Regering Trump pushte COVID-19-complottheorieën en prees blanke supremacisten in opgegraven podcast

Regering Trump pushte COVID-19-complottheorieën en prees blanke supremacisten in opgegraven podcast

3 september 2020 0 Door Indignatie redactie

In een podcast die werd opgegraven door Media Matters, verspreidde de woordvoerder van het Department of Health and Human Services, Michael Caputo, ongegronde complottheorieën over het coronavirus, de geprezen blanke supremacist Milo Yiannopoulos, en zei dat Democraten ‘rekenen’ op COVID-19-dodelijke slachtoffers om de verkiezingen voor President Donald Trump te beïnvloeden.

In zijn inmiddels ter ziele gegane show Still Standing with Michael Caputo , duwde de huidige HHS-woordvoerder de ontkrachtte samenzweringstheorie dat het coronavirus is uitgevonden ‘in een biowapenfaciliteit in Wuhan’, racistische termen gebruikte om naar het virus te verwijzen, en zei dat de democraten aan het berekenen zijn hoe lang kunnen ze “de zorgbal over het coronavirus daadwerkelijk in de lucht houden” om de verkiezingen te winnen. Hij prees ook verschillende blanke supremacisten en ‘alt- right’ -persoonlijkheden, waaronder neonazistische Milo Yiannopoulos en Pizzagate-complottheoretici en’ alt-right ‘Twitter-persoonlijkheden Mike Cernovich en Jack Posobiec.. Op zijn podcast duwde Caputo ook antisemitische complottheorieën over de progressieve miljardair-donor George Soros die anti-Trump-demonstranten betaalde en andere complottheorieën over democraten, de media en het Mueller-onderzoek.

CNN rapporteerde eerder over racistische en seksistische nu verwijderde tweets van Caputo.

Caputo kwam in de nationale schijnwerpers te staan ​​toen de toenmalige speciale adviseur Robert Mueller tijdens zijn onderzoek zijn betrokkenheid bij de Trump 2016-campagne onderzocht. Hij verspreidde samenzweringstheorieën over het onderzoek op Twitter, en in de clips die door Media Matters waren opgedoken, zei hij dat hij “niet gelijk” had nadat hij door het Mueller-onderzoek was gegaan “en” nauwelijks kan ademen “vanwege zijn woede.

Caputo, een oude vriend van Stone, stond in de voorhoede van de campagne om Stone een presidentieel pardon te krijgen . HHS-secretaris Alex Azar benoemde Caputo in zijn functie als HHS-woordvoerder in april 2020, “waarbij hij een uitgesproken verdediger van president Donald Trump in een belangrijke berichtenrol plaatste”, aldus CNN.

Twee van de belangrijkste agentschappen onder HHS die belast zijn met de strijd tegen het coronavirus, de Food and Drug Administration en de Centers for Disease Control and Prevention , zijn onlangs onder vuur komen te liggen vanwege de perceptie dat de apolitieke agentschappen worden beïnvloed door politieke druk van de Trump White Huis. De controversiële FDA-commissaris Dr. Stephen Hahn vertelde de HHS-woordvoerder dat zijn standpunt “welverdiend” is tijdens een interview op de podcast die Caputo momenteel host voor de afdeling.

Caputo vertegenwoordigt momenteel een afdeling die wetenschappelijk gedreven onderzoek en regelgevende instanties omvat, die allemaal vertrouwen van het grote publiek vereisen. Zijn geschiedenis als een Trump-loyalist , een bondgenoot van blanke supremacisten en een liefhebber van complottheorieën roepen allemaal vragen op of de HHS over het juiste personeel beschikt om te reageren op de wereldwijde pandemie.

Caputo verspreidde samenzweringstheorieën over het coronavirus, gebruikte racistische termen om het te beschrijven en zei dat de democraten ‘rekenen’ op meer dodelijke slachtoffers voor een verkiezingsoverwinning

Caputo drong aan op de ongegronde samenzweringstheorie dat het nieuwe coronavirus

MICHAEL CAPUTO (HOST): We gaan dit het Chinese coronavirus het Chinese virus noemen, want daar is het begonnen. Het kan me niet schelen of een kleine linkse dame hier in mijn dorp boos is op het feit dat ik het het Chinese coronavirus noem. Ze kan me een racist noemen, alles wat ze wil. Ik ben geen racist.

Niemand behalve deze gekke linksen denkt dat het racistisch is om het te noemen wat het is. Daarom ben ik zo trots dat de president voor de media opstond en hem beschuldigde van het creëren van een stigma, het creëren van een stigma, door het het Chinese coronavirus te noemen. Weet je wat een stigma voor China veroorzaakte? Weet je wat? Door dit misschien zelfs te maken in een biowapenfabriek in Wuhan, of misschien zijn het hun eetgewoonten waarbij ze het bloed uit vleermuizen zuigen en de ezel uit miereneters eten. Maar het is niet alleen het begin – mensen leven natuurlijk anders en culturen zijn anders. Maar het is de manier waarop ze ermee omgingen, ze dekten het onmiddellijk af, ze logen er meteen over. Ze hielden meteen alle gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie bij. De Chinese Gemeenschapspartij die alle informatie in China op brute wijze controleert,

Dames en heren, het is een pandemie van Chinese oorsprong.

Caputo noemde het coronavirus ‘het Chinese virus’ en ‘het Chinese coronavirus’.

MICHAEL CAPUTO (HOST): Hoeveel van uw pensioen moet verdwijnen om de Democraten te laten winnen? Moet uw baan verdwijnen om de Democraten te laten winnen? Kunnen ze de zorgbal over het coronavirus echt genoeg in de lucht houden – om genoeg vernietiging van onze economie te veroorzaken om te winnen? Ik bedoel, hoeveel moet onze economie sterven en hoeveel Amerikanen moeten er sterven voordat deze democraten krijgen wat ze willen? Ik geloof niet dat ze het Wuhan-virus naar Amerika hebben gebracht om te winnen. Maar net zoals je het Witte Huis van Obama vaak hebt horen zeggen – Rahm Emanuel in het bijzonder de voormalige stafchef – laat een crisis nooit voorbijgaan zonder er gebruik van te maken. Wat is de lijn? Wat dan ook

Caputo beweerde dat Democraten rekenen op “dodelijke slachtoffers, want hoe meer mensen er sterven, hoe meer persoonlijke tragedie er is” en het geeft “Democraten een kans om te oogsten … afnemend enthousiasme in de president.”

MICHAEL CAPUTO (HOST): Een goed voorbeeld van waarom de president geen president van de Verenigde Staten zou moeten zijn, is hoe hij omging met het Wuhan-virus, toch? Ik kan dat zien. Maar wat zit er achter die strategie? Wat moet er gebeuren voordat de president verliest in deze nieuwe democratische strategie? Het is heel, heel duidelijk dat ze op twee dingen rekenen: dodelijke slachtoffers natuurlijk, dodelijke slachtoffers, want hoe meer mensen er sterven, hoe meer persoonlijke tragedie er is en dat is emotioneel en het geeft democraten een kans om, laten we zeggen, afnemend enthousiasme te oogsten de president. Veel mensen sterven, de Democraten winnen. Het tweede punt is dat de democraten zijn gehinderd, echt gehinderd door de sterke economie van de president. Natuurlijk, weet u, we zien in de geschiedenis dat presidenten, Republikeinen en Democraat, die de leiding hebben over een sterke economie, doorgaans worden herkozen. Waarom zou je natuurlijk iets veranderen als je geld verdient? [Nog steeds staande met Michael Caputo,13-03-20 ]

Lees ook:  De psychopaat in Chief

Caputo: “Hoeveel moeten er sterven voordat de Democraten winnen?”

MICHAEL CAPUTO (HOST): Dus mijn vraag is natuurlijk: hoeveel moeten er sterven voordat de Democraten winnen en hoeveel geld? Hoeveel moet onze economie instorten? Dat is een terechte vraag, aangezien dit uw nieuwe strategie is. Allereerst zullen democraten niet toegeven dat dit hun strategie is. We weten dat dit hun strategie is en de gecrashte economie en de reactie op het coronavirus gebruiken om de president te verslaan, want ze hebben niets anders.

Moeten er dus 100.000 Amerikanen sterven om de Democraten 2020-strategie te laten werken? Is dat het nummer?

Caputo prees blanke supremacisten en andere extreemrechtse figuren: Yiannopoulos ‘”opvattingen verschillen niet zo veel van de mijne”.
Caputo prees de blanke supremacist Milo Yiannopoulos als “absoluut heerlijk” en iemand wiens “opvattingen niet zo heel anders zijn dan die van mij”.

MICHAEL CAPUTO (HOST): Een ding dat me overkwam tijdens het Stone-proces was dat ik Milo Yiannopoulos voor het eerst ontmoette. Roger had me verteld dat hij Milo kende, dat hij veel van Milo dacht, en dat hij over Milo zou spreken, iets wat Milo had gezegd of iets dat Milo in onze gesprekken had gedaan. Maar ik heb nooit de gelegenheid gehad om Milo te ontmoeten. Roger heeft een eclectische crew, en het klonk voor mij alsof Roger Milo in zijn crew telde. Ik had geen idee hoe dichtbij ze waren. Roger houdt die dingen een beetje dichtbij – die kaarten dicht bij zijn vest, maar ik ontmoette Milo tijdens Rogers proces. En ik vond hem absoluut heerlijk.

Kijk, ik weet dat mensen Milo uitschelden. Mensen noemen me uit, ik denk dat ze Milo probeerden te annuleren omdat ze zijn opvattingen als gevaarlijk beschouwden – niet zijn opvattingen, maar zijn vermogen om zijn opvattingen over te brengen. Zijn opvattingen verschillen niet zo heel veel van de mijne. Ik weet dat hij een aantal dingen heeft – sommige dingen zei die er zijn, hij is een provocateur, een provocateur. Hij is, weet je, in veel opzichten een andere Roger Stone, in veel opzichten. Maar ik vond hem verrukkelijk. We gingen eigenlijk lunchen met een vriend van mij en haar zoon, wat lachten we de hele tijd. Hij besteedt veel tijd aan het proberen, ik weet het niet, aan het proberen om je aan het lachen te maken, en dat soort persoonlijkheid, ik weet niets over jou, ik vind dat verfrissend. Hij maakt altijd een grapje en, weet je, als de zaken serieus werden tijdens het proces, was hij duidelijk somber zoals wij allemaal, maar op de juiste momenten – en waarschijnlijk niet zo gepaste tijden – zocht hij naar een lach, en hij krijgt ze omdat hij slim is. Maar ik ontdekte waarom hij daar was. Hij schrijft een boek over Roger Stone, over het Stone-proces, en ik dacht allereerst goed, ik wilde dat boek echt schrijven. Maar ik was een wrak, weet je, ik kon dat boek niet schrijven.

Caputo noemde de neo-nazi-medewerker en complottheoreticus Jack Posobiec “iemand die ik erg leuk vind” en vertelde dat hij andere “jongens” ontmoette die “alt-right” worden genoemd op de conventie van het Conservative Political Action Committee.

MICHAEL CAPUTO (HOST): Ik heb Jack Posobiec pas onlangs ontmoet, iemand die ik erg leuk vind, die ik heb gevolgd en veel respecteer. Hij is op One America News. Ik heb jongens als Mike Cernovich niet ontmoet. Raheem Kassam, het was een genoegen hem te ontmoeten. Hij kwam binnen terwijl ik wegging. En veel van deze jongens worden genoemd – ze heten alt-right – en ik heb Milo Yiannopoulos echt ontmoet. Ik ga even later ook over hem praten op deze podcast. Maar ik ontmoette hem tijdens het Stone-proces, wat een genoegen was dat. Ik weet dat mensen Milo om wat voor reden dan ook niet mogen. Ik heb er niet veel aandacht aan besteed, weet u, nadat ik hem had ontmoet, geluncht had met een paar vrienden in een leuk restaurant in de buurt van het gerechtsgebouw waar Roger zat, terechtstond. Ik vond hem echt leuk, echt interessante kerel. Controversieel. Ik hou van controverse. Iedereen die goede vrienden zou zijn met Roger Stone, zou Milo waarschijnlijk interessant vinden. Dus ik bevind me in dat vizier. Zeer interessante kat. Ik moet hem ontmoeten. Hij was niet zoals CPAC. Ik denk niet dat Milo – ik denk dat hij de outs van het CPAC-publiek is. Ze noemen het conservatieve inc. Maar goed, ik begin deze jongens te ontmoeten, interessante jongens, mannen en vrouwen. Ik hoopte anderen bij CPAC te ontmoeten, zoals Tracy Beanz, die UncoverDC runt, een erg coole onafhankelijke journalist.

Caputo over Yiannopoulos: “Hij zegt een aantal dingen die er mooi zijn, maar ik ben er dol op.”

MICHAEL CAPUTO (HOST): Ik kon het niet meer met Milo eens zijn. Hij legt het allemaal vast en het is goed te lezen, je kunt zijn stem erin horen. Veel controversieel hier en daar, hij zegt een aantal dingen die er zijn, maar ik hou er van de man. Hij heeft het over dit jurylid Tomeka Hart, hij zegt dat ze niet eerlijk is, en hij heeft gelijk.

Lees ook:  The Black Death Killed Feudalism. Wat betekent COVID-19 voor het kapitalisme?

Caputo raadde Yiannopoulos ‘boek over Roger Stone aan.

MICHAEL CAPUTO (HOST): Ik was zo blij om te zien dat iemand met Milo’s talent erover zou schrijven. Ik wist niet wat hij ging doen, ik was daar, zag hem daar – zag hem daar op de dag van de veroordeling. Ik kon niet veel met hem omgaan omdat hij met Roger omging, en ik mocht niet bij Roger zijn. Maar op een dag kwamen ze binnen, ze hadden allemaal een kater. Ik was een beetje jaloers omdat ik graag dronken was geworden met mijn vriend Roger. Al deze jongens, die rondhangen, je kent ze allemaal met een kater. Op mijn 58ste doe ik dat niet veel meer, maar ik had van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer met Roger te gaan zitten en te drinken.

Maar goed, dus ik heb Milo al een tijdje niet gesproken en hij zat echt ineengedoken, dacht ik aan dit boek van hem. En het boek is uit, ik denk dat het elke dag op Amazon uitkomt. Het heet The Trial of Roger Stone, en ik ben hier om je te vertellen dat je het moet lezen. U moet het lezen. Het is absoluut waar. Ik kreeg de kans om een ​​geavanceerd exemplaar te lezen. Ik vind dat je het echt moet doen. Als je de kans krijgt, pak hem dan op. Ik denk niet dat het duur gaat worden. Het is meer – het is een boek, er is, weet u, – het behandelt het proces en Rogers geschiedenis, alles, volledig en toch is het niet 300 pagina’s lang. Dit is, ik weet het niet, ouderwetse – ze zouden het een monografie kunnen noemen. Maar dit is het soort boek dat je kunt lezen en als je er klaar mee bent, begrijp je alles wat je moet weten over Roger Stone en de situatie waarin hij zich bevindt. En geweldige hoofdstukken. Hij heeft het over de regel van Stone, die ik mijn hele leven heb gevolgd.

Caputo zei dat je ‘het gebroken hart’ van Milo Yiannopoulos kon horen in zijn schrijven over Steve Bannon.

MICHAEL CAPUTO (HOST): Milo besteedt een hoofdstuk aan het praten over Steve Bannon. Hij staat heel dicht bij Steve. Steve bracht hem min of meer in dit leven, en hij was het niet eens met wat Steve zei of deed tijdens het proces. Je kon het gebroken hart horen in waar Milo over schrijft, wat hij observeerde bij Steve Bannon. En dan heet zijn laatste hoofdstuk “Mr. President, ” Mr. President.” En het is eigenlijk een brief aan president Trump, en eerlijk tegen God, dit boek scheurde echt mijn hart eruit. Het is zo goed over Roger, alles wat Milo zegt – hij kent Roger misschien niet zo lang als ik, maar hij kent Roger net zo goed als ik. En als je wilt weten – als je wilt begrijpen wat er met Roger Stone gebeurt – en het zal weer komen zodra Roger daadwerkelijk naar de gevangenis moet gaan en wat de president daadwerkelijk gaat doen – en je weet wel, hij legt het gewoon uit. U moet dit weten.

Caputo zei tegen zijn toehoorders dat ze het boek van Yiannopoulos moesten gaan kopen.

MICHAEL CAPUTO (HOST): Ik zeg: ga het doen. Ga Milo’s boek lezen. Het staat nu op Amazon, het heet The Trial of Roger Stone. U weet het omdat de hoes, briljant ontworpen, de bril van Roger Stone heeft, zijn beroemde ronde bril. Het is door Milo Yiannopoulos, The Trial of Roger Stone. Ga het alstublieft lezen. Ik wil dat iedereen begrijpt waarom Roger Stone gratie verdient. Milo legt het uit en is eerlijk tegen God, meneer de president, als u luistert, koop dit boek dan alleen voor het laatste hoofdstuk, want het is een brief aan u.

Caputo prees Mike Cernovich, een ‘alt-right’ verkrachtingsapoloog : ‘Een opmerkelijke kerel, als je het mij vraagt. Ik weet dat mensen denken dat hij helemaal goed is of wat dan ook. Ik vind het allemaal onzin. “

MICHAEL CAPUTO (HOST): Haar naam was ineens daarbuiten – Tomeka Hart, en wie weet dat natuurlijk, maar Mike Cernovich. Een opmerkelijke kerel, als je het mij vraagt. Ik weet dat mensen denken dat hij helemaal goed is of wat dan ook. Ik vind het allemaal onzin. Mike Cernovich is voor mij echt een opmerkelijke kerel. Een zeer slimme advocaat, werd geweldig – ik hou gewoon van de manier waarop hij denkt. Hij is helemaal geen Trump-kontkusser, hij houdt van Trump. Maar hij roept Trump als hij het niet met hem eens is.

En hij schrijft in zijn – blijkbaar Cernovich – hij gaat en hij controleert Taomeka op Twitter, vindt het account van Tomeka Hart, doorloopt het en vindt al deze berichten in de aanloop naar het proces en zelfs tijdens het proces die anti-Trump riepen: “Als je steunt Trump of een andere Trump-medewerker, je bent allemaal racistisch. ” Hoe een Afro-Amerikaanse vrouw die denkt dat iemand over wie ze oordeelt of over wie ze oordeelt een racist is, kan denken dat ze onbevooroordeeld kan zijn. Het is natuurlijk een leugen. Ze sloop rond naar de jury en slaagde erin om het te verfijnen zodat ze juryvertegenwoordiger kon zijn.

Lees ook:  De toekomst van Syrische Koerden is dubbelzinnig, maar nog steeds hoopvol

Caputo drong aan op antisemitische complottheorieën: “Pas op. Je moet begrijpen hoe groot dit is. “
Caputo drong aan op antisemitische samenzweringstheorie over het betalen van demonstranten door George Soros.

MICHAEL CAPUTO (HOST): Links zal gek worden, niet omdat de anarchisten willen dat mensen als Joe Biden ongestoord miljoenen verdienen met belastinggeld. Nee, nee, want de mensen die profiteren van deze miljarden, miljarden dollars, de mensen die ervan profiteren zoals George Soros en anderen – miljardairs, multinationale miljardairs, ze gaan deze demonstranten betalen om precies te doen wat ze deden tijdens de [Brett] Kavanaugh-selectie

Caputo zegt dat demonstranten worden “betaald en geïnspireerd door miljardairs die ze dienen”: “Pas op. … Je moet begrijpen hoe groot dit is. “

MICHAEL CAPUTO (HOST): Links wordt gek omdat ze worden betaald en geïnspireerd door miljardairs die ze dienen. Deze antifa-soorten serveren ze allemaal. De Women’s March, weet je, gedeeltelijk betaald door George Soros en andere miljardairs. De Black Lives Matter-protesten, je kent de protesten op de luchthavens nadat Donald Trump was gekozen om de luchthavens te sluiten, allemaal betaald met veel geld. Wie betaalt die bussen die al die mensen met roze hoeden naar Washington DC brengen. De volgende keer dat je een grote groep mensen ziet, ga dan naar de bussen, noteer hun kenteken en kijk wie ervoor heeft betaald. Nu verbergen ze dat spul, maar misschien zullen ze dat niet doen – al dat spul komt van miljardairs. Er zal geweld zijn, er zal geweld zijn. Het gaat gebeuren. We hebben het eerder zien gebeuren. We hebben het zien gebeuren in Oekraïne. Kijk uit. Dit is – je moet begrijpen hoe groot dit is.

Caputo viel de Democraten, de media en het Mueller-onderzoek aan, soms met samenzweringstheorieën
Caputo citeerde Thomas Jefferson om Democraten te vergelijken met wolven die een kamp aanvallen: “Je doodt ze voordat ze binnenkomen. … Pas op, … sluit je deuren, zet je alarm, draag je legale wapens, want … dit is gewoon beginnend.”

MICHAEL CAPUTO (HOST): Herken bekende gezichten, herken bekende tactieken. Kijk wat er gebeurde in Servië, Georgië, Oekraïne, alle andere wat zij kleurenrevoluties noemen. Het enige dat daar is gebeurd en dat in Amerika niet is gebeurd, zijn sluipschutters op de daken die 130 mensen neerschoten – 100 mensen in 20 minuten, zoals ze deden op de Maidan in Oekraïne. Wie heeft betaald voor de sluipschutters die die mensen hebben vermoord, omdat ik weet dat hun geld ook in Amerika groen is. Pas op, mijn vrienden, bescherm uw families, bescherm uw zaken, sluit uw deuren, zet uw alarm, draag uw legale wapens.

Weet je, Thomas Jefferson zei ooit – het is een van mijn favoriete citaten, ik gebruik het in het boek en in de film – dat het veel gemakkelijker is om wolven uit de weg te ruimen voordat ze je kamp hebben bereikt. Je houdt ze buiten, je doodt ze voordat ze binnenkomen. Het is veel gemakkelijker om ze kwijt te raken, maar als ze langs je been kruipen en je proberen te bijten – om je keel eruit te scheuren. Dames en heren, daarvoor is het te laat. Al die wolven, ze zijn nu in het kamp. Je ziet ze, ze zijn antifa in het zwart gekleed. Ze slaan mensen in elkaar, onschuldige mensen op straat. Je hebt de video’s gezien. Iedereen heeft ze gezien. De enigen die er niet over willen praten, zijn links omdat ze weten wat ze van plan zijn. Ze weten wat ze van plan zijn. Pas op, bescherm uw gezin, bescherm uw bedrijf, sluit uw deuren, stel uw alarm in,

Caputo zei dat hij “nauwelijks kan ademen” en “nog steeds geen gelijk heeft” vanwege zijn woede over het speciale onderzoek van Robert Mueller, verwierp bedreigingen tegen Rep. Adam Schiff en noemde hem een ​​”klootzak Democraat”, en beschreef toen zijn wapens.

Caputo: “Ik ben geen prepper” maar “ik weet waar ik moet krijgen” 80 dagen aan geconserveerd voedsel.

MICHAEL CAPUTO (HOST): Ik ben geen prepper. Ik ben een man na drie jaar onderzoek naar Rusland die onze regering niet gelooft, en dat ik erg sceptisch ben over de nationale veiligheidsdiensten en, weet je, ik geef toe, ik heb een zak met een bug in mijn veilig. Ik heb geen blikken voedsel dat 80 dagen meegaat, maar ik weet waar ik het kan krijgen en ik heb vrienden die dat wel doen. Dus ik ben misschien een beetje meer een twijfelende Thomas dan de meesten, maar ik denk dat het coronavirus een probleem is.

Caputo: “MSNBC- en CNN-commentatoren parrotten de propaganda van de Chinese Communistische Partij.”

MICHAEL CAPUTO (HOST): Wat mij verbaast, is dat MSNBC- en CNN-commentatoren de propaganda van de Chinese Communistische Partij najagen. Helemaal, absoluut, vers voor vers, lettergreep voor lettergreep, herhalen ze de propaganda van de Communistische Partij. En dan vertellen ze ons dat we racistisch zijn als we het het Chinese coronavirus noemen, en dat is precies wat het is, het Chinese coronavirus.

Caputo beweerde ten onrechte dat “er geen echt bewijs is” dat het Internet Research Agency, de aan het Kremlin gelinkte Russische trollenboerderij , bestaat.

MICHAEL CAPUTO (HOST): Er is geen echt bewijs dat ze bestaan. Er zijn verhalen over geschreven en sommige mensen zeiden dat ze ermee te maken hadden, maar het klinkt allemaal als intelligentie voor mij. Het klinkt allemaal als een set-up voor mij. Misschien bestaat het internetonderzoeksbureau, ik weet het niet, geen expert, maakt het niet uit. Maar eerlijk gezegd klinkt dit allemaal als leugens.

Comments

comments