Moslimsolidariteit met Black Lives Matter voedt de druk om de politie te defunderen

Moslimsolidariteit met Black Lives Matter voedt de druk om de politie te defunderen

2 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Moslimgroepen in Wisconsin en uit Washington, DC, sloten zich kort na de door de politie gepleegde schietpartij op Jacob Blake samen om een gezamenlijke verklaring af te geven waarin ze zeiden: “Opnieuw pleegden politieagenten gruwelijk, woedend geweld tegen een zwarte persoon. … Wij veroordelen deze politie. schieten en een grondig onderzoek eisen om gerechtigheid te brengen aan Blake en zijn familie. “

Blake werd op 23 augustus zeven keer in de rug geschoten door Kenosha-politieagenten, waardoor hij vanaf zijn middel verlamd raakte, met verwondingen aan zijn nier, lever, ruggenmerg, maag, darmen en meer.

De snelle veroordeling van het neerschieten van Blake door moslimgroepen komt na een lente waarin veel moslims deelnamen aan krachtige demonstraties tegen systemisch racisme in de Verenigde Staten na de moord op George Floyd door politieagenten uit Minneapolis op 25 mei.

Na de moord op Floyd vroegen veel moslim-Amerikanen waarom arbeiders van Cup Foods, dat eigendom is van een islamitische immigrantenfamilie, de politie belden. Nieuwe discussies en meningsverschillen over zwarte en moslimsolidariteit hielpen ook om de anti-zwarte gevoelens bloot te leggen die nog steeds in veel Zuid-Aziatische en Arabische moslimfamilies koesteren.

De door zwarten geleide, door jongeren geleide protesten die de afgelopen maanden zijn opgestaan ​​- naast het decennia-lange werk van zwarte vrouwen abolitionisten zoals Angela Davis , Ruth Wilson Gilmore en Mariame Kaba – hebben wereldwijde gesprekken over de afschaffing aangewakkerd als de volledige ontmanteling. van het politie-systeem. Kortom, “afschaffing” is bedoeld om een ​​wereld op te bouwen waarin we niet vertrouwen op anti-zwarte, blanke suprematie instellingen om toezicht te houden op de samenleving. Terwijl spraakmakende politici proberen hervormingsgezind beleid te stimuleren, zoals het geven van 300 miljard dollar aan politie-afdelingen voor lichaamscamera’s, kan zelfbeschikking niet komen van een systeem dat zwarte gemeenschappen blijft opsluiten, bewaken, terroriseren en vermoorden.

Politie-abolitionisten hebben lang gestreden voor het opheffen van de lokale politie en het herverdelen van dat geld naar onderwijs, huisvesting, voedsel en andere benodigdheden als een echt middel om buurtgeweld aan te pakken. Het is van cruciaal belang voor moslimgemeenschappen om dit model op wereldschaal voor te stellen en te eisen dat de triljoenen die aan wapens worden uitgegeven, waarvan sommige worden gebruikt door de Israel Defense Forces om meer Palestijns land te koloniseren , opnieuw worden toegewezen aan de behoeften van de gemeenschap.

Ondanks het feit dat een derde van de Amerikaanse moslimbevolking zwart is, beschouwen niet-zwarte moslims anti-zwart racisme, massale opsluiting of politiegeweld vaak niet als “moslim” kwesties. Niet alleen zijn moskeeën sterk gescheiden naar ras en klasse, maar veel niet-zwarte moslims hebben geen kennis van het anti-zwarte racisme in de politie.

Kenyatta Bakeer, een senior trainer bij de Muslim Anti-Racism Collaborative, zei dat het bemoedigend was om “te zien hoe de golf van niet-zwarte mensen” zich betrokken raakte bij de beweging tegen anti-zwart politiegeweld, “terwijl ze ontwaken met betrekking tot het lichtwezen. getoond op anti-zwartheid, ‘maar dat sommige inspanningen nog steeds’ performatief ‘aanvoelen in plaats van werk te doen dat verder gaat dan nietszeggende boodschappen of woorden.

“Ik ben een geboren en getogen zwarte Amerikaanse moslim,” voegde Bakeer eraan toe. “Ik ben opgegroeid in een voornamelijk zwarte Masjid en pas toen mijn vader me meenam naar een Indo Pak [Indiaas-Pakistaanse] Masjid [moskee] toen ik op de universiteit zat, op 21-jarige leeftijd, toen ik te maken kreeg met vooringenomenheid en gemeden door niet-zwarte moslims. Ik dacht dat het kwam door een verschil in cultuur. Ik heb het niet echt verwerkt, totdat ik jaren later naar een andere niet-zwarte Masjid ging. “

Halverwege juni, een paar weken na de massale mobilisatie tegen politiegeweld, werkte het East Plano Islamic Center in Plano, Texas, samen met de politie van de stad om een paneldiscussie te houden met de titel ‘Systemisch racisme – een open discussie over beleidsmaatregelen met Plana Politie chef.” Enkele seconden nadat de lezing was gepubliceerd, werd een petitie gemaakt die nu meer dan 50.000 handtekeningen heeft. Veel moslims over de hele wereld hebben gepleit om het East Plano Islamic Center te annulerenhet evenement, waarbij de hypocrisie werd benadrukt om de politie een platform te geven in plaats van te luisteren naar de eisen van zwarte organisatoren. In plaats daarvan nam het East Plano Islamic Center contact op met Imam Khalid Shahid, van Masjid-al-Islam, een historisch zwarte moskee in Dallas, in een poging de massa’s moslims te verzachten die het erover eens waren dat deze gebeurtenis niet in overeenstemming was met de eisen van de Black Lives Matter-beweging. Imam Shahid maakte opmerkingen als: “Ik zeg niet dat de politie perfect is”, en het evenement verliep zoals gepland.

Lees ook:  Bannon voegt zich bij de lange lijst van mensen die Trump pretendeert nauwelijks te kennen

“Het is jammer dat het Islamitisch Centrum ervoor koos om één zwarte imam te zoeken om hun slechte beslissing om dit evenement te organiseren tegen de wensen van hun gemeenschapsleden te valideren”, zei Shandraya Rogers, een lid van de gemeenschap dat betrokken is bij het East Plano Islamitisch Centrum, eraan toevoegend dat als de centrum “echt een einde wil maken aan politiegeweld en andere vormen van systemisch racisme in dit land, moedig ik zijn leiders aan om hun zwarte gemeenschapsleden dezelfde kans en hetzelfde platform te geven als de politiechef van Plano.”

Allianties tussen moskeeën en hun lokale politie-afdelingen zijn niet ongebruikelijk, aangezien moslimgemeenschappen afhankelijk zijn van wetshandhaving om islamofobe bedreigingen, vandalisme of andere onveilige gebeurtenissen gemakkelijk te bestrijden. Maar in een periode in de geschiedenis waarin gesprekken over de regelrechte afschaffing van de politie wijdverbreid zijn, wordt het tijd voor moslimgemeenschappen om hun band met wetshandhaving opnieuw te evalueren.

In dezelfde geest is het belangrijk op te merken dat het richten van en het toezicht op moslimgemeenschappen door wetshandhavers een onlosmakelijk onderdeel is van politiegeweld. Het zogenaamde Countering Violent Extremism van de regering-Obama(CVE) -programma’s blijven politiediensten in het hele land geld geven om zwarte moslimgemeenschappen te monitoren, wat leidt tot een generatie gewapende agenten die zwarte moslimjongeren karakteriseren als extremisten op basis van zowel hun ras als religie. Terwijl zwarte jongeren in de voorhoede van demonstraties in de VS staan, hebben CVE-programma’s de politie toegerust om rechtmatig verzet gelijk te stellen aan criminaliteit. Het samenvoegen van de positie van zwarte moslims in de geschiedenis van de VS kan niet alleen helpen om te benadrukken hoe heimelijke bewakingsprogramma’s zich in de loop van de tijd kunnen aanpassen, maar ook om te benadrukken wat dat betekent voor zwarte moslims van vandaag.

COINTELPRO (een afkorting voor Counterintelligence Program) was de officiële naam van het project dat werd uitgevoerd door het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation om binnenlandse organisaties en individuen te bespioneren, te infiltreren, in diskrediet te brengen, te verstoren en te vernietigen. Hoewel COINTELPRO officieel eindigde in In 1971 bestaan ​​soortgelijke programma’s voor terrorismebestrijding of bewaking om gekleurde gemeenschappen te bedreigen met behulp van overtollige militaire wapens en procedures die zijn geleerd van de Israel Defense Forces . De oprichting van zowel het Department of Homeland Security als de afdeling Denaturalization van het Department of Justice, dat de rechten ontneemt aan genaturaliseerde burgers als ze worden veroordeeld voor bepaalde misdaden, zijn slechts enkele voorbeelden van hoe terrorismebestrijding het leven van zwarte en moslimmensen heeft verslechterd.

In het licht van decennia lang toezicht en geweld, is het niet eenvoudig om moskeeën te vragen hun relaties met wetshandhavers op te zeggen. De afschaffing biedt echter een overtuigend perspectief dat gemeenschappen de kans biedt om de veiligheid in eigen hand te nemen, in plaats van te geloven dat hervormingen op het niveau van de oppervlakte ons menselijk zullen maken in de ogen van imperialistische agressie. De islam dwingt ons om ons gerechtigheid, vrijheid en bevrijding voor te stellen. De islam eist ook dat we ons verzetten tegen onderdrukking, en daarom is het niet genoeg om te zeggen “Black Lives Matter” zonder actie om onszelf, onze moskeeën en onze gemeenschappen te veranderen.

“Ik heb begrepen dat de aanwezigheid van de politie in elke ruimte waar gemarginaliseerde gemeenschappen zich voortplanten of repliceren dezelfde carcerale schade toebrengt, hetzij in hun gemeenschappen of in kleinere ruimtes”, zegt Queen-Cheyenne Wade, een organisator, opvoeder en medeoprichter van de Greater Boston Marxist Association . “Wij in Boston weten dat de politie hier onze zwarte moslimjongeren niet veilig houdt, en veel van onze gemeenschapsleiders en -ruimten handelen dienovereenkomstig in hun inspanningen voor gemeenschap, veiligheid en solidariteit in het licht van politiegeweld en bewaking.”

Jonge moslimorganisatoren putten zwaar uit het werk van Angela Davis en de verbanden die het legt tussen politie, het gevangenis-industriële complex en het kapitalisme. Kapitalisme is duidelijk antithetisch aan de islam en identificeert de rol die afschaffing speelt in ons geloof. Het is onze plicht om krachtig te staan ​​voor gerechtigheid door te erkennen dat islamitische bevrijding onmiskenbaar verbonden is met de reis van afschaffing. Er is geen plaats voor politie in onze moskeeën of in ons hart. Queen-Cheyenne Wade herinnert ons eraan dat de Koran veel soera’s bevat die vertellen over degenen die hun hebzucht in stand houden door anderen te onderdrukken, zoals Surah Al-Masad.

“Als abolitionist begrijp ik dit werk niet alleen als de ontmanteling en afschaffing van politiesystemen, maar van alle systemen die zijn opgezet met de bedoeling om zwarte volkeren en andere gekleurde gemeenschappen te schaden en uit te buiten”, zei koningin-Cheyenne. “Wegkijken van deze onrechtvaardigheden is een rechtstreeks verraad aan ons begrip van Gods waarheid over menselijke verbondenheid.”

Cover foto:  Moslims demonstreren tegen politiegeweld en raciaal onrecht in Barclays Center in Brooklyn, New York, op 13 juni 2020.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Afscheid van DENK

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Soros' en de strijd om een nieuwe economische wetenschap te vormen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments