Werken COVID-19- vaccins als er herinfecties zijn?

Werken COVID-19- vaccins als er herinfecties zijn?

1 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Verschillende regeringen hebben de vooraankoop aangekondigd van partijen coronavirusvaccins. Aangenomen wordt dat immuniteit beschermt tegen SARS-CoV-2-infectie en dat de langverwachte vaccins binnen enkele maanden op de markt zullen komen. Er zijn echter zojuist verschillende onderzoeken gepubliceerd die de voordelen ervan in twijfel trekken.

Sommigen zeggen dat de reeds geïmmuniseerde populatie groter is dan die met antilichamen en dat we daarom bijna populatie-immuniteit hebben bereikt (geschat op 40-60%). Aan de andere kant zijn er verschillende gevallen van herinfectie van het coronavirus gemeld na ongeveer vier maanden na de eerste episode.

Met deze nieuwe gegevens gaan we de toekomst van vaccins tegen COVID-19 bekijken.

SARS-CoV-2-infectie, antilichamen en immuunbescherming

Het tijdschrift Cell heeft een studie van Zweedse onderzoekers gepubliceerd die concludeert dat de immuunrespons op SARS-CoV-2 wordt gedetecteerd bij meer dan tweemaal het aantal patiënten dat antilichamen heeft ontwikkeld.

Het is een ‘cellulaire’ respons (gemedieerd door T-lymfocyten), die intens is en jarenlang aanhoudt, in tegenstelling tot de humorale respons (aangestuurd door B-lymfocyten), die gewoonlijk een paar maanden aanhoudt bij infecties met het humaan coronavirus. .

De T-immuunrespons is te herkennen bij patiënten die geen antilichamen hebben ontwikkeld. Deze seronegatieve gevallen komen vooral voor bij patiënten met asymptomatische of milde infecties.

In ieder geval is het een immuniteit die beschermt tegen herinfecties, zoals is aangetoond in verschillende onderzoeken die zijn uitgevoerd bij makaken .

Immuunbescherming is ook bevestigd bij infecties met andere pathogene menselijke coronavirussen, zoals SARS-CoV-1 en MERS-CoV. De aanwezigheid van dit immuungeheugen zou beschermen tegen ernstige vormen van COVID-19 na nieuwe blootstellingen aan hetzelfde coronavirus.

Bevestiging van SARS-CoV-2 herinfectie

Tot voor kort werd aangenomen dat een nieuwe positieve PCR bij patiënten die al genezen waren van COVID-19 waarschijnlijk een laboratoriumfout weerspiegelde of een langer dan gebruikelijke persistentie in virale replicatie .

Deze week werden echter drie patiënten met PCR-bevestigde COVID-19 tijdens de eerste golf van de pandemie in maart-april gemeld die na drie of vier maanden waren teruggekeerd om PCR-positief te zijn.

Het eerste geval is een 33-jarige man uit Hong Kong, voorheen gezond, die twee weken geleden door PCR werd onderzocht op SARS-CoV-2 op de Aziatische luchthaven bij zijn terugkeer van een reis door Spanje via het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:  Covid-19 Hysteria Vs. Uw werkelijke (zeer lage) kans om te sterven

Hoewel hij asymptomatisch was, was de CRP positief. De patiënt had in maart in zijn land al geleden aan COVID-19 en was hersteld. De sequentiebepaling van het coronavirus op dit tweede moment toonde aan dat het een andere variant was dan de oorspronkelijke, met minstens 24 verschillende nucleotiden die de immunogeniteit van het coronavirus zouden kunnen veranderen.

De mutatiesnelheid van het SARS-CoV-2-coronavirus is laag, ondanks dat het een RNA-virus is, omdat het een foutcorrigerend enzym in replicatie heeft. De genetische variabiliteit tussen de eerste en de tweede virale stam bij de Hongkongse patiënt sluit een reactivering van het oorspronkelijke coronavirus uit.

Integendeel, hij is voorstander van het feit dat het overeenkomt met een herinfectie door een iets andere stam. In ieder geval is het belangrijk op te merken dat herinfectie asymptomatisch en zelfbeperkt was binnen een paar dagen, wat suggereert dat eerdere immuniteit voldoende was om de klinische manifestaties te verzachten, hoewel niet om de infectie te stoppen. Bij de effectiviteit van vaccins tegen SARS-CoV-2 moet dus niet alleen rekening worden gehouden met bescherming tegen nieuwe infecties, maar ook met de klinische ernst als ze zich voordoen.

Na de mededeling van de Aziatische zaak zijn in Europa twee andere gevallen van herinfectie door SARS-CoV-2 gemeld. Een van hen is een oudere man in Nederland en de tweede is een jonge vrouw in België. In beide gevallen kon de immuniteit die zich ontwikkelde na een eerste COVID-19-episode niet voorkomen dat ze vier maanden later een nieuwe infectie opliepen.

De sequentiebepaling van het coronavirus bij de tweede gelegenheid en de vergelijking met het eerste virale isolaat heeft bevestigd dat het in de drie gevallen om verschillende varianten gaat. Het zijn herinfecties en geen reactivaties.

Op deze manier wordt bevestigd dat de immuniteit tegen SARS-CoV-2 niet duurzaam is, zoals het geval is bij andere coronavirussen, waarvoor de aanwezigheid van antilichamen niet langer duurt dan een paar maanden en geleidelijk verdwijnt. Herinfecties zijn waarschijnlijk zeldzaam en vereisen een voldoende verschillende virale variant en een interval van enkele maanden tussen blootstellingen.

Met de huidige informatie over immuniteit en vaccins tegen COVID-19 kunnen we het volgende concluderen:

  1. Patiënten die zijn geïnfecteerd met SARS-CoV-2 ontwikkelen immuniteit, hoewel de aanwezigheid van antilichamen mogelijk niet voorkomt bij asymptomatische patiënten of snel verdwijnt in de rest.
  2. Natuurlijke immuniteit tegen SARS-CoV-2 is gedeeltelijk beschermend, dat wil zeggen, het voorkomt mogelijk niet herinfecties (asymptomatisch), maar ernstige klinische vormen (COVID-19). Dit zou verklaren waarom er steeds meer goedaardige vormen van de ziekte zijn.
  3. Patiënten die genezen zijn van COVID-19 (inclusief degenen met antistoffen) moeten de maatregelen voor sociale distantiëring en het gebruik van maskers blijven volgen die worden aanbevolen voor de rest van de bevolking, aangezien ze opnieuw geïnfecteerd kunnen worden. Hoewel ze een laag risico lopen op ernstige vormen, kunnen ze het virus op anderen overdragen.
  4. Vaccins tegen SARS-CoV-2 moeten ook worden overwogen voor mensen die eerder de infectie hebben gehad. Ze zullen de beschermende immuunrespons versterken.
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  "Munitie" natie VS wapens als medicijn tegen coronavirus of komt er een staat van beleg

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Open brief op de Corona-app
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments