NBA, WNBA, MLB Teams staken om te protesteren tegen Jacob Blake Police Shooting

NBA, WNBA, MLB Teams staken om te protesteren tegen Jacob Blake Police Shooting

31 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Na de door de politie gepleegde schietpartij op Jacob Blake, een ongewapende zwarte man in Kenosha, Wisconsin, eerder deze week, kozen een aantal sportteams in verschillende competities die woensdag zouden strijden in plaats daarvan om te staken en weigerden te spelen om de aandacht te vestigen op raciale onrechtvaardigheid, inclusief anti-zwart politiegeweld.

In de NBA weigerden spelers van de Milwaukee Bucks de kleedkamer te verlaten , waarbij ze Game 5 van hun playoff-wedstrijd tegen de Orlando Magic oversloegen en een verklaring aflegden waarin ze racistisch politiegeweld aan de kaak stelden, inclusief het neerschieten van Jacob Blake. (Kenosha ligt op slechts 45 minuten rijden van Milwaukee.)

Nadat de wedstrijd was afgelast, besloot de NBA de resterende play-off-wedstrijden van die middag stop te zetten, met de mededeling dat de wedstrijden eerder zouden worden verplaatst dan verbeurd. De competitie is van plan om het seizoen voort te zetten, hoewel een speler tegen ESPN zei “het seizoen is in gevaar” omdat het aan de spelers is om te beslissen of ze doorgaan met spelen of niet. Spelers zijn van plan om donderdagochtend samen te komen om hun plannen verder te bespreken.

De spelersverklaring van de Bucks benadrukte de urgentie van de situatie.

“In onze thuisstaat Wisconsin hebben we de afgelopen dagen de afschuwelijke video gezien van Jacob Blake die zeven keer in de rug werd geschoten door een politieagent in Kenosha, en het extra neerschieten van demonstranten”, aldus Bucks-spelers. “Ondanks het overweldigende pleidooi voor verandering is er geen actie ondernomen, dus onze focus kan vandaag niet op basketbal liggen.”

No Title

Full statement from the Milwaukee Bucks: pic.twitter.com/jjGEyVcCmB

De spelers drongen er bij wetgevers in de staat Wisconsin op aan om wetgeving aan te nemen die de politieprocedure hervormt.

“We eisen gerechtigheid voor Jacob Blake en eisen dat de officieren ter verantwoording worden geroepen”, vervolgden de spelers. “Om dit te laten gebeuren, is het absoluut noodzakelijk dat de wetgevende macht van de staat Wisconsin opnieuw bijeenkomt na maanden van inactiviteit en zinvolle maatregelen neemt om kwesties als politieverantwoordelijkheid, brutaliteit en hervorming van het strafrecht aan te pakken.”

De democratische regering Tony Evers heeft opgeroepen tot een speciale zitting van de door de Republikeinen geleide wetgevende macht om wijzigingen in de politie bijeen te roepen en aan te pakken.

Lees ook:  China opgesloten in hybride oorlog met de VS.

‘Eerlijk gezegd zou ik geen speciale sessie nodig hebben. Leiders komen opdagen. Leiders doen het werk dat gedaan moet worden en dat de mensen van hen eisen, ”zei Evers na het maken van de bestelling. ‘Maar we kunnen niet wachten tot het Republikeinse leiderschap op het werk komt, want ze zijn duidelijk van plan ons te laten wachten. Dat gaat het niet redden. “

Maar Republikeinen in Wisconsin hebben aangegeven dat ze tegen een speciale sessie zijn en een taskforce voorstellen om eerst naar ideeën voor hervormingen te luisteren.

“Dit is geen tijd voor politieke opstelling of om voor te stellen om wetshandhaving te ontzeggen”, zei voorzitter Robin Vos.

Ondertussen toonden spelers uit andere competities ook hun steun voor Black Life en riepen ze op tot hervormingen door protesten te organiseren en deel te nemen aan de staking. In de WNBA werden alle drie de geplande playoff-wedstrijden uitgesteld nadat spelers in de competitie zeiden dat ze niet zouden deelnemen. Spelers van de Washington Mystics kwamen woensdag naar hun wedstrijd tegen de Atlanta Dream met T-shirts die de naam van Jacob Blake met één letter per shirt spelden . De shirts hadden ook zeven gaten in de achterkant om te symboliseren hoe vaak de politie hem had neergeschoten.

‘Dit gaat niet alleen over basketbal. We zijn niet alleen basketbalspelers, en alleen omdat we basketbalspelers zijn, wil nog niet zeggen dat dit ons enige platform is ”, zei Ariel Atkins, bewaker van Washington Mystics tijdens een interview . “We moeten begrijpen dat wanneer de meesten van ons naar huis gaan, we nog steeds zwart zijn, in de zin dat onze gezinnen ertoe doen.”

“We moeten begrijpen dat deze momenten zoveel groter zijn dan wij,” voegde ze eraan toe.

Major League Baseball zag de wedstrijden ook voor de dag afgelast nadat de Milwaukee Brewers en de Cincinnati Reds woensdag gezamenlijk hadden besloten niet te spelen.

“De spelers van de Brewers and Reds hebben besloten de honkbalwedstrijd van vanavond niet te spelen. Nu onze gemeenschap en ons land zoveel pijn hadden, wilden we zoveel mogelijk aandacht vestigen op de kwesties die er echt toe doen, met name raciale onrechtvaardigheid en systemische onderdrukking, ”aldus een gezamenlijke verklaring van spelers van beide teams .

Hockeyspelers in de NHL speelden woensdag hun wedstrijden, hoewel een aantal hun steun uitspraken voor de stakingen in andere competities .

“We steunen de strijd tegen racisme en onrecht. Er zijn verschillende manieren om dat gevecht te uiten en uiteraard hebben NBA-spelers hun mening geuit door de wedstrijden van vandaag te boycotten ”, zei Boston Bruins-aanvoerder Zdeno Chara. “We steunen het.”

Andere spelers zeiden dat de hockeycompetitie toekomstige actie zou kunnen ondernemen in solidariteit met de aanvallers, en suggereerden dat hun passiviteit op woensdag een timingprobleem was.

“Ik denk dat we persoonlijk met ons team gisteravond speelden, we speelden vandaag, de andere competities hadden pas hun standpunt ingenomen toen we hier vanavond aankwamen,” zei Kevin Shattenkirk, verdediger van Tampa Bay Lightning. “Ik denk dat het voor ons iets was dat we ontdekten toen we op de ijsbaan kwamen en iets dat we in de toekomst moeten aanpakken.”

Lees ook:  Het belang van Syrische olie- en gasbronnen tijdens de periode na de crisis

Comments

comments