Salvini dreigt Rome te beschuldigen van illegale immigratie

Salvini dreigt Rome te beschuldigen van illegale immigratie

3 september 2020 0 Door Indignatie redactie

De voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en Lega-baas Matteo Salvini had eerder de gevolgen aangekondigd als de regering doorgaat met het accepteren van illegale migranten die van boord gaan in Italiaanse havens.

“De Lega zal de regering beschuldigen van het steunen van illegale immigratie als ze deze 353 andere illegale immigranten toelaten aan boord van dit andere illegale schip te landen”, citeerde de krant Il Giornale hem.

Het Duitse hulpschip Sea-Watch 4 heeft toestemming gekregen om de Siciliaanse haven van Palermo binnen te varen . De meer dan 350 asielzoekers aan boord worden woensdag naar verwachting overgebracht naar een quarantaineschip, bevestigt een woordvoerder van Sea-Watch van persbureau epd .

Parlementsleden van de Liga protesteerden voor het Palazzo Chigi in Rome en hielden borden omhoog waarin werd opgeroepen tot “een einde aan de invasie”.

No Title

Protesta davanti a Palazzo Chigi dei parlamentari della Lega: STOP INVASIONE! #governoclandestino pic.twitter.com/2Bf361n3E4

Op Twitter merkte Salvini op: “Honderden landingen met wetshandhavingsinstanties aan de rand en Lampedusa steeds meer in chaos. We veroordelen deze onbekwame en gevaarlijke regering voor het helpen van illegale immigratie en omdat ze de gezondheid van burgers en vrouwen en mannen in uniform in gevaar brengt. “

Hij merkte ook sarcastisch op dat de “nieuwe linkse kampioen” Pia Klemp “elegant, tolerant en democratisch” was nadat de Antifa-kapitein van het door Banksy gesponsorde schip obscene gebaren had gemaakt naar de baas van de Liga. Hij voegde eraan toe dat het linkse idee van conservatieven die naar verluidt “haat verspreiden” belachelijk is gezien haar vijandige houding.

No Title

La nuova paladina della sinistra: elegante, tollerante e democratica.Parola d’ordine? Pugno alzato e f*****o Salvini.Ma quelli che spargono “odio” saremmo noi…STOP ai ricatti delle Ong, STOP #governoclandestino pic.twitter.com/cocCwB2nNm

Begin vorige week heeft de bemanning ongeveer 200 mensen opgehaald van smokkelboten op de Middellandse Zee. Er kwamen toen nog zo’n 150 bij van het Louise Michel- schip, dat de Britse straatartiest Banksy financierde. De bemanning van Sea-Watch 4 heeft vervolgens Malta en Italië gevraagd om het een veilige haven toe te wijzen. Beide landen wezen dit aanvankelijk af.

In de afgelopen dagen is het aantal illegale immigranten dat via de Middellandse Zee naar Italië komt, sterk gestegen: alleen al in het weekend zijn 1100 migranten geregistreerd. Het opvangcentrum op Lampedusa was al overvol met 1 500 immigranten, gaf het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rome toe.

De Europese Commissie heeft de ontvangst van een verzoek uit Rome bevestigd, volgens welke illegale migranten naar andere EU-landen moeten worden verspreid. “De contacten met de lidstaten zijn gaande en we roepen de lidstaten op om in een geest van solidariteit bij te dragen aan een oplossing”, zei het agentschap dinsdag.Lees ook:  Geen wens om te worden verrijkt: linkse groene Berlijners sturen hun kinderen naar scholen zonder migranten

Comments

comments