5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Amerika’s Summer Exodus: duizenden vluchten elke dag de steden omdat ze zich niet veilig voelen

Amerika

 6 total views,  6 views today

In de moderne Amerikaanse geschiedenis hebben we nog nooit zo’n plotselinge massale uittocht uit onze grote steden gezien. Over het algemeen is de Amerikaanse economie een complete en totale ramp in 2020, maar verhuisbedrijven en makelaars in onroerend goed die in wenselijke landelijke en voorstedelijke gebieden werken, floreren op dit moment absoluut. Elk weekend zien we lange rijen bij de verhuurbedrijven van U-Haul, verhuisbedrijven kunnen niet alle verzoeken aan die ze krijgen, en de waarde van onroerend goed verschuift in een tempo dat moeilijk te geloven is. Huizen in onze stedelijke kerngebieden verliezen zeer snel waarde, en tegelijkertijd zien we biedoorlogen voor een aantal landelijke en voorstedelijke eigendommen die absoluut krankzinnig zijn.

Ik kan zeker niemand de schuld geven die aan het geweld wil ontsnappen. Als ik in een grote stad woonde die door geweld werd verscheurd, zou ik ook willen verhuizen.

Ooit hadden we enkele van de mooiste steden ter wereld, maar nu wordt het woord “apocalyptisch” gebruikt om ze te beschrijven. Het volgende komt uit een artikel  van Victor Davis Hanson …

Negen maanden geleden was New York een bloeiende, maar slecht bestuurde metropool. Het werkte voort op het min of meer goede bestuur van zijn vorige twee burgemeesters en op zijn voorouderlijke rol als mondiaal verband tussen financiën en kapitaal.

De stad is nu iets uit een postmoderne apocalyptische film, aan het bijkomen van de effecten van een neutronenbom. Idem in verschillende mate Minneapolis, Portland, Seattle en San Francisco – de metropolen tegen gebroken ramen van Amerika. Wandelen in San Francisco doet me denken aan een bezoek aan het oude Caïro in 1973, hoewel de laatste de naalden en uitwerpselen van de eerste ontbrak.

Chicago is een van de steden die het meest is getroffen door het geweld, en de Chicago Tribune plaatste onlangs een artikel  over de massale uittocht die de stad nu doormaakt …

Incidenten van wijdverbreide plunderingen en stijgende moordcijfers in Chicago hebben nationaal nieuws gehaald tijdens een toch al tumultueus jaar. Als gevolg hiervan zeggen sommigen dat inwoners van welvarende wijken in het centrum en aan de noordkant zich niet langer veilig voelen in het epicentrum van de stad en willen verhuizen. Wethouders zeggen dat ze hun kiezers de stad zien verlaten, en het is een zorg die wordt herhaald door enkele makelaars en het hoofd van een omvangrijk vastgoedbeheerbedrijf.

Na de gruwelijke plunderingen in Chicago een paar weken geleden, bezocht een tribune-verslaggever enkele van de rijkere delen van de stad, en die verslaggever ontmoette bewoners die aangaven dat ze zouden vertrekken “zodra we eruit kunnen komen” …

De dag nadat twee weken geleden de plunderingen uitbraken, wandelde een tribune-columnist door Gold Coast en Streeterville. Inwoners van het chique Near North Side vertelden hem dat ze zouden verhuizen “zodra we eruit kunnen komen.” Anderen waren bang om in de toekomst terug te keren naar het centrum.

Chicago is natuurlijk verre van alleen. In een vorig artikel besprak ik het feit dat de New York Times heeft gemeld dat honderdduizenden mensen New York City al hebben verlaten. Na het verliezen van zoveel inwoners, zou je denken dat de massale uittocht zou vertragen, maar dat lijkt niet te gebeuren. Er wordt ons zelfs verteld dat er zaterdag aan de Upper West Side “bewegende vrachtwagens in gebruik waren” …

Er waren zaterdag bewegende vrachtwagens aan de Upper West Side van Manhattan, waardoor Guardian Angels-oprichter Curtis Sliwa er praktisch over struikelde.

“De massale evacuatie van Upper West Siders uit NYC is volledig van kracht”, klaagde Sliwa, die aan W. 87th Street woont, en beschuldigde de  stad deze zomer de beslissing  om honderden emotioneel gestoorde daklozen en herstellende verslaafden in naburige hotels te huisvesten.

En iemand filmde  zaterdag een verbluffend lange rij op een U-Haul-verhuurlocatie in New York. In al mijn jaren denk ik niet dat ik ooit zoiets heb gezien bij een U-Haul-faciliteit.

Greg Kelly The PROJECT is a Secret on Twitter: “The exodus of New York. Big lines this morning at UHAUL. CATASTROPHIC setbacks in quality of life –people have had enough. pic.twitter.com/5StqXtKWQO / Twitter”

The exodus of New York. Big lines this morning at UHAUL. CATASTROPHIC setbacks in quality of life –people have had enough. pic.twitter.com/5StqXtKWQO

Natuurlijk moeten al die mensen een plek hebben om naartoe te gaan, en dit zorgt voor  enorme biedoorlogen  voor eigendommen in de buitenwijken …

Meer dan drie dagen eind juli stond een huis met drie slaapkamers in East Orange, NJ, te koop voor $ 285.000, had 97 vertoningen, ontving 24 aanbiedingen en ging onder contract voor 21 procent van die prijs.

Op Long Island deden zes mensen een bod op een huis van $ 499.000 in Valley Stream zonder het persoonlijk te hebben gezien nadat het op een Facebook Live-video was vertoond. In de Hudson Valley ontving een landgoed van bijna drie hectare met een pool van $ 985.000 vier all-cash biedingen binnen een dag na 14 vertoningen.

Is dat niet gek?

Maar dit is wat er gebeurt als enorme hordes rijke mensen in één keer proberen te verhuizen.

Aan de westkust zien we soortgelijke dingen gebeuren. De waarde van onroerend goed in landelijke en voorstedelijke gemeenschappen wordt opgedreven en ondertussen dalen de prijzen in stedelijke kerngebieden zeer snel. Kijk bijvoorbeeld eens wat er in San Francisco gebeurt  …

San Francisco heeft een grotere stijging in prijsdalingen gezien dan welke andere Amerikaanse metro ook, met het aandeel van verkopers dat de prijzen meer dan verdubbelde ten opzichte van een jaar geleden, omdat de COVID-19-gerelateerde paniek huizenkopers uit de Bay Area drijft, meldt Redfin.

Een kwart (24,5%) van de huizenverkopers in San Francisco verlaagde hun catalogusprijzen gedurende de vier weken die eindigden op 16 augustus, het hoogste aandeel sinds ten minste 2015, toen Redfin begon met het vastleggen van deze gegevens. Dat is meer dan het dubbele van een jaar eerder, wat de grootste jaarlijkse stijging betekent van het aandeel van actieve aanbiedingen met prijsdalingen in de 50 dichtstbevolkte Amerikaanse metropolen.

Sommige Californiërs kiezen ervoor om binnen de staat te verhuizen, maar natuurlijk vluchten vele anderen de staat volledig.

Een van de plaatsen waar velen van hen naartoe gaan, is Arizona, en een recent  Yahoo News-artikel  gaf commentaar op de “stijging van het aantal kentekenplaten in Californië” in de staat …

Als je door Arizona rijdt, is het moeilijk om geen golf van kentekenplaten in Californië op te merken. De reden hiervoor wordt elke dag duidelijker. Californië is een mislukte staat.

Woont u momenteel in een stedelijk gebied en denkt u er nog aan om te verhuizen, dan zou ik snel een beslissing nemen. De zomer is bijna voorbij, de economische omstandigheden zullen blijven verslechteren en er komt nog veel meer onrust onder de bevolking.

In een interview dat ik net met Greg Hunter heb gedaan, legde ik uit waarom ik me zo zorgen maak over de tijd waarin we verhuizen.

En talloze andere Amerikanen lijken ook diep gealarmeerd over de nabije toekomst, omdat we nog nooit een massale uittocht van deze omvang hebben gezien in de moderne Amerikaanse geschiedenis.

De tijden veranderen, en het leven in ons land zal nooit meer hetzelfde zijn.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments