklaring van het politiebureau van Portland heeft een schutter zaterdagavond één persoon gedood in Portland, Oregon .

Er is nog veel onbekend over de schietpartij, maar het slachtoffer – een blanke – lijkt een band te hebben gehad met de extreemrechtse Patriot Prayer-groep; Volgens Willamette Week-verslaggever Aaron Mesh droeg het slachtoffer een hoed en shirt met het groepslogo.

De schietpartij komt nadat aanhangers van president Donald Trump zaterdag een karavaan voertuigen door de stad hebben geleid en in het centrum van Portland in botsing zijn gekomen met demonstranten tegen de politie. video van journalist Cory Elia toont vrachtwagens met Trump-vlaggen die door mensen op straat rijden en pepperspray loslaten terwijl de voertuigen zich een weg banen door een menigte demonstranten.

De politie van Portland heeft zaterdag minstens 10 arrestaties verricht op basis van uiteenlopende beschuldigingen, waaronder wanordelijk gedrag en “inmenging met een vredesfunctionaris”, maar er zijn geen arrestaties verricht in verband met de schietpartij.

De moord volgt op een ander geval van dodelijk straatgeweld van enkele dagen geleden: op dinsdag schoot en doodde een Trump-aanhanger, de 17-jarige Kyle Rittenhouse , twee demonstranten in de stad Kenosha, Wisconsin, en verwondde een derde. Kenosha is het toneel van grote protesten sinds de politie Jacob Blake , een zwarte man, op zondag minstens zeven keer in de rug schoot , waardoor hij verlamd raakte onder zijn middel.

Begin zondag publiceerde Trump een reeks tweets en retweets, waaronder een retweet en een tweet waarin hij het leiderschap van de burgemeester van Portland, Ted Wheeler, veroordeelde. “De Nationale Garde is klaar, bereid en in staat” om in te zetten, schreef Trump in een citaat-tweet kort nadat hij Wheeler een “dwaas” had genoemd.

No Title

The National Guard is Ready, Willing and Able. All the Governor has to do is call! https://t.co/iRe5ExgRGO

Lees ook:  Wateroorlogen en het lot van Amerika

Trump heeft geprobeerd zichzelf af te schilderen als de ” wet en orde ” -kandidaat voorafgaand aan de algemene verkiezingen in november, en alle tekenen wijzen erop dat zijn campagne gelooft dat meer geweld goed is voor de herverkiezingskansen van de president .

In het bijzonder vertelde senior adviseur van de president Kellyanne Conway donderdag aan Fox & Friends dat “hoe meer chaos en anarchie en vandalisme en geweld er heerst, hoe beter het is voor de zeer duidelijke keuze wie het beste is op het gebied van openbare veiligheid en recht en orde” – een vreemde boodschap gezien het geweld onder de regering-Trump plaatsvindt, en de democratisch benoemde Joe Biden sinds januari 2017 geen verkozen ambt meer bekleedt. Trump zelf heeft betoogd dat toenemende onrust en recent geweld het resultaat zijn van democratisch leiderschap op lokaal niveau in plaats van de resultaat van zijn beleid of retoriek.

Portland is gedurende ongeveer drie maanden het toneel geweest van voortdurende Black Lives Matter-protesten na de moord op George Floyd door de politie in Minneapolis, Minnesota in mei van dit jaar. Federale agenten werden in juli van dit jaar naar de stad gestuurd, en gewapende extreemrechtse demonstranten waren ook regelmatig aanwezig .

Het verhaal is nog in ontwikkeling. Dit is wat we tot nu toe weten en niet weten.

Wat we weten

  • Het slachtoffer werd rond 20.46 uur Pacific Time in de borst geschoten en stierf ter plaatse
  • Het slachtoffer lijkt een blanke man te zijn geweest en droeg naar verluidt een overhemd en een hoed met het logo van de extreemrechtse Patriot Prayer-groep
  • De schietpartij komt nadat Trump-aanhangers in het centrum van Portland pepperspray en paintballs hebben losgelaten op demonstranten en journalisten, en te midden van botsingen tussen aanhangers van de president en demonstranten
  • Waarnemend DHS-secretaris Chad Wolf vertelde zondagochtend aan ABC dat “alle opties op tafel blijven liggen” in termen van federale actie in Portland

Wat we niet weten

 

Lees ook:  De meest gevaarlijke gek in Europa heet Frans Timmermans
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Een gezond 2021!
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments