‘Trump wilde ‘Law and Order’, maar hij kreeg ‘eigenrichting’, schreef NRC naar aanleiding van de dood van twee relschoppers in Kenosha.

‘Trump wilde ‘Law and Order’, maar hij kreeg ‘eigenrichting’, schreef NRC naar aanleiding van de dood van twee relschoppers in Kenosha.

1 september 2020 0 Door Indignatie redactie

In NRC, en andere media, doet men er krampachtig alles aan om Kyle Rittenhouse af te schilderen als een ‘rechts-extremist’ die zonder aanleiding twee vreedzame demonstranten van het leven beroofde. En nadat in Portland een blanke man werd neergemaaid, meldde Teletekst iets over een petje dat hem zou identificeren als een ‘rechts-extremist’, alsof dat een legitimatie zou zijn om iemand in koelen bloede af te knallen. Nou ben ik zelf bepaald niet gecharmeerd van rechts-extremisten. Bij de ontwikkelingen rond Navalny, eerder deze week, stond ik uitgebreid stil bij zijn rechts-extremisme, onder andere zichtbaar in een videoboodschap waarin hij stelde dat Tsjetsjenen ‘kakkerlakken’ zijn die je maar beter uit kunt roeien. Een filmpje waar hij nooit afstand van heeft genomen. En bij de omwenteling (staatsgreep) in Oekraïne schreef ik ook uitgebreid over de openlijke neonazi’s aan ‘onze’ kant, die mij het sterke gevoel gaven dat ‘wij‘ aan de verkeerde kant waren beland.

Ook in de Verenigde Staten zijn er rechts-extremistische groepen, waaronder openlijke aanhangers van Adolf Hitler, en doorgewinterde racisten. Dat laatste overigens in alle kleuren, en dat lijkt velen te ontgaan. Over het incident in Kenosha schreef ik eerder al. Inmiddels is er al veel meer bekend over de voorgeschiedenis, onder andere omdat Kyle Rittenhouse in diverse filmpjes die eerder werden gemaakt te zien en te horen is. Er kan geen misverstand over bestaan dat de tiener een fan is van de politie. Ik vrees dat dat hem, in de ogen van NRC, en aan die publicatie verwante media en politici, al tot een ‘rechts-extremist’ maakt. Bij mij zult u dat soort reflexen niet snel zien. Sterker nog, ik vrees dat soort ‘ongenuanceerde’ verslaggeving in een explosieve situatie zoals nu in de Verenigde Staten. Ik wantrouw het als een doelbewuste poging om de zaken daar, maar ook hier in Europa, op scherp te zetten.

Niet in de geest van een ‘Groot Complot’, maar als een verveelde reflex, en diep geworteld vooroordeel, waarin Kenosha ver van je bed is. Of de schuld van Trump. Totdat hier ook de vlam in de pan slaat. In die filmpjes is te zien dat Rittenhouse druk is met het schoonmaken van gevels die door ‘actievoerders’ beklad zijn met leuzen. En hij is te zien voor een dichtgetimmerd pand, dat hij samen met anderen moet beschermen in opdracht van de inderhaast opgetrommelde burgermilitie, omdat de lokale autoriteiten doelbewust (?) hopeloos tekort schieten, en er overal in die plaats panden en bezittingen worden vernield en in brand gestoken. Hij staat voor dat pand met een EHBO-kit en een automatisch vuurwapen. Hij verklaart dat vuurwapen als een noodzakelijke voorzorgsmaatregel, omdat hij ‘in harms way’ terechtkomt als hij Eerste Hulp biedt aan mensen die gewond zijn geraakt bij de rellen.

Lees ook:  Plaatjes zeggen meer als woorden: Breng de doden naar buiten in New York City

In een ander ’shot’ zien we hem met een betraand gezicht. Een ‘vreedzame demonstrant’ heeft hem peperspray in het gezicht gespoten. En dan de beelden die zullen leiden tot zijn vlucht richting de politie, waarbij hij op de hielen wordt gezeten door een meute die er op uit is hem te lynchen. Tenminste één van zijn achtervolgers is gewapend met een vuurwapen, en die zal later verklaren dat hij Kyle gewoon af had moeten schieten, maar helaas te lang aarzelde. De tiener raakt hem, nadat hij ten val komt en op zijn belagers schiet, in zijn arm, waardoor zijn achtervolger zijn pistool niet meer kan gebruiken. Voordat Rittenhouse wegrent, is er beeld van ‘vreedzame demonstranten’ die een brandende container naar een dichtgetimmerd benzinestation duwen. En een man, vermoedelijk Kyle, die aan komt rennen met een brandblusser en het vuur dooft. Wat hem niet populair maakt bij de ‘vreedzame demonstranten’, die hun woede vervolgens op hem richten. Waarop Rittenhouse de benen neemt, en wat zijn advocaten sterkt in hun idee dat hier sprake is van zelfverdediging.

In mijn perceptie ben je geen ‘rechts extremist’ als je doet wat Rittenhouse in dat beeldmateriaal van zichzelf laat zien. En dat is nadrukkelijk met inbegrip van zijn respect voor de politie. In mijn vorige bijdrage meldde ik dat ‘GoFundMe’ een poging om geld in te zamelen voor zijn verdediging om zeep hielp. Wel adverteerden ze met een inzamelingsactie ten behoeve van de nabestaanden van één van door Rittenhouse belagers. Daarop stelde ik al dat het mij zou verbazen als er geen ‘gulle gevers’ in beeld zouden verschijnen om Rittenhouse bij te staan in de rechtszaal, en inmiddels hebben zich meerdere bekende juristen gemeld die deel uit willen maken van zijn ‘Legal Team’, en ‘pro bono‘. Ook in de ‘alternatieve media‘ wordt steun uitgesproken voor Rittenhouse. Uit de tegenovergestelde hoek klinken inmiddels geluiden waarin gedreigd wordt met een volksgericht als de rechter Rittenhouse niet veroordeelt. ‘Eigenrichting’. Maar is het de schuld van Trump?

Ook de dood van die ‘rechts-extremistische’ man in Portland wordt door (zogenaamd) ‘links’ met gejuich begroet. Dat ‘rechts-extremisme’ zou blijken uit een pet die de man identificeert als iemand die behoort tot een groep uit de stad die zich tooit met de naam ‘Patriot Prayer’. Ze tellen maar liefst vijftien leden, en worden gezien als aanhangers van Trump. Zijn ze daarmee een grote bedreiging voor de democratie in de Verenigde Staten? Volgens Wiki staan ze voor vrije meningsuiting en een kleine overheid. Wáát!?! Is dat lidmaatschap van die vriendenclub het vermelden waard als hij in koelen bloede wordt vermoord door, naar het zich laat aanzien, een nog voortvluchtige blanke ‘vreedzame demonstrant’, waarvan op de ‘alternatieve media‘ inmiddels een ‘profiel‘ circuleert? En ondertussen werd in Seattle, vrijwel onopgemerkt door de media, een politiebureau van buitenaf gebarricadeerd, onder andere met sneldrogend cement, waarna de achterkant van het gebouw in de fik werd gestoken.

Lees ook:  Moeten scholen vertrouwen op Ed Tech?

Waarom ‘Mainstream’, en ‘Big Tech’, zo fanatiek trachten de boel te verdraaien, en materiaal dat hun eigen sprookjes tegenspreekt, of bewijst dat het toch écht anders zit uit beeld proberen te houden, en waarom zoveel ‘Grote Namen’ instappen op die sprookjes, is mij een raadsel. Het formele argument is dat ze van Trump af willen, en Biden en Harris in het ‘Witte Huis’ willen zien. Maar ga zo door, en Trump wint met twee vingers in zijn neus, ondanks de economische malaise als gevolg van zijn handelsoorlog tegen China en ‘Covid’. Is dit ‘Was sich liebt, das neckt sich?’ Of is het écht een sinister complot? Zoveel stommiteit lijkt bijna onmenselijk. Maar noem het een ‘miscalculatie’, en het besef dat het nu te laat is om iets anders te doen. De geest is uit de fles, en ze krijgen ‘m er niet meer in, al zouden ze willen. Niet zonder een ‘Mea Culpa’ van de media en de politici die die geest hebben losgelaten, nadat ‘RussiaGate’ flopte. En dat ‘Mea Culpa’ kun je vergeten. Het heksenbrouwsel in deze fles waar die geest uit kwam levert de media nog steeds geld op, en de geriatrische patiënten die in Washington blijven raaskallen over ‘buitenlandse inmenging’ hadden veertig jaar geleden, bij het aflopen van de ‘Koude Oorlog’, waar ze in zijn blijven hangen, al een flatje moeten krijgen in een tehuis, met een bedankbriefje voor ‘bewezen diensten’.

De ‘platforms’ zijn ondertussen druk met het schoonvegen van hun eigen straatje, wat het vinden van filmpjes en ‘tweets’ die bewijzen dat de toedracht van confrontaties anders was dan de ‘politiek correcte’ media het ons voortoveren, steeds lastiger wordt. Daarbij verdwijnt ook materiaal van ‘uitgesproken’ mensen die beseffen dat de samenstelling van het ‘Legal Team’ van Rittenhouse, met een leidende advocaat op het gebied van smaad-zaken, een gevaar vormt voor hen zelf. Dat die ‘ondergronds’ gaan is geen evidente verbetering van het politieke klimaat. Dit waait niet vanzelf over nu uiteenlopende burgemeesters, gouverneurs en landelijke politici zich openlijk aan de kant van de relschoppers opstellen, en onderstrepen dat ze geen enkele intentie hebben de onrust het hoofd te bieden zolang Trump president is. Ik houd mijn hart vast, nu meer en meer Democratische politici toespelingen maken op een coup als het balletje niet hun kant op rolt. ‘Eigenrichting’.

Lees ook:  Israëls handen spreiden wijd en graven diep

Disclaimer:

Het is zeer zeker niet mijn bedoeling zelf bij te dragen aan een ‘Trial by Media‘, of om dit vuur aan te wakkeren. Ik draag geen verantwoordelijkheid voor de artikelen en het gefilmde materiaal waar de links naar verwijzen. Waar die persoonlijke informatie vrijgeven over slachtoffers en daders kan ik die niet verifiëren, anders dan door meerdere bronnen te raadplegen. Zeker waar een verdachte wordt aangewezen voor de moord op een Trump-supporter in Portland, compleet met informatie over zijn privé-leven en strafzaken die tegen hem lopen, terwijl nog niet eens zeker is dat hij de gezochte persoon is, is het zaak extreem terughoudend te zijn met het trekken van conclusies. Dito waar het eerste slachtoffer van Rittenhouse, de buitengewoon blanke Joseph Rosenbaum, die een ‘voorwerp‘ naar hem zou hebben gegooid alvorens hem aan te vallen, en die eerder ‘Shoot me, Nigga! geroepen zou hebben naar de gewapende militie, een veroordeelde pedoseksueel zou zijn. Maar het is nu zaak tegengas te geven, en ook de andere kant van de medaille te laten zien, voordat u een kant kiest en niet meer terug kan.

Help jij mee om Indignatie voor iedereen gratis te houden? Er is een enorme kracht in begrip. Indignatie beantwoordt uw belangrijkste vragen en geeft u duidelijke informatie om de steeds chaotischer wordende wereld beter te begrijpen. Een financiële bijdrage aan Indignatie zal ons helpen om gratis verklarende journalistiek/blogging te blijven bieden aan de duizenden die op ons vertrouwen. Overweeg om vandaag al een bijdrage te leveren aan Indignatie, Dat kan gewoon via uw normale banktransacties zie hier. Hartelijk dank voor uw steun.

Comments

comments