Lincoln Project verbrandt Trump omdat hij dode troepen ‘verliezers’ noemt in vernietigende nieuwe video

Lincoln Project verbrandt Trump omdat hij dode troepen ‘verliezers’ noemt in vernietigende nieuwe video

4 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Het Lincoln-project sloeg vrijdag terug bij president Donald Trump nadat een explosief Atlantic- rapport beweerde dat hij Amerikaanse soldaten die stierven in de Eerste Wereldoorlog “verliezers” noemde.

In een nieuwe video van één minuut gaat het Lincoln-project door de geschiedenis van Amerikaanse soldaten die werden gedood of gevangen genomen tijdens hun dienstplicht, van soldaten uit de Tweede Wereldoorlog die door nazi’s werden geëxecuteerd tot troepen die in Vietnam dienden en werden gemarteld door de Viet Cong. .

“Ze zijn gesleept uit de brandende overblijfselen van neergehaalde helikopters en Humvees in Irak”, stelt de video. “En ze hebben tot hun laatste kogel gevochten in de bergen van Afghanistan.”

De video snijdt vervolgens naar een clip van Trump die zegt dat wijlen senator John McCain geen echte oorlogsheld was omdat hij werd gevangengenomen door vijandelijke troepen.

“Nee Donald, je hebt het mis”, besluit de advertentie. “Het zijn helden omdat ze zijn gevangengenomen.”

Bekijk de video hieronder en lees verder.

No Title

Donald Trump thinks these heroes are losers. pic.twitter.com/BDaadXsWVU

Hier zijn 7 vervelende details uit een explosief rapport over Trumps minachting voor mensen in het leger

Een nieuw rapport van Jeffrey Goldberg uit de Atlantische Oceaan onthulde donderdagavond nieuwe en huiveringwekkende details over de verbluffende minachting van president Donald Trump voor leden van het leger – vooral degenen die zijn omgekomen of gewond geraakt in de strijd.

Hoewel er voldoende reden is om kritisch te zijn over het leger en zelfs degenen die daarin dienen, zijn de opmerkingen die in de Atlantische Oceaan worden gerapporteerd opmerkelijk en onthullend over het gebrek aan karakter van Trump om verschillende redenen. Ten eerste, terwijl Trump zichzelf omhult met patriottisme en militarisme voor electorale doeleinden, is het een schijnvertoning; hij heeft weinig begrip of respect voor de waarden van het leger of zijn mensen. Ten tweede toont het de fundamentele onfatsoenlijkheid van Trump aan. De beschreven incidenten tonen weinig bezorgdheid of aandacht voor de mensen en levens die erbij betrokken zijn, inclusief de mensen die dicht bij hem staan. En ten derde laat de rapportage zien dat Trump een duistere en oppervlakkige kijk op de wereld heeft, een waarin eigenbelang alles regeert, en hij gelooft dat er geen reden is om zichzelf op te offeren voor grotere waarden. Het is een beangstigend perspectief voor een politieke leider.

Hier zijn zeven van de meest opvallende details uit het rapport:

1. De echte reden waarom Trump besloot om de Amerikaanse begraafplaats Aisne-Marne niet te bezoeken tijdens zijn reis naar Frankrijk in 2018

Trump verwierp het idee van het bezoek omdat hij vreesde dat zijn haar door de regen zou worden verward en omdat hij het niet belangrijk vond om Amerikaanse oorlogsdoden te eren, aldus vier mensen met kennis uit de eerste hand van de discussie die dag.

Er werd algemeen op gewezen dat het besluit van Trump om af te zien van het bezoek op dat moment een blijk van gebrek aan respect was.

2. Trump’s sombere kijk op sterven in oorlog

Waarom zou ik naar die begraafplaats gaan? Het is gevuld met verliezers. ” In een apart gesprek tijdens dezelfde reis noemde Trump de meer dan 1.800 mariniers die bij Belleau Wood het leven lieten ‘sukkels’ omdat ze vermoord waren.

3. Trump’s reactie op de dood van senator John McCain (R-AZ) – een Vietnam-veteraan en voormalige krijgsgevangene die de president lang haatte – was nog erger dan het leek 

Toen McCain stierf, in augustus 2018, vertelde Trump zijn senior staf, volgens drie bronnen met directe kennis van deze gebeurtenis: “We gaan de begrafenis van die verliezer niet steunen”, en hij werd woedend, volgens getuigen, toen hij zag vlaggen verlaagd tot halfstok. ‘Waar doen we dat verdomme voor? Guy was een verdomde verliezer, ‘zei de president tegen de assistenten.

4. Trump vernederde de intelligentie van mensen die zich bij het leger voegden en onder zijn bevel dienden

Volgens ooggetuigen wendde Trump zich na een briefing van het Witte Huis door de toenmalige voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, generaal Joe Dunford, tot assistenten en zei: ‘Die vent is slim. Waarom ging hij bij het leger? “

5. Trump kon niet eens respect tonen voor de zoon van zijn eigen aangestelde

Lees ook:  De Trump-campagne probeert openlijk de verkiezingen te stelen

Het was de bedoeling dat Trump tijdens dit bezoek samen met John Kelly respect betoonde bij het graf van zijn zoon, en om de families van andere gevallen dienstleden te troosten. Maar volgens bronnen met kennis van dit bezoek, wendde Trump zich, terwijl hij bij het graf van Robert Kelly stond, rechtstreeks naar zijn vader en zei: “Ik snap het niet. Wat leverde het hen op? ” Kelly (die weigerde commentaar te geven op dit verhaal) geloofde aanvankelijk, zeiden mensen die dicht bij hem stonden, dat Trump een ham-handige verwijzing maakte naar de onbaatzuchtigheid van de volledig vrijwillige strijdmacht van Amerika. Maar later realiseerde hij zich dat Trump eenvoudigweg geen niet-transactionele levenskeuzes begrijpt.

6. Trump heeft de omvang van zijn inspanningen om de families van gevallen leden van de dienst te troosten sterk overdreven

Trump beweerde onlangs dat hij de lichamen van vermoorde militairen “vele, vele” keren heeft ontvangen, maar in feite is hij naar Dover Air Force Base gereisd, het overdrachtspunt voor de overblijfselen van gevallen militairen, slechts vier keer sinds hij president werd. Bij  een ander incident beweerde Trump ten onrechte dat hij “vrijwel alle” families van servicemedewerkers die tijdens zijn ambtsperiode waren omgekomen, had gebeld, en vervolgens begon met het verzenden van condoleancebrieven toen families zeiden dat de president niet de waarheid sprak.

7. Misschien wel het ergste van alles was dat Trump minachting en afkeer toonde voor veteranen die tijdens oorlog gehandicapt waren

Trump is gedurende zijn presidentschap gefixeerd geweest op het organiseren van militaire parades, maar slechts van een bepaald soort. Tijdens een planningsbijeenkomst van het Witte Huis in 2018 voor een dergelijk evenement, vroeg Trump zijn personeel om geen gewonde veteranen op te nemen, omdat toeschouwers zich ongemakkelijk zouden voelen in de aanwezigheid van geamputeerden. ‘Niemand wil dat zien,’ zei hij.

Een merkwaardig aspect van het rapport is de timing. Waarom komt dit nu uit? Het lijkt erop dat sommige mensen in de regering of er dichtbij, misschien collectief, hebben besloten om binnen twee maanden na de verkiezing zeer beschamende details over het karakter van de president te onthullen. Dit suggereert sterk dat ze hem graag zouden zien weggestemd. Het roept echter de vraag op: als ze zich inderdaad zo sterk voelen over de ongeschiktheid van de president, waarom zullen ze zich dan niet officieel uitspreken? Zo niet nu, wanneer zouden ze?

De conservatieve schrijver David French merkte op dat, hoewel het rapport waarschijnlijk zal worden afgewezen door de verdedigers van de president, het aantal bronnen dat Goldberg aanhaalde, het stuk moeilijk te betwisten maakt:

No Title

Not one source. Four sources “with firsthand knowledge” say he said this: https://t.co/ct5RRvprpi

Nog belangrijker: AP-verslaggever James LaPorta leverde substantiële bevestiging:

No Title

A senior Defense Department official I just spoke with confirmed this story by @JeffreyGoldberg in its entirety. Especially the grafs about the late Sen. John McCain and former Marine Gen. John Kelly, President @realDonaldTrump former chief of staff. https://t.co/ol2lhBbgv8

Uit recente opiniepeilingen bleek dat de president een aanzienlijk deel van zijn politieke steun binnen de gelederen van het leger heeft verloren . Stukken als deze, die snelle en felle verontwaardiging opwekten, zullen waarschijnlijk niet helpen.

Lees ook:  Media-storm veroorzaakt door Trump's brief waarin vreedzame demonstranten 'terroristen' worden genoemd

Comments

comments