Griekenland classificeert corona-ontkenning als een strafbaar feit en vervolgt burgers met extreme wreedheid

Griekenland classificeert corona-ontkenning als een strafbaar feit en vervolgt burgers met extreme wreedheid

31 augustus 2020 2 Door Indignatie redactie

Ook in Griekenland bestaan ​​coronaprotesten, maskerweigeraars en corona-ontkenners. Grote demonstraties zoals die in Berlijn zijn dit weekend echter niet mogelijk in Griekenland. De autoriteiten gaan met extreme wreedheid te werk tegen iedereen die niet in de pandemie gelooft.

Het ontkennen van de pandemie, het verspreiden van gerelateerde complottheorieën en het oproepen tot het doorbreken van een pandemie zijn allemaal strafbaar in Griekenland. In opdracht van minister Michalis Chrysochoidis van de burgerbescherming volgt het parket sinds begin augustus de verspreiding van complottheorieën in verband met de pandemie bijzonder intensief. Blogs, internetmagazines en sociale netwerken worden gecontroleerd door de Cyber ​​Crime Unit van de Griekse politie.

We zullen alle juridische stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de volksgezondheid niet wordt bedreigd door verkeerde informatie of complottheorieën die op internet worden verspreid. Het coronavirus is niet geschikt voor oproepen tot ongehoorzaamheid of complottheorieën. Bij elke handeling, bij elk van onze handelingen, moeten de verantwoordelijkheid en het besef van de gevolgen voor onze medeburgers prevaleren. De staat staat geen broedplaatsen toe voor de volksgezondheid door maatschappelijk onverantwoord gedrag.

Minister van Burgerbescherming Michalis Chrysochoidis

Op 21 augustus meldde de Cyber ​​Crime Unit dat 21 gevallen van corona-ontkenning werden vervolgd via sociale netwerken . Een van de bekendste voorbeelden is een ouderinitiatief dat wilde protesteren tegen de maskerplicht voor schoolkinderen .

Demonstranten dragen een masker

In Griekenland vinden allerhande demonstraties plaats onder de heersende pandemieregels, mits de afstanden tussen de mensen worden aangehouden en de hygiëneconcepten van de organisatoren overtuigend zijn. De laatste demonstratie tegen de pandemieregels van de regering was op 24 augustus. Bijna 500 mensen verzamelden zich op het Syntagma-plein voor het Parlement om te protesteren tegen de sluiting van bars en nachtclubs om middernacht. De overgrote meerderheid van de demonstranten droeg de voorgeschreven mond- en neusbescherming.

Want de naleving van de maskerverplichting wordt landelijk streng gecontroleerd door politie en veiligheidsdiensten . De politie houdt bussen aan, bijvoorbeeld in Athene, en controleert elke passagier. Mensen die zonder masker worden betrapt, moeten een boete van 150 euro betalen. De boete is ook verschuldigd als iemand de supermarkt verlaat zonder masker. Het is niet mogelijk om te beweren dat het masker in de winkel is gedragen. Ook taxichauffeurs met een masker onder de neus betalen een boete, evenals taxipassagiers die dat niet doen.

Lees ook:  De vernietigingscrisis van de EU

Particuliere feesten zijn verboden

Zelfs private partijen zijn verboden in regio’s die officieel als risicoregio’s zijn aangemerkt. Bijeenkomsten van meer dan negen personen in het openbaar of privé leiden tot een boete van 150 euro per persoon. Als er meer dan vier niet-verwante mensen aan een tafel in een restaurant zitten, is ook 150 euro per persoon verschuldigd. Bij een eerstegraadsrelatie kunnen in een risicogebied maximaal zes personen aan één tafel plaatsnemen.

Overtredingen van zelfs informeel uitgedrukte verplichtingen tot zelfisolatie kosten 5.000 euro. Een 49-jarige advocaat uit Athene kwam daar in het weekend ook achter. Hij had contact met iemand waarvan bekend was dat hij besmet was. Omdat hij volgens hem geen formele kennisgeving van de verplichting tot zelfisolatie ontving, vertrok hij per schip naar zijn vakantiehuis op het eiland Mykonos. De politie ontving hem daar, arresteerde hem kort en gaf hem de aanmaning van een boete van 5000 euro.

De gezondheidsdienst van EODY had de man in het centraal register ingeschreven. In het geval van scheepspassages worden de passagiersgegevens geregistreerd en blijkbaar doorgegeven aan de politie en gezondheidsautoriteiten. Deze aanname kan de afgelopen dagen in tal van vergelijkbare gevallen worden bewezen. De advocaat moet nu in een quarantainehotel op het vakantie-eiland verblijven. Zijn vakantiehuis is voor hem onbereikbaar, hoewel er geen CoVid-19-test is besteld.

Corona-klager dreigt met moordaanslagen

Het geval van een 24-jarige gymleraar is nog ingewikkelder. De jonge vrouw raakte besmet tijdens het werken op een Cycladisch eiland. Ze werd thuis in quarantaine geplaatst, maar verliet het. De politie vond haar afwezigheid tijdens een controle en na een intensieve klopjacht werd de vrouw werkend aangetroffen in een gymnastiekcentrum in Athene . Het wordt strafrechtelijk ingewikkeld voor de sportleraar als kan worden aangetoond dat zij een andere persoon heeft besmet. Als een door hen geïnfecteerde persoon overlijdt aan CoVid19, dreigt moord.

In de Griekse pers is er nauwelijks kritiek op “te strenge maatregelen”. In plaats daarvan bekritiseert de regeringsgezinde pers, zoals het in.gr-portaal, de regering vanwege te lakse of tegenstrijdige maatregelen. Dit gebeurde bijvoorbeeld toen de door de overheid geautoriseerde viroloog Magiorkinis vrijdag in de persconferentie van de regering over de ontwikkeling van de pandemie beweerde dat het veiliger was om grote schoolklassen te hebben dan om de schoolkinderen in kleinere groepen te onderwijzen. Magiorkinis rechtvaardigde dit met het feit dat bij kleinere schoolklassen meer leraren het risico lopen besmet te raken. In.gr’s commentator Vasilis Kanellis getuigde aan de viroloog dat hij zijn stempel drukte op onwetenschappelijke onzin .

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Terugblik op The Donald

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Overheid scheldt schulden gedupeerden toeslagenaffaire kwijt
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments