“We moeten misschien EEUWIG wachten tot de wetenschap aantoont dat de Covid-dreiging voorbij is, dus laten we ons gezond verstand gebruiken en teruggaan naar NORMAL”

“We moeten misschien EEUWIG wachten tot de wetenschap aantoont dat de Covid-dreiging voorbij is, dus laten we ons gezond verstand gebruiken en teruggaan naar NORMAL”

2 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Het is tijd om te stoppen met het fetisjiseren van wetenschappelijke methoden. We moeten accepteren dat er veel elementen van Covid-19 zijn die de wetenschap misschien nooit zal begrijpen, en als we erop wachten, zullen we nooit meer een normaal leven kunnen leiden.

De uitbraak van Covid-19 is grotendeels voorbij en de pogingen van de mens om het virus te vertragen, te stoppen of te begrijpen, zijn mislukt. De wetenschap zal uiteindelijk meer ontdekken over de pandemie, maar het is een langzaam proces. De wetenschap zal, als ze goed werkt, niet tot een volkomen verkeerde conclusie komen. Maar niet alles wat waar is, kan worden vastgesteld door een gerandomiseerde controleproef gevolgd door peer review.

Neem de theorie, gepopulariseerd door het werk van dr. John Lee   in The  Spectator , dat Covid minder dodelijk is geworden naarmate het zich verspreidt, en nu in feite inert is. Dit zou perfect verklaren waarom zoveel mensen in korte tijd aan Covid-19 stierven, en waarom het aantal doden sinds april in wezen vlak is.

Het past bij veel Covid-onderzoeken die een snelle  evolutie , verschillende  stammen  en  herinfectie bevestigen . Bovendien zou een verandering in het virus zelf kunnen verklaren waarom overal dezelfde patronen in sterfgevallen zijn waargenomen, ongeacht lockdowns, demografische gegevens, tracering van contacten of enig ander schema.

Lees ook:  'Million MAGA March' zaterdag zal blanke nationalisten, samenzweerders, Proud Boys en Trump-fans zich vermengen voor Trump

Mensen moeten dit accepteren over Covid (en hopelijk later, veel anders) en stoppen met het fetisjiseren van de wetenschappelijke methode op momenten dat een beetje gezond verstand het werk zou doen. In feite is het met elke dag die voorbijgaat steeds waarschijnlijker dat het virus is gemuteerd naar een mildere vorm.

Het probleem is dat het bijna onmogelijk zou zijn om dit nu of binnenkort vast te stellen met de instrumenten van de wetenschap. De grillen van individuele menselijke lichamen en microscopisch kleine deeltjes vallen net buiten het bereik van de exacte wetenschap.

We zijn verlamd door de behoefte aan de Wereldgezondheidsorganisatie of Public Health England om een ​​of andere peer-reviewed studie op te roepen die de waarschijnlijkheid van 99,9 procent bevestigt dat we nu weer normaal kunnen worden. Dat zal nooit gebeuren, maar we moeten weer normaal worden.

Beschouw dit  artikel , geschreven door drie wetenschappelijke geesten. Het is een afgemeten en ‘data-gedreven’ analyse of Covid minder dodelijk wordt. Maar de veronderstelling dat alleen officiële gegevens, hoe warrig ook, kunnen worden vertrouwd.

Het enige dat u echt hoeft te doen, is de doktoren vragen of ze zien dat mensen met Covid binnenkomen, of dat ze op dat moment aan Covid sterven. In plaats daarvan concentreert het zich op zaaknummers, die het papier waarop ze zijn geschreven niet waard zijn.

Lees ook:  Vaarwel American Dream

Hier is nog een  paper , co-auteur van de briljante professor Carl Heneghan van het Centre for Evidence-Based Medicine van de University of Oxford. Hij is onvermoeibaar in zijn vraagtekens bij de interpretatie van de regering van coronavirusstatistieken, hoewel het veel te lang heeft geduurd voordat hij een  platform kreeg  om het publiek toe te spreken.

De studie, hoewel ongetwijfeld accuraat en waardevol voor het vaststellen van fijne details, probeert te beantwoorden of het sterftecijfer voor infecties in het VK is gedaald. Een uitgebreide beoordeling van de beperkte gegevens suggereert dat dit het geval is, maar wat dan nog?

Wat betekent dat voor de gemiddelde Joe, die niet weet of ze hun kind ‘s ochtends naar school moeten sturen, of dat het onverantwoord zou zijn om hun bejaarde ouders een knuffel te geven?

Het huidige regime zal deze verantwoordelijkheid nooit op zich nemen, omdat het zou gaan om de erkenning van enorme schuld van hun kant.

Zoveel mensen zijn zo bang geweest – begrijpelijkerwijs – door overdreven verhalen over de dreiging die uitgaat van Covid-19, en het zal veel vergen om hen ervan te overtuigen dat ze een pup hebben verkocht. Maar ze moeten worden overgehaald, zodat ze hun oude leven terug kunnen krijgen.

Lees ook:  OPPOSITIE VOEREN IN CORONA TIJD

Wat nu van alle verstandige mensen nodig is, is een kalm maar volhardend argument, met vrienden, relaties en autoriteiten, voor de volledige afschaffing van alle beperkingen in verband met het coronavirus. We hebben daar een aantal van gezien in  Londen  en  Berlijn  tijdens het weekend, en het was fantastisch om te zien hoe goed georganiseerde en heldere meningen waren tegen het sinistere ‘nieuwe normaal’.

 

***

Door  Peter Andrews , Ierse wetenschapsjournalist en schrijver gevestigd in Londen. Hij heeft een achtergrond in de levenswetenschappen en is afgestudeerd in genetica aan de Universiteit van Glasgow

 

Heruitgegeven door The 21st CenturyComments

comments