Waarom de peilingen in de VS ons weer op een dwaalspoor zouden kunnen brengen

Waarom de peilingen in de VS ons weer op een dwaalspoor zouden kunnen brengen

31 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Vier jaar nadat Donald Trump de verwachtingen van opiniepeilers en nieuwsorganisaties trotseerde, zou het publiek nog minder vertrouwen moeten hebben dat gegevens van de publieke opinie nauwkeurig naar de winnaar kunnen wijzen.

Waarom het ertoe doet: deze verkiezing zou helemaal opnieuw deja vu kunnen zijn , maar erger, met peilingen die valse verwachtingen wekken te midden van de stemming, gecompliceerd door de pandemie en een president die heeft gewaarschuwd voor een ‘vervalst’ proces waarvan hij de uitkomst niet zal accepteren.

Er zijn drie belangrijke redenen voor het handenwringen van dit jaar.

1) De problemen die in 2016 zijn vastgesteld met staatspeiling, blijven bestaan. Er zijn niet genoeg grote steekproeven, kwaliteitspeilingen die rekening houden met de belangrijkste demografische gegevens van kiezers die de neiging hadden om op Trump te stemmen, zoals mensen zonder universitaire opleiding.

  • Veel opiniepeilingen die dit jaar tot nu toe zijn gedaan in staten als Florida, Michigan en Wisconsin, zijn ‘alarmerend’ niet verbeterd, zei Courtney Kennedy, directeur enquêteonderzoek bij Pew Research Center, die deel uitmaakte van een industriepanel dat een post-mortem publiceerde na Trump’s verkiezing. “De structurele uitdagingen die we in 2016 hadden, liggen nog steeds bij ons.”

2) De pandemie van het coronavirus zal de daadwerkelijke stemming vluchtiger maken.

  • De nachtmerrie-matrix omvat: de ongekende stijging van het aantal stembiljetten; het gebrek aan ervaring van de US Postal Service om ze op tijd te bezorgen; het vermogen van de staten om ze te verwerken; en toegang tot persoonlijk stemmen op de verkiezingsdag.
  • Voor mensen wiens taak het is om een ​​grens te trekken tussen mensen vragen op wie ze gaan stemmen en wat er werkelijk gebeurt, is er geen statistische modellering die zich voor een van deze zaken kan aanpassen, laat staan ​​voor allemaal tegelijk.
  • Door het grotere aantal stembiljetten per post kan het aantal stemmen langer duren – zoals de voorverkiezingen van de Democratische Congres in New York die zes weken nodig hadden om op te lossen, zei GOP-enquêteur David Winston, die peilt naar congresrepublikeinen. “Dit gaat gebeuren in een context die we nog nooit eerder hebben behandeld.”

3) We zitten nog in de vroege innings. Conventies zijn afgerond en de campagnes lijken al jaren aan de gang te zijn, maar er is nog een lange weg te gaan.

Lees ook:  Terwijl The Perfect Storm naderbij komt, zijn de meeste Amerikanen aan het feesten in plaats van aan het voorbereiden
  • Er zijn de onvoorzienbare, late gebeurtenissen die het momentum van de race kunnen veranderen. Herinner je je de brief van de toenmalige FBI-directeur James Comey waarin hij aankondigde dat hij het onderzoek naar de e-mails van Hillary Clinton heropende?
  • “Als er ooit een jaar is geweest waarin onvoorziene dingen kunnen gebeuren, dan is het 2020”, zegt J. Ann Selzer, een Iowa-enquêteur die samenwerkt met het Des Moines Register.  Iedereen die deze keer niet op zijn hoede is, houdt zichzelf voor de gek.”

Het grote plaatje: wat de peilingen ons nu kunnen vertellen, is dat Joe Biden op dit moment een grote nationale voorsprong heeft op Trump – mogelijk groot genoeg dat de uitkomsten in individuele swing states er minder toe doen dan in 2016.

  • Wat ze ons niet kunnen vertellen, is of die voorsprong standhoudt tussen nu en november, met alle onvoorspelbare gebeurtenissen die tussen nu en dan kunnen gebeuren. De peilingen van deze week zullen waarschijnlijk een hobbel voor president Trump zien na de Republikeinse Nationale Conventie.
  • “Wat wel duidelijk is, is dat Biden momenteel een voorsprong heeft, en zijn voorsprong is ongeveer twee keer zo groot als die van Clinton in 2016”, zei de Republikeinse enquêteur Whit Ayres. “Er is geen enquêteur die zal zeggen: Oh, het is voorbij.”

Tussen de regels: Biden’s voorsprong in de meeste nationale peilingen is ergens tussen de 7 en 9 punten – buiten de marge van 3 punten van eerdere presidentsverkiezingen die dichtbij genoeg waren om een ​​wedstrijd van staat tot staat te worden, zei Winston, die peilt naar het congres. Republikeinen.

  • “Dat zet het precies op het punt om het door staat uit staat te krijgen. De eerste uitdaging voor de Trump-campagne is om het land per staat terug te krijgen. “

Waar het op neerkomt : opiniepeilers zijn het erover eens dat er dit jaar minder onbesliste kiezers zijn dan recente verkiezingen. Maar voor enkele van de belangrijkste goud van de publieke opinie – kiezers van de zwaaiende staat – is er het minste vertrouwen in het verkrijgen van een nauwkeurige lezing.Lees ook:  Dit is nu het officiële beleid van Trump: verwerp alle schuld, steel alle eer

Comments

comments