Trump publiceert een memo om de financiering van “anarchistische” democratische steden te verminderen


President Trump heeft woensdag een memorandum uitgegeven met de titel “Herziening van financiering aan ontvangers van nationale en lokale overheden die anarchie, geweld en vernietiging in Amerikaanse steden toestaan”.

Waarom het ertoe doet: de herziening dreigt de federale financiering in te trekken voor elke “anarchistische” jurisdictie “die wordt geconstateerd” die politiediensten ontkracht of ontkracht. “De memo noemt specifiek de door de Democraten gecontroleerde steden Portland, Oregon; Washington, Seattle en New York.

“Als gevolg van dit nationale en lokale overheidsbeleid zijn aanhoudende en buitensporige gewelddaden en vernietiging onverminderd doorgegaan in veel Amerikaanse steden, zoals Portland, Seattle en New York.”

– Memo uittreksel

Details: In de memo wordt procureur-generaal Bill Barr opgedragen, “in overleg met de minister van Binnenlandse Veiligheid en de directeur van OMB”, om binnen 14 dagen een lijst op de website van het ministerie van Justitie te publiceren met de rechtsgebieden die “geweld en de vernietiging van eigendommen toestonden. om vol te houden en hebben geweigerd redelijke maatregelen te nemen om deze criminele activiteiten tegen te gaan (anarchistische rechtsgebieden). “

Ja, maar: constitutionele experts twijfelen aan de rechtmatigheid van de actie, waaronder professor Laurence Tribe, professor rechten aan de Harvard University, die tweette in reactie op de aankondiging: “Spoiler Alert: zo’n presidentiële macht bestaat niet.”

  • “De president heeft duidelijk niet de macht om te kiezen welke steden hij wil afsnijden van door het congres toegeëigende financiering”, zei Tribe, co-auteur van het boek “To End a Presidency: The Power of Impeachment, tegen de Guardian .

Het grote plaatje: Trump volgt de democratische presidentiële rivaal Joe Biden van 2020 in de peilingen en probeert zichzelf te positioneren als streng voor de wet en orde te midden van massale antiracisme-protesten in de VS die begonnen na de moord op George Floyd door de politie in mei .

  • De protesten hebben verschillende steden ertoe aangezet om politiefondsen te herinvesteren in gemeenschappen en de regering van Trump heeft federale agenten naar verschillende steden gestuurd als reactie op onrust. Democraten beschuldigen hem ervan zich te richten op door de Democraten geleide steden.

Regering Andrew Cuomo (D) verzette zich eind woensdag tegen president Trump nadat hij New York had uitgekozen in een memo waarin hij dreigde te bezuinigen op “anarchistische rechtsgebieden”.

Wat hij zegt: ” Het is goedkoop , het is politiek, het is gratis en het is illegaal”, zei Cuomo tegen verslaggevers, volgens meerdere rapporten . Hij voegde eraan toe dat Trump nu “persona non grata” is in New York City. ‘ Vergeet lijfwachten , hij kan maar beter een leger hebben als hij denkt dat hij in New York over straat zal lopen. New Yorkers willen niets met hem te maken hebben’, zei Cuomo over zijn mede-in Queens geboren. ‘Het beste wat hij voor New York City heeft gedaan, was vertrekken.’

  • Bill Neidhardt, een woordvoerder van de burgemeester van New York, Bill de Blasio, twitterde: “Dit heeft niets te maken met ‘law and order’. ‘ Dit is een racistische campagnestunt uit het Oval Office om miljoenen gekleurde mensen aan te vallen. “
  • De burgemeester van Portland, Ted Wheeler, twitterde : “Alleen progressieve gemeenschappen met democratische burgemeesters, die hij bestempelt als” anarchistische rechtsgebieden “- inclusief Portland – zijn het doelwit. Dit is een nieuw dieptepunt, zelfs voor deze president.

“Hij blijft geloven dat het ontnemen van het kiesrecht van mensen in dit land om zijn kleine wrok te bevorderen een effectieve politieke strategie is. De rest van ons weet dat het gevaarlijk, destructief en verdeeldheid zaait.”

– Wheeler

  • De Trump-administratie heeft het verzoek om commentaar niet onmiddellijk beantwoord.

Mayor Jenny Durkan on Twitter: “This is the latest attempt to distract from the fact that COVID-19 has infected over 6 million Americans, killed 185,000 people, and destroyed the American economy. The only anarchy zone in America, where the rule of law is disregarded, is at the White House. https://t.co/5NxUw6gGKU / Twitter”

This is the latest attempt to distract from the fact that COVID-19 has infected over 6 million Americans, killed 185,000 people, and destroyed the American economy. The only anarchy zone in America, where the rule of law is disregarded, is at the White House. https://t.co/5NxUw6gGKU

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord