Exclusief: Dem-groep waarschuwt voor een schijnbare aardverschuiving op de Trump Election Day

Exclusief: Dem-groep waarschuwt voor een schijnbare aardverschuiving op de Trump Election Day

1 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Een vooraanstaand democratisch data- en analysebedrijf vertelde “Axios op HBO” dat het zeer waarschijnlijk is dat president Trump op verkiezingsavond lijkt te hebben gewonnen – mogelijk in een aardverschuiving, zelfs als hij uiteindelijk verliest wanneer alle stemmen zijn geteld.

Waarom dit belangrijk is : veel meer democraten zullen per post stemmen dan republikeinen, vanwege de vrees voor het coronavirus, en het zal dagen, zo niet weken duren om deze bij te houden. Dit betekent dat Trump, dankzij de Republikeinen die bijna al hun stemmingen persoonlijk deden, een grote kiescollege en populaire stemleiders zou kunnen houden tijdens de verkiezingsavond.

 • Stel je Amerika voor, met zijn polarisatie en verkeerde informatie, als het aantal stemmen wild in de richting van Joe Biden zwaait en Trump dagen later verliest terwijl de poststemmingen worden geteld.
 • Dat is wat deze groep, Hawkfish, die wordt gefinancierd door Michael Bloomberg en ook werkt voor het Democratic National Committee en pro-Biden Super PAC’s, waarschuwt als een zeer reële, zo niet voorbeschikte uitkomst.

Wat ze zeggen: Josh Mendelsohn, CEO van Hawkfish, noemt het scenario een ‘rode luchtspiegeling’.

 • “We luiden een alarm en zeggen dat dit een zeer reële mogelijkheid is, dat de gegevens op de verkiezingsavond een ongelooflijke overwinning voor Donald Trump zullen aantonen”, zei hij.
 • “Wanneer elke legitieme stem wordt geteld en we bij die laatste dag komen, die enige dag na de verkiezingsdag zal zijn, zal het in feite aantonen dat wat er op de verkiezingsavond gebeurde precies dat was, een luchtspiegeling”, zei Mendelsohn. “Het leek erop dat Donald Trump de leiding had en dat was hij fundamenteel niet wanneer elke stemming wordt geteld.”
Lees ook:  Het laatste ontslag geval van Trump heeft mogelijk vier kernwaarden van de Amerikaanse democratie geschonden
vs
Gegevens: Hawkfish; Afbeelding: Axios Visuals

In cijfers: volgens een van de modelleringsscenario’s van de groep zou Trump op de verkiezingsavond een verwachte voorsprong van 408-130 electorale stemmen kunnen hebben, als slechts 15% van de stemmen per post (VBM) was geteld.

 • Zodra 75% van de stembiljetten per post was geteld, misschien vier dagen later, zou de voorsprong in het voordeel van Biden kunnen omslaan.
 • Dit specifieke modelleerscenario portretteert Biden als het uiteindelijk winnen van een enorme overwinning, 334-204.
 • De methodologie, die hieronder in detail wordt beschreven, was gedeeltelijk gebaseerd op opiniepeilingen van FiveThirtyEight in augustus.
 • De uiteindelijke resultaten kunnen ergens tussen deze low-end en high-end scenario’s zitten en zullen ook worden beïnvloed door wie er daadwerkelijk stemt en hoe de mening van kiezers over hun opties de komende weken verandert.

De andere kant: “De nieuwsmedia moeten stoppen met het voorspellen van de toekomst”, zei Tim Murtaugh, directeur van de campagne van Trump, als reactie.

Tussen de regels door: Hawkfish probeert niet alleen het publiek voor te lichten over de mogelijkheid dat Trump voortijdig de overwinning zou kunnen uitroepen, of een Biden-overwinning te delegitimeren als het dagen of weken duurde om te bepalen.

 • De groep probeert ook staats- en provinciale verkiezingsfunctionarissen, nieuws- en sociale media-organisaties en de rechtbanken bewust te maken van de gevaren van voorbarige resultaten – en voor de mogelijkheid dat Trump en zijn team uitdagingen en politieke druk uitoefenen om een ​​groot deel van de mail -in stembiljetten geteld na de verkiezingsdag.
 • En de groep waarschuwt kiezers dat de afwijzingspercentages voor poststemmingen hoger zijn dan persoonlijk stemmen.
 • Om te voorkomen dat hun stemmen worden weggegooid, adviseert Hawkfish kiezers om extra voorzichtig te zijn door vroeg genoeg te stemmen en alle instructies letterlijk op te volgen – of, mogelijk, maskers en handschoenen aan te trekken en vroeg te gaan ofwel om veilig persoonlijk te stemmen of de post stemming persoonlijk.
Lees ook:  Trump's wettelijke immuniteit heeft een countdown-klok

Methodologie: Hawkfish ondervroeg 17.263 geregistreerde kiezers in 50 staten en DC, 1 juli-aug. 16 februari 2020, om te beoordelen op wie mensen van plan waren te stemmen en of ze van plan zijn te stemmen via de post of persoonlijk op een stembureau.

 • Antwoorden werden gefilterd voor degenen die werden beschreven als zeker stemmen of waarschijnlijk zullen stemmen en gewogen voor de staats- en nationale geregistreerde demografische gegevens van kiezers.
 • De scenario’s gingen ervan uit dat stemmen bij peilingen op de verkiezingsdag zelf (3 november) zouden worden geteld. Een scenario dat een week nodig heeft om de stembiljetten te tellen, zou zich vertalen in gemiddeld ongeveer 15% per dag.
 • In een ander scenario duurde het aantal stembiljetten vier dagen tegen 25% per dag. Voor staten met een hoge participatiegraad per post, ging Hawkfish ervan uit dat het twee dagen zou duren.
Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments