‘De president heeft zojuist een misdrijf gepleegd’: Trump moedigt kiezersfraude openlijk aan


 4 total views,  4 views today

President Donald Trump moedigde kiezers aan om woensdag in North Carolina twee stembiljetten uit te brengen, en suggereerde dat dit het systeem zou testen om te zien of het robuust is tegen dergelijke illegale handelingen. Een dergelijke “test” zou echter zelf een misdaad zijn, en het is mogelijk dat de openlijke aanmoediging van de president voor anderen om kiezers te plegen op zichzelf al een misdaad was.

The New York Times meldde:

De heer Trump moedigde mensen aan om een ​​stembiljet bij afwezigheid in te sturen en vervolgens persoonlijk te gaan stemmen op de verkiezingsdag.

“Laat ze het opsturen en laat ze gaan stemmen, en als hun systeem zo goed is als ze zeggen, dan zullen ze natuurlijk niet kunnen stemmen”, zei de president. “Als het niet in de tabel staat, kunnen ze stemmen.”

“Zo is het,” voegde hij eraan toe. “En dat is wat ze zouden moeten doen.”

Marc Elias, een democratische advocaat gericht op stemrecht, reageerde op Twitter op het verhaal: “De president heeft zojuist een misdrijf gepleegd.”

Procureur-generaal Bill Barr lachte in een interview met Wolf Blitzer van CNN vragen over het incident uit.

Wanneer de president merkt dat hij iets heeft gezegd waar hij later spijt van heeft, loopt hij vaak het idee terug en beweert dat het een grap was. Het zou dus niet verwonderlijk zijn als hij met deze opmerkingen dezelfde aanpak zou volgen. Maar bovenop zijn constante beweringen over kiezersfraude en bedreigingen voor de integriteit van de verkiezingen, vaak gebaseerd op leugens en regelrechte desinformatie, kunnen de woorden van Trump een echte impact hebben.

In 2016 werd een Trump-supporter gearresteerd omdat hij tweemaal had gestemd, zoals de Washinton Post meldde:

[Terri] Rote had niet gepland om twee keer te stemmen, maar zei dat het “een opwelling was” toen ze langs de satellietstemlocatie liep, vertelde ze zaterdag in een telefonisch interview aan The Washington Post.

‘Ik weet niet wat me overkwam,’ zei Rote.

Ze voegde eraan toe dat ze al sinds het begin van zijn campagne een aanhanger is van Donald Trump, nadat de Republikeinse kandidaat Mike Huckabee uit de eerste race was gestapt.

Rote vertelde Iowa Public Radio  dat ze haar eerste stemronde voor Trump had uitgebracht, maar vreesde dat het zou worden veranderd in een stem voor Hillary Clinton.

‘De peilingen zijn gemanipuleerd’, zei Rote tegen het radiostation.

‘De president dringt er bij u op aan een misdrijf te plegen – een misdrijf waarvoor u, maar hij niet, daadwerkelijk zou kunnen worden vervolgd. Wees voorzichtig naar wie u luistert voor advies over hoe u zich tijdens deze verkiezing moet gedragen, ”zei Benjamin Wittes van Lawfare .

Benjamin Wittes on Twitter: “The president is urging you to commit a felony-one for which you, though not he, could actually get prosecuted. Be careful whom you listen to for advice about how to conduct yourself during this election. https://t.co/tsKj9gunDc / Twitter”

The president is urging you to commit a felony-one for which you, though not he, could actually get prosecuted. Be careful whom you listen to for advice about how to conduct yourself during this election. https://t.co/tsKj9gunDc

Rick Hasen van Election Law Blog schreef:

Volgens de  wet van North Carolina is het onwettig: “Voor elke persoon die de bedoeling heeft om fraude te plegen, zich te registreren of te stemmen op meer dan één district of meer dan één keer, of om een ​​ander ertoe te bewegen dit te doen, in dezelfde voorverkiezing of verkiezing, of illegaal stemmen bij een voorverkiezing of verkiezing. ”

Was Trump door zijn opmerkingen “induceren” “met de bedoeling om fraude te plegen” een persoon om “meer dan één keer” “in dezelfde… te” stemmen “. verkiezing”? Ik denk dat er een argument kan worden aangevoerd dat hij deed. Hij moedigde mensen aan om zowel per post als persoonlijk te stemmen. Het twijfelachtige deel gaat over zijn bedoeling. Het klinkt alsof hij een poging tot dubbel stemmen voorstelde als een manier om de integriteit van het systeem te testen, of om ervoor te zorgen dat zijn kiezers ten minste  één stembiljet voor hem kunnen uitbrengen  . Is dat een frauduleuze bedoeling? Ik kon zien hoe een jury dit zo zou kunnen vinden, vooral gezien de andere verklaringen van Trump die suggereren dat hij gelooft dat een dergelijke dubbele stemming niet door verkiezingsfunctionarissen zou worden gepakt.

Dit zei trump in 2016

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord