Geheime onderdrukking: Amerika’s verborgen stembelemmeringen

Geheime onderdrukking: Amerika’s verborgen stembelemmeringen

31 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Ik sloot mijn ogen en telde in mijn hoofd achteruit.

Beginnend op 3 november, brachten 30 dagen me op 4 oktober. Een zondag.

Ik keek weer naar het formulier op mijn computerscherm.

ARKANSAS KIEZERSREGISTRATIE : “ Om in aanmerking te komen om te stemmen bij de volgende verkiezingen, moet u zich 30 dagen voor de verkiezing registreren om te stemmen. Als u dit formulier mailt, moet het voor die datum zijn afgestempeld. “

Poststempel op zondag 4 oktober. Postkantoren zijn op zondag niet open.

Het is gemakkelijk voor te stellen dat een kiezer uit Arkansas probeert haar registratie op 4 oktober te plaatsen, maar dan met gesloten deuren wordt geconfronteerd en naar huis gaat met de gedachte dat ze de deadline heeft gemist. Een stem minder op de verkiezingsdag.

Maar na twintig minuten zoeken op de verkiezingswebsite van Arkansas, vond ik een document waarin stond dat Arkansas zijn richtlijnen heeft gewijzigd en dat aanvragen voor kiezersregistratie worden geaccepteerd als ze op maandag 5 oktober zijn afgestempeld. Deze gecorrigeerde informatie stond niet op de voorpagina van de startpagina van de verkiezingen in Arkansas. Het wordt niet vetgedrukt weergegeven op het registratieformulier voor kiezers. Het is begraven in een pdf op een website waarvan veel kiezers niet weten dat het bestaat.

Arkansas is niet de enige. Ik dacht dat het een paar dagen zou duren om de verschillende registraties en deadlines voor alle 50 staten samen te stellen als onderdeel van ons Vote Save America-initiatief. Het kostte weken, de moeite waard om de minister van Buitenlandse Zaken te bellen en onderzoek te doen naar staatsspecifieke kieswetgeving om de exacte data en deadlines voor elke staat te bepalen.

‘Kiezersonderdrukking’ is een term die we vaak in het nieuws horen, vaak vergezeld van beelden van kiezers die in urenlange rijen wachten op stembureaus en berichten over zuiveringen van kiezersregistratie. Maar de onderdrukkingstactieken van kiezers zijn niet altijd zo grof als het sluiten van stembureaus in achtergestelde gemeenschappen of racistische gerrymandering. Bovenop die hindernissen kunnen veel mensen niet stemmen omdat ze geen vrije tijd kunnen nemen van hun werk of, zoals in Arkansas, de regels van hun staat nergens duidelijk kunnen vinden.

De belemmeringen voor het stemmen in de Verenigde Staten zijn niet alleen verwarrend en achterhaald; ze zijn opzettelijk opgesteld om kiezers in het hele land te ontnemen. En dat zal zo blijven totdat federale, staats- en lokale verkiezingsfunctionarissen achterstallige wijzigingen doorvoeren die stemmen voor alle Amerikanen even toegankelijk maken.

Het politieke gesprek over de onderdrukking van kiezers in de Verenigde Staten neigt ertoe drie belangrijke kwesties over het hoofd te zien: archaïsche en ongelijke kiezersregistratiesystemen, onduidelijke en onregelmatige communicatie over belangrijke datums, deadlines en vereisten, en rechtse oppositie tegen het uitroepen van de verkiezingsdag tot nationale feestdag. .

Het aanpakken van deze belemmeringen zou gemakkelijk moeten zijn, en eenvoudige oplossingen ervoor zouden miljoenen kiezers vrijgeven. De federale overheid en de deelstaatregeringen hebben de macht om de kiezersparticipatie in Amerika drastisch te vergroten en zouden het hun plicht moeten vinden om dat te doen. Dat zoveel regeringen, vooral die onder Republikeinse controle, niet alleen deze verplichting niet voelen, maar ook op zoek zijn naar nieuwe instrumenten om het kiesrecht te ontnemen, is een nationaal schandaal.

De Verenigde Staten hebben een van de laagste opkomstpercentages van de ontwikkelde landen. In 2016 bracht iets meer dan 55 procent van de bevolking met stemrecht uit. De opkomst is recht evenredig met de registratie van kiezers, een andere maatstaf waarmee de Verenigde Staten tekortschieten . Bij de presidentsverkiezingen van 2016 was slechts 64 procent van de stemgerechtigde bevolking geregistreerd om te stemmen. Dit aantal verbleekt in vergelijking met vergelijkbare cijfers uit andere democratische landen zoals Canada en het Verenigd Koninkrijk, waar ongeveer 91 procent van de kiezers is geregistreerd, en Zweden, waar het registratiegraad 96 procent is.

Lees ook:  De Citadels van Amerika's elites: gebroken en op gespannen voet met elkaar

De Verenigde Staten zijn de enige democratische naties die de volledige registratielast bij individuele burgers leggen, wat op zijn beurt verklaart waarom zo’n aanzienlijk percentage van de in aanmerking komende kiezers niet geregistreerd is en niet kan stemmen. Veel staten eisen dat kiezers zich registreren om een ​​hele maand voor de verkiezingsdag te stemmen – bijna uitsluitend per post. Dit vereist planning, printers, enveloppen, postzegels en uitstapjes naar het postkantoor.

Er zijn twee eenvoudige manieren om dit probleem op te lossen. De eerste en meest effectieve zou zijn om een ​​landelijk programma voor automatische kiezersregistratie te implementeren. De Register America to Vote Act is een wet van de Senaat die het voor deelstaatregeringen verplicht zou stellen om automatisch in aanmerking komende burgers te registreren om te stemmen wanneer ze 18 worden. Deze wetgeving heeft het potentieel om al binnen het eerste jaar van implementatie meer dan 20 miljoen kiezers vrij te maken. Een eenvoudigere, maar minder effectieve oplossing zou erin bestaan ​​dat de deelstaatregeringen jaarlijks registratieaanvragen naar nieuw in aanmerking komende kiezers sturen en hen gefrankeerde retourenveloppen verstrekken.

Maar registratie is slechts het begin. Bij gebrek aan duidelijke en uniforme communicatie met kiezers, moeten Amerikanen in elke staat door verschillende doolhoven van informatie navigeren over het verstrijken van de registratie van kiezers, deadlines voor stemverzoeken en vroege stemdata. Deze informatie is vaak moeilijk te vinden en wordt weergegeven in verwarrende taal, zoals : ” Vroeg stemmen is beschikbaar op de 17e dag vóór een verkiezing (12e dag vóór een verkiezing in mei), tenzij het een weekend is, dan begint de vroege stemming op maandag en eindigt de vierde dag vóór de verkiezingsdag ”In bepaalde staten moeten stembiljetten bij afwezigheid de dag vóór de verkiezingsdag worden geretourneerd. Het is onaanvaardbaar dat kiezers meerdere hindernissen moeten overwinnen om te bepalen hoe ze hun stem rechtmatig kunnen uitbrengen.

Deze verwarrende informatieomgeving is onevenredig schadelijk voor gemeenschappen met lage inkomens en gemeenschappen van kleur. In de presidentsverkiezingen van dit jaar heeft Californië meer dan 70.000 stembiljetten weggegooid omdat ze niet waren afgestempeld op of vóór de verkiezingsdag . In 2018 ontdekte de ACLU dat het afwijzingspercentage voor mail-stembiljetten uitgebracht door zwarte en Spaanse individuen in Florida twee keer zo hoog was als het afwijzingspercentage voor stembiljetten uitgebracht door blanke kiezers.

Staten zouden deze verschillen permanent kunnen uitwissen door een automatisch beleid voor kiezersregistratie aan te nemen en aanvragen voor afwezigheidsstembiljetten tijdig naar geregistreerde kiezers te sturen. Ze zouden kiezers op zijn minst duidelijke herinneringen kunnen sturen over wanneer en hoe ze zich moeten registreren en stembiljetten kunnen aanvragen, en die informatie aan kiezers kunnen blijven communiceren via sociale media, lokale nieuwsuitzendingen en andere communicatiekanalen.

Bij afwezigheid van dergelijke veranderingen, zou de eenvoudigste manier om deelname aan te moedigen zijn om de barrière weg te nemen die werk voor het stemmen creëert. Federale werknemers krijgen Labor Day, Memorial Day en Columbus Day vrij, maar moeten werken op de verkiezingsdag, wanneer Amerikanen de leiders kiezen die hun toekomst vorm zullen geven. De verkiezingsdag valt op een dinsdag, een werkdag voor de overgrote meerderheid van de Amerikanen. Momenteel is er geen federale wet die vereist dat werkgevers hun werknemers vrije tijd geven om hun stem uit te brengen. Het is geen toeval dat enquêtes van het US Census Bureau consequent aantonen dat niet-kiezers onvoldoende tijd of tegenstrijdige werkschema’s noemen als de meest voorkomende redenen waarom ze niet stemmen.

Maar kiezers die in aanmerking komen, zouden nooit hoeven te kiezen tussen het opofferen van hun stemrecht en het onder ogen zien van gevolgen voor het missen van werk omdat ze naar de stembus gingen. Werkende ouders kunnen hun wakkere uren vaak niet besteden aan het maken van regelingen om vrije tijd te nemen om te stemmen of hun kiezersregistratieformulieren af ​​te drukken of om stembiljetten bij afwezigheid te vragen.

Het feit dat gekozen functionarissen deze uitdagingen laten staan ​​en opzettelijk nieuwe bedenken, is een belediging voor alle burgers. De mogelijkheid om een ​​stem uit te brengen mag geen onderscheiding zijn die de regering ons geeft voor het overwinnen van uitdagingen die wetgevers hebben bedacht om kiezers het kiesrecht te ontnemen. Het zou een recht moeten zijn dat we hebben, en ze zouden bang moeten zijn om in de weg te lopen.

Lees ook:  Dit gaat niet over geschiedenis, afkomst of trots, het gaat over het projecteren van ideologische kracht op je vijanden

Comments

comments