Trump legt de basis om de resultaten van de verkiezingen te verwerpen

Trump legt de basis om de resultaten van de verkiezingen te verwerpen

31 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Vorige week, toen Donald Trump opkwam voor de Republikeinse Nationale Conventie, ging hij op Fox News door om met Sean Hannity te praten over “kiezersfraude”, of het nu gaat om fraude gepleegd op stembureaus of fraude gepleegd per post. Om dit te voorkomen, verzekerde hij zijn toehoorders, zou hij sheriffs, diverse andere wetshandhavers en Amerikaanse advocaten naar stembureaus in het hele land sturen om te controleren op onregelmatigheden.

Deze waarschuwing, samen met de lopende plannen van de GOP om 50.000 “poll watchers” naar stembureaus in het hele land te sturen , weerspiegelde de GOP-strategieën van de afgelopen decennia, toen de partij routinematig monitoren uitzond naar zwarte buurten en andere gebieden die de neiging hadden om de Democraten scheef te trekken. In april werd The Interceptmeldden dat conservatieve activisten wilden dat monitoren voor de verkiezingen in november buiten dienst en gepensioneerde politie, militairen en zelfs Navy SEALs omvatten – een praktijk die tussen 1981 en 2018 werd verboden door een toestemmingsbesluit dat de GOP belette om dergelijke monitoring uit te voeren, maar die de afgelopen jaren toegestaan ​​nadat een rechter in New Jersey had besloten het instemmingsbesluit niet te verlengen. In deze juridische opening hoopt Trump blijkbaar een gewapende macht te plaatsen die bedoeld is om potentiële kiezers weg te jagen van stembureaus.

Een paar dagen na Trump’s Hannity-interview erkende waarnemend minister van Binnenlandse Veiligheid, Chad Wolf, dat zijn afdeling niet echt de bevoegdheid had om agenten naar persoonlijke stemlocaties te sturen in november. In het Congres probeerde Trump’s belegerde postmeester-generaal Louis DeJoy de schade te beperken door te beweren dat de US Postal Service absoluut toegerust was om een ​​golf van post-in stemmen op te vangen ; hij zou naar verluidt ook Trump en zijn agenten hebben verteld om het vertrouwen in het postsysteem niet langer te ondermijnen.

Trump reageerde niet met berouw, maar met meer aanvallen op het postsysteem. Terwijl de GOP-conventie van start ging, bleef hij waarschuwingen geven dat zijn tegenstanders van plan waren de verkiezingen te stelen door middel van een enorme samenzwering om grootschalige fraude per post te plegen.

Nu, dit kan allemaal gebrul zijn. Maar het is een berekende blunder die bedoeld is om de positie van Trump in november te versterken. Of Trump nu al dan niet het Department of Homeland Security, het Department of Justice en andere departementen probeert te bevelen gewapende agenten en andere functionarissen naar stembureaus te sturen, de schade die hij al aanricht, is enorm.

Tweederde van de Republikeinse kiezers vertelt de opiniepeilers nu dat ze geen vertrouwen hebben in de eerlijkheid van de verkiezingen . En sommige opiniepeilingen hebben aangetoond dat 8 op de 10 Republikeinse kiezers nu geloven dat een uitgebreid stem-per-mailsysteem tot een frauduleus resultaat zal leiden .

Begrijp me nu niet verkeerd; een gezonde dosis scepsis als het gaat om het ondermijnen van verkiezingen door machthebbers is niet slecht. Per slot van rekening , wanneer politieke leiders aandringen en rechtbanken de beperkingen op de franchise handhaven – door zuivering van kiezerslijsten, ontneming van degenen met een misdrijfveroordeling, waardoor het moeilijker wordt voor studenten om zich te registreren om te stemmen in de universiteitssteden waar ze wonen, enzovoort – dat is duidelijk niet goed voor de democratie. Evenzo, wanneer stembureaus worden gesloten in arme, onevenredig niet-witte buurten , waardoor mensen uren in de rij moeten staan ​​om alleen maar een stem uit te brengen, druist ook dat in tegen elk besef van democratische rechtvaardigheid. Als stembureaus zijn gesloten, zoals in juni in Lexington, Kentucky, terwijl honderden mensen die uren hebben gewacht buiten nog steeds in de rij staan, is dat ook antidemocratisch, zoals een rechter opmerkte toen hij de peilingen beval langer open te blijven zodat deze kiezers hun stem konden uitbrengen.

Lees ook:  Een plot om Pelosi president te maken is de VS op weg naar een burgeroorlog?

Al meer dan 20 jaar schrijf ik over georganiseerde inspanningen om de stemming te onderdrukken. En de overgrote meerderheid van de pogingen tot onderdrukking van kiezers komt van de rechtervleugel. Ze worden verdedigd door mensen zoals de Georgia-gouverneur Brian Kemp , die zowel als minister van Buitenlandse Zaken als in zijn huidige baan heeft aangedrongen op strikte wetten voor kiezersidentificatie in zijn staat. Deze wetten worden door conservatieve activisten in staten als Wisconsin , die een rechtszaak hebben aangespannen om strikte zuivering van de kiezerslijsten af ​​te dwingen, gezien als instrumenten die de verkiezingen winnen . Ze worden omarmd door de GOP in Florida, dat, ondanks het passeren van een steminitiatief een paar jaar geleden om mensen met een misdrijfveroordeling opnieuw het recht te geven, de veranderingen heeft tegengehouden en een achterhoede politieke en juridische actie heeft gevoerd om de reikwijdte van het herverkrijgen te beperken.

Als Trump oprecht geïnteresseerd zou zijn in het beschermen van de integriteit van het verkiezingsproces, zou hij al deze goed gedocumenteerde misstanden frontaal aanpakken. Als hij echt federale agenten en advocaten wilde gebruiken om de verkiezingen te beschermen, zou hij het Ministerie van Justitie van William Barr vragen om onderzoek te doen naar deze georkestreerde pogingen om grote aantallen Amerikanen het recht te ontnemen. Maar dat is natuurlijk het laatste wat Trump wil.

Trump, die als president nog nooit een goedkeuringsclassificatie van meer dan 50 procent heeft gehad , weet dat hoe meer Amerikanen stemmen, hoe kleiner zijn kansen op herverkiezing. Als hij de macht wil behouden, moet hij zowel het aantal stemmers massaal verminderen als ook genoeg wantrouwen opwekken in de resultaten onder zijn aanhangers dat hij, als hij verliest, hen kan overtuigen dat het resultaat onwettig is.

Kortom, Trump’s definitie van fraude lijkt electorale deelname te zijn van mensen die het niet eens zijn met Trump. En zijn definitie van “toezicht” op fraude, is, op dezelfde manier, realistischer “het intimideren van politieke tegenstanders en het weigeren om ongunstige stemmen te erkennen”.

Dit een strategie van verschroeide aarde noemen is een understatement. Het is namelijk een strategie die de VS de komende maanden in de richting van een gewelddadig burgerconflict zou kunnen duwen. Deze week vermoordde een jonge blanke man, gefixeerd op zijn steun voor de politie, in Kenosha, Wisconsin, twee mensen die protesteerden tegen het neerschieten van Jacob Blake, terwijl gewapende witte milities de protesten overspoelden. Nu moet het land worstelen met de waarschijnlijkheid dat deze zelfde extreemrechtse milities zich tot geweld zullen wenden om het presidentschap van Trump te beschermen.

Met minder dan 10 weken tot de verkiezingen legt Donald Trump expliciet de basis om de resultaten van de verkiezingen te verwerpen en zijn volgelingen aan te moedigen de straat op te gaan om zijn macht te behouden.

In een tijdperk waarin paramilitaire groeperingen in toenemende mate wapens naar protesten hebben gebracht, en in een periode waarin er in de VS meer wapens in handen van burgers zijn dan er mensen zijn , is dat een scenario dat horror zou moeten oproepen, ongeacht uw ideologische voorkeuren zijn.

Lees ook:  Het "monsterlijke idee" van de Trump-administratie: directe betalingen in ruil voor bezuinigingen op sociale uitkeringen

Comments

comments