Trump spuit nieuwe samenzweringstheorieën in Bizarre Fox News-interview

Trump spuit nieuwe samenzweringstheorieën in Bizarre Fox News-interview

1 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Op een gegeven moment beweerde hij dat Black Lives Matter-demonstranten ‘winkelpuien wilden platbranden, mensen pijn deden, mensen slaan en mensen vermoorden’.

President Donald Trump spuugde talloze ongegronde complottheorieën uit en viel Black Lives Matter-demonstranten aan terwijl hij beweerde dat zijn eigen aanhangers vreedzaam demonstreerden tijdens een lang interview met Fox News- presentator Laura Ingraham op maandag.

Op de vraag of zijn aanhangers moeten confronteren Black Lives Matter demonstranten – zoals ze hebben gedaan in verschillende steden – Trump zei dat moet worden overgelaten aan de rechtshandhaving. Vervolgens noemde hij zijn basis “geweldige, hardwerkende, geweldige” mensen die geschokt waren door het geweld en gewoon bezig waren met “vreedzaam protest”.

In Portland, Oregon, dat werd opgeschrikt door demonstraties sinds de politie-moord op George Floyd in Minneapolis in mei, reden Trump-aanhangers in het weekend met een konvooi van meer dan 600 voertuigen door de stad. Sommigen werden gefilmd terwijl ze met paintball-geweren en pepperspray schoten bij Black Lives Matter-demonstranten. Een ogenschijnlijk lid van Patriot Prayer, een rechtse groep waarvan de aanhangers regelmatig in botsing zijn gekomen met demonstranten in Portland, stierf tijdens een schietpartij tijdens het geweld op zaterdag.

“Je weet dat het geweldig is, ze willen protesteren en ze krijgen kritiek,” zei Trump. “De andere mensen rennen door de straten, branden winkelpuien in brand, doen mensen pijn, slaan mensen en vermoorden mensen.”

Lees ook:  Bijwerkingen van de coronavirus-epidemie

In Kenosha, Wisconsin, braken protesten uit na de schietpartij op 23 augustus van Jacob Blake , een zwarte man die zeven keer in de rug werd geschoten door de politie. Blake raakte verlamd bij het incident, dat op video werd vastgelegd en op sociale media werd gedeeld. Tot op heden is de agent niet aangeklaagd.

Drie dagen later stierven twee mensen en raakte een ander gewond toen Kyle Rittenhouse, een blanke 17-jarige burgerwacht en schijnbare aanhanger van de president , naar verluidt schoot op mensen die protesteerden tegen de Blake-aanval. Hij werd als volwassene beschuldigd van twee tellingen van eerste graads doodslag en één telling van poging tot doodslag.

Op een persconferentie op maandag verdedigde Trump Rittenhouse en weigerde herhaaldelijk zijn andere aanhangers in Portland te veroordelen, omdat hij beweerde dat de paintballgeweren voor ‘verdediging’ waren.

No Title

Asked if he wants his supporters to confront protesters, Trump says, “I want to leave it to law enforcement, but my supporters are wonderful, hardworking, tremendous people and they turn on their televisions and they look at a Portland or a Kenosha … they can’t believe it.” pic.twitter.com/tlFC1PvOp5

Later in het Fox News-interview beweerde Trump dat niet met name genoemde mensen in “donkere schaduwen” aan de touwtjes trokken achter zijn democratische tegenstander, voormalig vicepresident Joe Biden , een bewering die zelfs Ingraham zei, “klinkt als een complottheorie.”

Lees ook:  Donatieschandaal van de ex-president" De geldbom": Trump scheurde zijn eigen supporters af met een simpele truc

“Er zijn mensen die op straat zijn”, vervolgde Trump. “Er zijn mensen die de straten controleren.”

Hij beweerde dat er een schijnbaar geheim complot was om de Republikeinse Nationale Conventie te beschadigen, maar weigerde verduidelijkende details te verstrekken.

‘We hebben dit weekend iemand uit een bepaalde stad in het vliegtuig laten stappen. En in het vliegtuig was het bijna volledig beladen met boeven, die donkere uniformen droegen, zwarte uniformen, met uitrusting en dit en dat, ”zei hij.

Trump vergeleek de politieagent uit Wisconsin die Blake neerschoot met een golfer die stikt door een makkelijke putt te missen, en zei dat de politie ‘belegerd’ was. Hij verklaarde ongegrond dat Portland al tientallen jaren in brand stond en beweerde dat demonstranten daar burgemeester Ted Wheeler (D) wilden vermoorden. Trump gaf ook herhaaldelijk de schuld van de burgerlijke onrust in Portland, Kenosha en andere steden in het hele land aan Biden en de democratische leiders.

Het interview is hieronder te bekijken:

 Comments

comments