WTF: Bizarre Trump-tirade over demonstranten die ‘zakken soep’ gebruiken als wapens en ja, het is veel (video)

WTF: Bizarre Trump-tirade over demonstranten die ‘zakken soep’ gebruiken als wapens en ja, het is veel (video)

2 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Op 31 juli hield president Donald Trump een rondetafelgesprek met de National Association of Police Organisations Leadership, terwijl protesten tegen politiegeweld tegen zwarte Amerikanen in het hele land doorgingen.

Vergelijkbaar met zijn recente verklaringen over protesten in Kenosha, Wisconsin en Portland, Oregon, generaliseerde de president demonstranten als gewelddadige anarchisten die vastbesloten waren politieagenten aan te vallen.

Trump waarschuwde voor molotovcocktails en bevroren flessen water die naar de politie werden geslingerd. Hij zei toen dat ze met blikken soep werden bewapend, en voegde er snel aan toe dat er ook “zakken soep” werden gebruikt.

No Title

Trump in July: And you have people coming over with bags of soup and the anarchists… start throwing it at our cops… And if it hits you, that’s worse than a brick because that’s got force… And when they get caught, they say, “No, this is just soup for my family.”

Trump zei:

“En er komen mensen langs met zakken soep – grote zakken soep. En ze leggen het op de grond, en de anarchisten nemen het en ze beginnen het naar onze politie te gooien, naar onze politie. En als het jou raakt, is dat erger dan een baksteen, want dat heeft kracht. Het heeft de perfecte maat. Het is zoiets als perfect gemaakt.

En als ze betrapt worden, zeggen ze: “Nee, dit is gewoon soep voor mijn gezin.” En dan zeggen de media: “Dit is maar soep. Deze mensen zijn heel, heel onschuldig. Het zijn onschuldige mensen. Dit zijn gewoon demonstranten. Is het niet geweldig om te protesteren?”

Het is onduidelijk naar welke rapporten Trump verwees.

Lees ook:  Hoe het EU-kartel Boris Johnson te slim af is

Hoewel het in juli onder de radar gleed, duikt de video slechts één dag op na een bizar interview tussen Trump en de extreemrechtse Fox News-presentator Laura Ingraham, waarin Trump een complottheorie uitdreef dat een vliegtuig vol mensen ‘ in de donkere schaduwen’ “voerde in het geheim Biden’s campagne.

De tirade van Trump genereerde veel commentaar.

No Title

Trump is the dark, gritty reboot of the Soup Nazi American didn’t need https://t.co/ceVTvyygyn

No Title

I stopped carrying mace yrs ago. I now carry a can of Progresso cream of mushroom soup to defend myself. It packs a whollop. https://t.co/lyqWmxZSyz

No Title

Ah, yes. The ol’ “soup for my family” canard. Classic bit. https://t.co/rvGjKccasq

No Title

I found director of the ANTIFA https://t.co/2sx5yaVLR5 pic.twitter.com/9IDrS6pMe4

No Title

Trump in July: And you have people coming over with bags of soup and the anarchists… start throwing it at our cops… And if it hits you, that’s worse than a brick because that’s got force… And when they get caught, they say, “No, this is just soup for my family.”

No Title

Trump in July: And you have people coming over with bags of soup and the anarchists… start throwing it at our cops… And if it hits you, that’s worse than a brick because that’s got force… And when they get caught, they say, “No, this is just soup for my family.”

No Title

I have taken,The bag of soup,That you were probably saving,For dinner.Forgive me,I had to throw it,At a cop.I chose soup,Instead of a brick,So that if I get caught,I can say,This is just soup for my family.

Mensen begonnen te twijfelen aan wat Trump bedoelde.

No Title

Bags of soup?!? I know I ask this question every day, but legitimately… what is he talking about?

No Title

He lost me. Is it CANS of soup or BAGS of soup? I don’t think I’ve ever seen a BAG of soup, unless he’s talking about an envelope, like Mrs. Grass’s Chicken Noodle or Potato Leek soup. But can someone be hurt by getting hit by an envelope of Mrs.

Toen de reacties op de video overkwamen, kreeg Trump de bijnaam “Soup Nazi” – een verwijzing naar het beruchte Seinfeld- personage.

No Title

The Soup Nazi.Seriously, listen to him rant delusionally about soup. https://t.co/qQ314gT9k3

No Title

It happened.donald is literally now “The Soup Nazi”.Do your thing, twitter verse. Lay down the Seinfeld score.pic.twitter.com/8aa9ZeUG8H pic.twitter.com/RsdSoBjgIl

No Title

Trump is the dark, gritty reboot of the Soup Nazi American didn’t need https://t.co/ceVTvyygyn

Lees ook:  Trump's nieuwste get-rich-quick-regeling

Comments

comments