Het signaal van Trump aan zijn volgers is duidelijk: geweld en chaos zijn mijn enige hoop

Het signaal van Trump aan zijn volgers is duidelijk: geweld en chaos zijn mijn enige hoop

31 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Gewapende mannen in pick-up trucks zijn “grote patriotten!” volgens onze president. Hij kwijlt van het geweld van de menigte

President Trump had zondagochtend een normale, tweette en retweet 89 keer in de loop van drie en een half uur. Velen van hen waren tweets met opiniepeilingen van onbekende firma’s die hem na de Republikeinse conventie aan de leiding lieten zien. Maar de meeste tweets en retweets waren het aanzetten tot geweld onder zijn ware gelovigen en klachten over ‘democratische steden’, een voortdurende mantra waarvan hij lijkt te denken dat het een slam dunk is om hem herkozen te krijgen.

Hij beledigde en bespotte Joe Biden natuurlijk herhaaldelijk, en de burgemeester van Portland, Oregon, Ted Wheeler, zal ongetwijfeld zijn telefoonnummer moeten wijzigen nadat de president van de Verenigde Staten  het op Twitter had gepost,  zodat zijn volgers konden bellen en zijn ontslag kunnen eisen

Hij toonde ook steun voor een van zijn fans in Wisconsin:

No Title

Trump liked a tweet describing Kyle Rittenhouse, a supporter of his who is charged with murdering two protesters in Kenosha, as “a good example of why I decided to vote for Trump” pic.twitter.com/aqIACrwIb8

Het was een manische tweet en eentje die de gemoedstoestand van de president niet duidelijker kon weergeven. Biden heeft gezegd dat Trump  “geweld aandoet”,  en ik denk niet dat iemand daar redelijkerwijs tegen kan spreken.

In feite zeggen de surrogaten van Trump het hardop. Chris Wallace van Fox News  vroeg  Trump-campagneadviseur Lara Trump of ze het eens was met de bewering van de adviseur van het Witte Huis, Kellyanne Conway, dat ‘hoe meer chaos en anarchie en vandalisme en geweld er heerst, hoe beter het is voor de zeer duidelijke keuze wie het beste is op het gebied van openbare veiligheid en wet en orde. ” Lara antwoordde: “Wel, ik denk dat het een heel duidelijk beeld schetst.” Ze had net zo goed kunnen zeggen: “Ga jij maar, jongens!”

Op CNN op zondag was senator Ron Johnson, R-Wis., Het met Trump eens dat de schietpartijen door een 17-jarige Trump-fan afgelopen dinsdagavond in Kenosha  begrijpelijk waren :

Wat de president deed, was dat hij aanbood om mankracht en middelen aan te boren zodat het geweld kon stoppen. De gouverneur accepteerde niet dat die dag, die nacht tragisch genoeg twee mensen het leven lieten omdat burgers het heft in eigen handen namen. Ik ben niet voor waakzaamheid. Ik weet niet zeker of dat gebeurde. Mensen voelden, omdat de gouverneur – lokale ambtenaren hulp zochten. De gouverneur accepteerde de hulp niet, en dus was er niet het besluit om de rellen te beëindigen, en dus namen de mensen het heft in eigen handen, en dat gebeurde uiteindelijk. Mensen sterven.

Johnson is zoals gewoonlijk over alles in de war. Trump  hekelde de  Wisconsin-gouverneur Tony Evers publiekelijk omdat hij uren  nadat  Evers dat al had gedaan de Nationale Garde niet had ingeschakeld, en zijn volgelingen vertelde dat Evers de stad niet beschermde. Johnson zei in feite dat mensen vonden dat ze het heft in eigen handen moesten nemen omdat de president tegen hen had gelogen en hen had verteld dat de gouverneur hen niet beschermde. Toch is hij op de een of andere manier tegen waakzaamheid. Alles daarover is een groteske omkering van alles wat men ‘wet en orde’ zou kunnen noemen.

Trump was er later op zondag weer mee bezig en tweette naar aanleiding van een persconferentie van Wheeler, de burgemeester van Portland. Trump noemde hem een ​​”dummy” en ging tekeer met de woorden:  “Hij zou mij en de federale overheid de schuld willen geven dat ze naar binnen zijn gegaan, maar hij heeft nog niets gezien. We zijn daar alleen geweest met een kleine groep om onze VS te verdedigen. gerechtsgebouw, omdat hij het niet kon. “

Lees ook:  Een brief van een Arabier aan Amerikanen

Conway’s kleine blunder waarin ze toegaf dat het Witte Huis en de Trump-campagne geloven dat straatgeweld goed voor hen is, verlicht het aanwakkeren van de vlammen door de president. Hij heeft eindelijk begrepen dat hij niet eenzijdig een stel federale politie kan sturen, zoals hij in juni in Washington deed om zijn foto-op te maken. In plaats daarvan geeft hij zijn gewapende fans niet-erg-subtiel een signaal dat ze zelf actie moeten ondernemen als ze hopen mensen bang te maken om op hem te stemmen. Laat de propaganda aan hem over, verhoog gewoon de chaos.

Hij twitterde dat MAGA “demonstranten” die zaterdagavond in een caravan naar Portland kwamen ” Grote Patriotten ” waren en legde later uit waarom hun gedrag begrijpelijk was:

No Title

The big backlash going on in Portland cannot be unexpected after 95 days of watching and incompetent Mayor admit that he has no idea what he is doing. The people of Portland won’t put up with no safety any longer.The Mayor is a FOOL. Bring in the National Guard! https://t.co/bM6ypak94t

Ron Brownstein van de Atlantische Oceaan  vroeg zich  op Twitter af of ‘kiezers in de voorsteden naar deze foto’s kijken en zeggen:’ Ja, waar ik thuishoor zit in dezelfde politieke coalitie als mannen die in pick-uptrucks met geweren drommen, zoals in Bosnië 1998 of een dictatuur in de Derde Wereld ? ” (Die enorme vlaggen die achter hen wapperen, deden me denken aan mannen die ‘in pick-uptrucks met geweren’ waren samengepakt,  zoals op nieuwsfoto’s van ISIS-  strijders.)

Het is een schokkend bekend gezicht, maar het lijkt niet op iets dat we eerder in Amerika hebben gezien.

Er was  die nacht een  echte schietpartij en er stierf iemand. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. Maar het is heel duidelijk dat dit soort confrontaties iets is dat Trump en zijn handlangers actief aanwakkeren voor politiek gewin …

Zoals ik vrijdag schreef, is dit niet de eerste keer dat Trump ruwe, racistische angst zaait. Hij doet het al jaren en gaat helemaal terug naar de full-page Central Park Five-advertentie. Als het geen plunderende bendes zwarte tieners zijn, zijn het moslimterroristen of Mexicaanse verkrachters of linkse anarchisten. Er komt altijd een boeman je halen.

Het enige dat hij kan doen, is met de vinger wijzen naar ‘de ander’ en dan mensen beloven dat hij de enige is die hen kan redden. Hij heeft er vertrouwen in dat hij de troepen heeft om hem op de een of andere manier te steunen. Hij gaf in 2019 een interview met Breitbart waarin  hij dit expliciet maakte:

Weet je, links speelt een moeilijker spel, het is erg grappig. Ik denk eigenlijk dat de mensen aan de rechterkant harder zijn, maar harder spelen ze het niet. Oke? Ik kan je vertellen dat ik de steun heb van de politie, de steun van het leger, de steun van de Bikers voor Trump – ik heb de stoere mensen, maar ze spelen het niet moeilijk – totdat ze op een bepaald punt gaan, en dan zou het heel erg zijn, heel erg. 

Ja, het zou heel erg zijn. De vraag is of iemand zal geloven dat Donald Trump de man is die Amerika kan redden van al deze chaos die hij creëert. Dat belooft hij tenslotte al sinds hij de lift af kwam. Hier is hij op de Republikeinse conventie van 2016:

No Title

Trump at the 2016 RNC: “The attacks on our police and the terrorism of our cities threaten our very way of life … Beginning on January 20th of 2017, safety will be restored.” pic.twitter.com/Q4Jw32I4nW

Ik denk dat dat weer een belofte is die hij zal nakomen nadat hij America Great Again – Again heeft gemaakt. 

Lees ook:  TRUMP IS MOORDENAAR: Waarom sancties van de VS tegen zijn zogenaamde vijanden tijdens een pandemie wreed zijn

Comments

comments