Het sociale weefsel van de VS rafelt ernstig, zo niet uiteen

Het sociale weefsel van de VS rafelt ernstig, zo niet uiteen

1 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Waarom verslechtert in het rijkste land ter wereld elke maatstaf van psychische aandoeningen snel? Het jaar 2020 was een van de meest tumultueuze in de moderne Amerikaanse geschiedenis.

Om gebeurtenissen op afstand als destabiliserend en transformerend te beschouwen, moet men teruggaan naar de financiële crisis van 2008 en de 9/11 en miltvuuraanvallen van 2001, hoewel die systeemschokken, hoe diep ze ook waren, geïsoleerd waren (een daarvan was een nationale veiligheidscrisis, de andere een financiële crisis) en dus beperkter van omvang dan de multicrisisinstabiliteit die de Amerikaanse politiek en cultuur nu vormgeeft.

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is de enige naaste concurrent van het huidige moment de meervoudige onrust van de jaren zestig en begin jaren zeventig: opeenvolgende moorden op politieke leiders, massale burgerrechten en anti-oorlogsprotesten, aanhoudende rellen, woede over een gruwelijke oorlog in Indochina, en het aftreden van een door corruptie geplaagde president.

Maar die gebeurtenissen ontvouwden zich en bouwden op elkaar voort in de loop van een decennium.

Een cruciaal contrast daarentegen is de huidige samenvloeiing van crises, die elk op zichzelf van historische betekenis zijn – een wereldwijde pandemie, een economische en sociale sluiting, massale werkloosheid, een aanhoudende protestbeweging die steeds meer geweld en vluchtigheid uitlokt, en een centraal gerichte presidentsverkiezing. over een van de meest verdeeldheid zaaiende politieke figuren die de VS hebben gekend, die toevallig de zittende president is – gebeurt gelijktijdig en is binnen een paar maanden op elkaar gestuit.

Op de loer onder de krantenkoppen die terecht aan deze belangrijke verhalen van 2020 zijn gewijd, zijn zeer verontrustende gegevens die de toenemende pathologieën in de Amerikaanse bevolking weerspiegelen – geen morele of allegorische ziekten, maar mentale, emotionele, psychologische en wetenschappelijk bewezen ziekten.

Veel mensen die het geluk hebben deze pandemie te hebben overleefd met een intacte lichamelijke gezondheid, weten anekdotisch – door anderen en zichzelf te observeren – dat deze politieke en sociale crises emotionele moeilijkheden en psychologische uitdagingen hebben voortgebracht.

vs

Maar de gegevens zijn niettemin verbluffend, zowel wat betreft de diepte van de sociale en mentale gezondheidscrises die ze aantonen als de alomtegenwoordigheid ervan. Misschien wel de meest illustratieve studie was er een die eerder deze maand werd gepubliceerd door de Centers for Disease Control and Prevention, gebaseerd op  een uitgebreid onderzoek  naar de geestelijke gezondheid onder Amerikanen eind juni.

Een vraag die door onderzoekers werd gesteld, was of iemand “de afgelopen 30 dagen serieus aan zelfmoord heeft gedacht” – het niet vluchtig als een kortstondige fantasie heeft beschouwd of er ooit in zijn leven aan heeft gedacht, maar   in de afgelopen 30 dagen minstens één keer  serieus aan zelfmoord heeft gedacht De resultaten zijn verbluffend.

Van Amerikanen tussen 18-24 jaar  zei 25,5 procent – iets meer dan  1 op de 4 jonge Amerikanen – van wel.

Voor de veel grotere groep Amerikanen van 25-44 jaar was het percentage iets lager, maar nog steeds buitengewoon alarmerend: 16 procent. In totaal zei 18,6 procent van de Latijns-Amerikaanse Amerikanen en 15 procent van de Afro-Amerikanen de afgelopen maand serieus aan zelfmoord te hebben gedacht.

De twee groepen met het grootste percentage die ja zeiden: Amerikanen met minder dan een middelbare schooldiploma en onbetaalde verzorgers, die allebei 30 procent hebben – of bijna 1 op de 3 – die bevestigend antwoordden.

Maar liefst 10 procent van de Amerikaanse bevolking had in de maand juni over het algemeen ernstig overwogen zelfmoord te plegen.

In een op afstand gezonde samenleving, waarin de bevolking in emotionele basisbehoeften voorziet, zijn zelfmoord en ernstige zelfmoordgedachten zeldzame gebeurtenissen.

Het is een gruwel voor het meest basale menselijke instinct: de wil om te leven. Een samenleving waarin zo’n groot deel van de bevolking het serieus als een optie beschouwt, is allesbehalve gezond, een samenleving die er duidelijk niet in slaagt haar burgers te voorzien van de basisbehoeften voor een bevredigend leven.

De alarmerende CDC-gegevens gaan veel verder dan serieuze suïcidale verlangens. Het ontdekte ook dat “40,9% van de respondenten ten minste één ongunstige mentale of gedragsmatige gezondheidstoestand meldde, inclusief symptomen van angststoornis of depressieve stoornis (30,9%), symptomen van een trauma- en stressorgerelateerde aandoening (TSRD) gerelateerd aan de pandemie. (26,3%), en begonnen of toegenomen middelengebruik om met stress of emoties om te gaan die verband houden met COVID-19 (13,3%). “

Van het jongste deel van de volwassen bevolking, tussen 18 en 24 jaar, meldde significant  meer dan de helft (62,9 procent) depressief of angstig te zijn.

vs

Dat de geestelijke gezondheid er  midden in een pandemie onder zou lijden – een die isolatie vereist van de gemeenschap en het werk, quarantaines, economische stilleggingen en angst voor ziekte en dood – is niet verrassend.

Lees ook:  China confronteert COVID19 met eindeloze creatie op weg naar een gedeelde toekomst voor de mensheid

In april, toen de realiteit van isolatie en quarantaine steeds duidelijker werd in de VS, wijdden we een SYSTEM UPDATE-aflevering aan een discussie met de experts op het gebied van geestelijke gezondheid Andrew Solomon en Johann Hari, die  beiden beschreven  hoe ‘de trauma’s van deze pandemie – de ontrafeling van onze manier van leven, hoe lang die ook duurt, de verplichte beschouwing van alle andere mensen als bedreigingen, en vooral aanhoudende isolatie en sociale afstandelijkheid ”- zullen vrijwel elke sociale pathologie verergeren, ook die van geestelijke gezondheid.

Maar wat deze trends des te verontrustender maakt, is dat ze lang vóór de komst van de coronaviruscrisis waren, om nog maar te zwijgen van de economische catastrofe die erop volgde en de sociale onrust van de protestbeweging van dit jaar.

Inderdaad, sinds in ieder geval de financiële crisis van 2008, toen eerst de regering-Bush en daarna de regering-Obama handelden om de belangen te beschermen van de tycoons die de crisis veroorzaakten, terwijl ze alle anderen toestonden zich te wentelen in schulden en gedwongen verkopen, de indicaties van collectieve geestelijke gezondheid in de VS knipperen rood.

In 2018 meldde NBC News met behulp van onderzoeken naar ziektekostenverzekeringen  dat  “ernstige depressies toenemen onder Amerikanen uit alle leeftijdsgroepen, maar het snelst toeneemt onder tieners en jonge volwassenen.”

In 2019 publiceerde de American Psychological Association  een studie  waarin een toename van 30 procent werd gedocumenteerd “in het aantal sterfgevallen door zelfmoord in de Verenigde Staten tussen 2000 en 2016, van 10,4 naar 13,5 per 100.000 mensen” en een toename van 50 procent “in zelfmoorden onder meisjes. en vrouwen tussen 2000 en 2016. “

Het merkte op: “Zelfmoord was de tiende belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten in 2016. Het was de tweede belangrijkste doodsoorzaak onder mensen van 10 tot 34 jaar en de vierde belangrijkste doodsoorzaak onder mensen van 35 tot 54 jaar.”

In maart 2020 publiceerde de New Yorker Atul Gawande  een onderzoek met gegevens van twee Princeton-economen, Anne Case en Angus Deaton, onder de kop: ‘Waarom Amerikanen sterven van wanhoop: de oneerlijkheid van onze economie, zo stellen twee economen, kan worden gemeten niet alleen in dollars, maar ook in doden. “

De decennialange economische stagnatie voor Amerikanen, de omkering van de American Dream en de schrikbarend hoge massale werkloosheid die door de pandemie is ingeluid, zijn duidelijk belangrijke redenen waarom deze pathologieën nu snel verslechteren.

vs

Het observeren van deze trends is noodzakelijk, maar niet voldoende om hun reikwijdte en impact te begrijpen.

Waarom neemt vrijwel elke maatstaf van mentale en spirituele ziekte – zelfmoord, depressie, angststoornissen, verslaving en alcoholisme – significant en snel toe in het rijkste land ter wereld, dat gevuld is met geavanceerde technologieën en op zijn minst de schijn van liberale democratie?

Een antwoord werd gegeven door Dr. Laurel Williams, hoofd psychiatrie van het Texas Children’s Hospital, aan NBC toen hij de opkomst van depressie besprak: “Er is een gebrek aan gemeenschap. Er is de hoeveelheid tijd die we doorbrengen voor schermen en niet voor andere mensen. Als je geen gemeenschap hebt om naar toe te gaan, kan je hopeloosheid nergens heen. “

Dat antwoord is vergelijkbaar met het antwoord dat wordt geboden door het briljante  boek over depressie en moderne westerse samenlevingen  van Johann Hari, “Lost Connections”, samen met zijn  virale TED Talk  over hetzelfde onderwerp: het zijn namelijk precies de eigenschappen die moderne westerse samenlevingen definiëren. die perfect zijn gemaakt om mensen hun meest dringende emotionele behoeften te ontnemen (een boek van Hari over verslaving, ‘Chasing the Scream’ en een  nog viralere TED Talk  erover, klinkt een soortgelijk thema over waarom Amerikanen gruwelijk grote aantallen tot ernstige problemen van middelenmisbruik).

Veel aandacht wordt besteed aan het betreuren van de giftigheid van ons discours, de haatgedreven polarisatie van onze politiek en de fragmentatie van onze cultuur. Maar het is moeilijk om een ​​andere uitkomst voor te stellen in een samenleving die zoveel psychologische en emotionele pathologie voortbrengt door haar leden de dingen te ontzeggen die ze het meest nodig hebben om een ​​bevredigend leven te leiden.

vs

 

Lees ook:  De verborgen agenda van het bezoek van Trump aan India

Door Glenn Greenwald

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Intercept

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Politiestaat: het Merkel-regime plant blikseminsluiting en uitreisverboden voor corona-infecties
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments