Hoe ziet een “mini-beroerte” eruit? Medische experts wegen mee op het mysterieuze ziekenhuisbezoek van Trump

Hoe ziet een “mini-beroerte” eruit? Medische experts wegen mee op het mysterieuze ziekenhuisbezoek van Trump

2 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Wat is een mini-beroerte, en is het iets dat je zou kunnen verbergen? Dit is wat dit allemaal betekent

Dit verhaal begint, net als zoveel anderen over Trump, met een tweet.

No Title

It never ends! Now they are trying to say that your favorite President, me, went to Walter Reed Medical Center, having suffered a series of mini-strokes. Never happened to THIS candidate – FAKE NEWS. Perhaps they are referring to another candidate from another Party!

Dinsdag plaatste Trump  op Twitter  dat “ze proberen te zeggen dat je favoriete president, ik, naar het Walter Reed Medical Center ging, nadat ik een reeks mini-beroertes had gehad.” Hij hekelde dit vermeende rapport als “FAKE NEWS” en insinueerde dat zijn tegenstander bij de komende verkiezingen, de democratische kandidaat Joe Biden, misschien wel degene is met de neurologische gezondheidsproblemen.

Deze tweet trok de wenkbrauwen op omdat, voordat het werd gepost, het idee dat Trump een “mini-beroerte” had gehad door niemand in de reguliere media werd gemeld. Een medewerker van het Witte Huis legde later uit  dat Trump had gereageerd op een maandag-tweet van Joe Lockhart, die als perssecretaris van president Bill Clinton had gediend. 

No Title

Did @realDonaldTrump have a stroke which he is hiding from the American public?

Dit riep echter alleen maar meer vragen op, aangezien Lockhart alleen maar had gevraagd: “Heeft [Donald] Trump een beroerte gehad die hij voor het Amerikaanse publiek verbergt?” Lockhart heeft nooit iets gezegd over “een reeks minislagen”; evenmin als Michael S. Schmidt , een  verslaggever van de New York Times wiens aanstaande boek vermeldt dat Trump in november een verrassingsbezoek bracht aan het Walter Reed Medical Center in Bethesda, Maryland.

No Title

Book says nothing about mini-strokes. https://t.co/XGfJEMsORu

Schmidts boek beweerde echter dat vice-president Mike Pence “stand-by” was om tijdelijk het ambt van president op zich te nemen voor het geval Trump een procedure nodig had die verdoving vereist. Het Witte Huis beweert dat de president alleen een routinecontrole onderging, wat geen verklaring zou zijn voor de gerapporteerde eis dat Pence stand-by zou moeten zijn voor het geval hij Trump verdoofd moest worden – aangezien voor controles over het algemeen geen verdoving nodig is.

“ Mensen die in het Witte Huis hebben gewerkt, zeggen dat het medische kantoor van het Witte Huis zo goed uitgerust is dat het medische personeel van het Witte Huis ter plaatse alle ernstige incidenten kan afhandelen, behalve de meest ernstige incidenten zonder dat een president ooit van het Witte Huis gehaast hoeft te worden. Huis naar het ziekenhuis, ‘ merkte MSNBC-host Rachel Maddow  dinsdag op. ‘Maar gehaast was hij. Waar ging dat allemaal over?’

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De aanval op de Saoedische oliefaciliteit brengt drie risico's voor de wereldeconomie met zich mee

(Daarentegen: toen president George W. Bush in 2002 een colonoscopie onderging, trad vice-president Dick Cheney tijdelijk in functie omdat Bush verdoving kreeg toegediend. De regering-Bush was hierover open.)

Hoewel er geen rokend pistool is dat erop zou wijzen dat de regering-Trump zich verdoezelt dat hij een beroerte heeft gehad, zou een dergelijke gebeurtenis zeker op één lijn staan ​​met een regering met een zwakke greep op de  waarheid . In ieder geval heeft het gebrek aan direct bewijs een reeks publieke speculatie niet gestopt. Salon sprak met medische experts over wat een “mini-beroerte” werkelijk is, wat het doet en of dergelijke speculatie ongegrond was of niet.

“We gebruiken de term ‘mini-beroerte’ niet om verschillende redenen,” Dr. Larry Goldstein, voorzitter van de afdeling neurologie aan de Universiteit van Kentucky en mededirecteur van het Kentucky Neuroscience Institute en UK Neuroscience Research Priority Area, vertelde Salon per e-mail. “De medische term is TIA – transient ischemic attack. Dit zijn episodes waarin de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen kortstondig wordt onderbroken en dezelfde symptomen veroorzaakt als een beroerte, die meestal binnen enkele minuten verdwijnen en zonder bewijs van relevant blijvend letsel op beeldvorming van de hersenen, zoals een MRI- of CT-scan. “

Hij voegde eraan toe: “Als er aanwijzingen zijn voor schade bij beeldvorming, wordt dezelfde gebeurtenis geclassificeerd als een beroerte.”

Dr. David Paydarfar, voorzitter van de afdeling Neurologie aan de Dell Medical School aan de Universiteit van Texas in Austin, vertelde Salon schriftelijk dat mini-beroertes vaak worden geassocieerd met “slecht gecontroleerde risicofactoren zoals hypertensie, diabetes [et cetera], en komt in dergelijke gevallen vaak voor in clusters. ” Hij wees erop dat de fysieke symptomen van een mini-beroerte omvatten ‘onduidelijke spraak, onbalans, zwakte of onhandigheid van een of meer ledematen, verlies van cognitieve functie’ en dat de cognitieve symptomen ‘problemen met begrip en / of uitdrukking van spraak, verlies van herinnering, verlies van andere intellectuele functies zoals rekenen, visuospatiale oriëntatie. “

Als Trump zo’n voorbijgaande ischemische aanval zou hebben ondergaan, zou het waarschijnlijk niet moeilijk voor hem zijn om dat voor het publiek te verbergen: zoals Dr.Russell Medford, een voormalig universitair hoofddocent geneeskunde, directeur moleculaire cardiologie en adjunct klinisch hoogleraar geneeskunde aan de Emory University School of Medicine, vertelde Salon per e-mail: “TIA’s zijn per definitie van voorbijgaande aard en alle aanwezige symptomen zijn volledig opgelost.” Tegelijkertijd legde hij uit dat mini-beroertes “een ernstige en zorgwekkende medische diagnose zijn die de patiënt een verhoogd risico geeft op een toekomstige ischemische beroerte”.

Eerdere presidenten zijn uitgeschakeld of ernstig getroffen door beroertes en hebben ze zelfs voor het publiek verborgen gehouden. Toen Woodrow Wilson in 1919 een beroerte kreeg , kon hij de resterende anderhalf jaar van zijn tweede termijn niet effectief dienen. Minder dan drie decennia later kreeg Franklin Roosevelt een beroerte aan het begin van zijn vierde termijn – en stierf.

Deze presidentiële slagen vonden plaats op cruciale momenten in de Amerikaanse geschiedenis. Toen Wilson zijn beroerte kreeg, had Amerika net de Eerste Wereldoorlog beëindigd, worstelde het met een griepepidemie en worstelde het met grondwetswijzigingen om alcohol te verbieden en vrouwen stemrecht te geven . Toen Roosevelt zijn beroerte kreeg, sloot Amerika de Tweede Wereldoorlog af en ging het over van de Grote Depressie en de economieën uit het oorlogstijdperk naar wat de natie hoopte dat het een welvarende toekomst zou zijn.

Hoewel Trump eerder beweerde dat Joe Biden, een voormalig vice-president, mentaal niet geschikt is om president te worden, is het onduidelijk of zijn recente tweet verwijst naar Biden’s eigen geschiedenis van neurologische aandoeningen. Tijdens zijn eerste presidentiële campagne in 1988 leed Biden aan twee aneurysma’s.

Lees ook:  De puinhoop van de politiek


Comments

comments