Trump: Amerikanen die stierven in oorlog zijn ‘verliezers’ en ‘sukkels’

Trump: Amerikanen die stierven in oorlog zijn ‘verliezers’ en ‘sukkels’

4 september 2020 0 Door Indignatie redactie

De president heeft herhaaldelijk de intelligentie van servicemedewerkers in diskrediet gebracht en gevraagd om gewonde veteranen uit militaire parades te houden, vertellen meerdere bronnen aan The Atlantic .

Toen president Donald Trump in 2018 een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats Aisne-Marne bij Parijs annuleerde, gaf hij de regen de schuld van de last-minute beslissing door te zeggen dat “de helikopter niet kon vliegen” en dat de geheime dienst hem daar niet heen zou brengen. . Geen van beide beweringen was waar.

Trump verwierp het idee van het bezoek omdat hij vreesde dat zijn haar door de regen zou worden verward en omdat hij het niet belangrijk vond om Amerikaanse oorlogsdoden te eren, aldus vier mensen met kennis uit de eerste hand van de discussie die dag. In een gesprek met senior stafleden op de ochtend van het geplande bezoek zei Trump: ‘Waarom zou ik naar die begraafplaats gaan? Het is gevuld met verliezers. ” In een apart gesprek tijdens dezelfde reis noemde Trump de meer dan 1.800 mariniers die bij Belleau Wood het leven lieten ‘sukkels’ omdat ze vermoord waren.

Belleau Wood is een consequente strijd in de Amerikaanse geschiedenis, en de grond waarop het werd gestreden wordt vereerd door het Korps Mariniers. Amerika en zijn bondgenoten stopten de Duitse opmars naar Parijs daar in het voorjaar van 1918. Maar Trump vroeg op diezelfde reis assistenten: “Wie waren de goeden in deze oorlog?” Hij zei ook dat hij niet begreep waarom de Verenigde Staten zouden ingrijpen aan de kant van de geallieerden.

Trumps begrip van concepten als patriottisme, dienstbaarheid en opoffering heeft me geïnteresseerd sinds hij zijn minachting uitsprak voor het oorlogsverleden van wijlen senator John McCain, die meer dan vijf jaar als gevangene van de Noord-Vietnamezen heeft doorgebracht. “Hij is geen oorlogsheld”, zei Trump in 2015 terwijl hij zich kandidaat stelde voor de Republikeinse nominatie voor president. “Ik hou van mensen die niet zijn opgepakt.”

Er was geen precedent in de Amerikaanse politiek voor het uiten van dit soort minachting, maar de performatief patriottische Trump deed zijn kandidatuur niet schaden door McCain op deze manier aan te vallen. Evenmin zette hij zijn campagne terug door de ouders van Humayun Khan aan te vallen, een legerkapitein die in 2004 in Irak werd vermoord.

Trump bleef gefixeerd op McCain, een van de weinige prominente Republikeinen die hem bleef bekritiseren nadat hij de nominatie had gewonnen. Toen McCain stierf, in augustus 2018, vertelde Trump zijn senior staf, volgens drie bronnen met directe kennis van deze gebeurtenis: “We gaan de begrafenis van die verliezer niet steunen”, en hij werd woedend, volgens getuigen, toen hij zag vlaggen verlaagd tot halfstok. ‘Waar doen we dat verdomme voor? Guy was een verdomde verliezer, ‘zei de president tegen de assistenten. Trump was niet uitgenodigd voor de begrafenis van McCain. (Deze bronnen, en anderen die in dit artikel worden geciteerd, spraken op voorwaarde van anonimiteit. Het Witte Huis beantwoordde eerdere oproepen voor commentaar niet, maar Alyssa Farah, een woordvoerder van het Witte Huis, e-mailde me deze verklaring kort nadat dit verhaal was gepost: rapport is onjuist. President Trump heeft het leger hoog in het vaandel staan. Hij heeft bij elke beurt zijn toewijding aan hen getoond: zijn belofte nakomen om onze troepen een broodnodige loonsverhoging te geven, de militaire uitgaven te verhogen, cruciale veteranenhervormingen te ondertekenen en militaire echtgenoten te ondersteunen. Dit heeft feitelijk geen basis. ‘)

Trump’s begrip van heldendom is niet geëvolueerd sinds hij president werd. Volgens bronnen met kennis van de standpunten van de president lijkt hij echt niet te begrijpen waarom Amerikanen voormalige krijgsgevangenen met respect behandelen. Evenmin begrijpt hij waarom piloten die tijdens een gevecht worden neergeschoten door het leger worden geëerd. Volgens drie bronnen met directe kennis van zijn opvattingen verwees Trump minstens twee keer sinds hij president werd naar de voormalige president George HW Bush als een “verliezer” omdat hij door de Japanners was neergeschoten als marinepiloot in de Tweede Wereldoorlog. (Bush ontsnapte aan gevangenneming, maar acht andere mannen die tijdens dezelfde missie werden neergeschoten, werden gepakt, gemarteld en geëxecuteerd door Japanse soldaten.)

Wanneer hij uithaalt naar critici, grijpt Trump vaak uit naar onlogische en bijtende beledigingen, en leden van de familie Bush hebben zich publiekelijk tegen hem verzet. Maar zijn cynisme over dienstbaarheid en heldendom strekt zich zelfs uit tot de doden uit de Eerste Wereldoorlog die buiten Parijs zijn begraven – mensen die meer dan een kwart eeuw voordat hij werd geboren werden vermoord. Trump vindt het begrip militaire dienst moeilijk te begrijpen, en het idee van vrijwilligerswerk vooral onbegrijpelijk. (De president diende niet in het leger; hij kreeg een medisch uitstel van de dienstplicht tijdens de oorlog in Vietnam vanwege de vermeende aanwezigheid van botsporen in zijn voeten. In de jaren negentig zei Trump dat zijn pogingen om seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen, zijn “Persoonlijk Vietnam.”)

Lees ook:  'Leider Trump' Geeft De Voorkeur Aan Nukkigheid Boven Regeren

Op Memorial Day 2017 bezocht Trump Arlington National Cemetery, een klein eindje rijden van het Witte Huis. Hij werd bij dit bezoek vergezeld door John Kelly, die toen de secretaris van de binnenlandse veiligheid was, en die korte tijd later de stafchef van het Witte Huis zou worden genoemd. De twee mannen zouden sectie 60 bezoeken, het 14 hectare grote gebied van de begraafplaats dat de begraafplaats is voor degenen die zijn omgekomen in de meest recente oorlogen van Amerika. Kelly’s zoon Robert wordt begraven in sectie 60. Robert Kelly, een eerste luitenant bij het Korps Mariniers, werd in 2010 in Afghanistan vermoord. Hij was 29. Het was de bedoeling dat Trump tijdens dit bezoek samen met John Kelly respect betoonde bij het graf van zijn zoon, en om de families van andere gevallen militairen te troosten. Maar volgens bronnen met kennis van dit bezoek, wendde Trump zich, terwijl hij bij het graf van Robert Kelly stond, rechtstreeks tot zijn vader en zei: ‘Ik snap het niet. Wat leverde het hen op? ” Kelly (die weigerde commentaar te geven op dit verhaal) geloofde aanvankelijk, zeiden mensen die dicht bij hem stonden, dat Trump een ham-handige verwijzing maakte naar de onbaatzuchtigheid van de volledig vrijwillige strijdmacht van Amerika. Maar later realiseerde hij zich dat Trump eenvoudigweg geen niet-transactionele levenskeuzes begrijpt.

“Hij kan het idee niet bevatten om iets voor iemand anders te doen dan zichzelf”, vertelde een van Kelly’s vrienden, een gepensioneerde viersterrengeneraal, me. “Hij denkt gewoon dat iedereen die iets doet als er geen direct persoonlijk gewin te behalen is, een sukkel is. Er is geen geld om de natie te dienen. ” Kelly’s vriend zei verder: “Trump kan zich de pijn van iemand anders niet voorstellen. Daarom zei hij dit tegen de vader van een gevallen marinier op Memorial Day op de begraafplaats waar hij begraven ligt. “

Ik heb het afgelopen jaar talloze algemene officieren gevraagd naar hun analyse van Trumps schijnbare minachting voor militaire dienst. Ze bieden een aantal verklaringen. Een deel van zijn cynisme is geworteld in frustratie, zeggen ze. Trump heeft, in tegenstelling tot eerdere presidenten, de neiging te geloven dat het leger, net als andere afdelingen van de federale regering, alleen aan hem verplicht is, en niet aan de grondwet. Veel hoge officieren hebben hun bezorgdheid geuit over Trumps begrip van de regels voor het gebruik van de strijdkrachten. Deze kwestie kwam begin juni tot een hoogtepunt, tijdens demonstraties in Washington, DC, als reactie op de moord op zwarte mensen door de politie. James Mattis, de gepensioneerde generaal van de marinier en voormalig minister van defensie, klaagdeTrump destijds voor het bevel aan wetshandhavers om demonstranten met geweld van Lafayette Square te verwijderen, en voor het gebruik van soldaten als rekwisieten: “Toen ik bij het leger kwam, zo’n 50 jaar geleden, heb ik een eed gezworen om de grondwet te steunen en te verdedigen,” Mattis schreef. “Nooit heb ik kunnen dromen dat troepen die dezelfde eed afleggen onder alle omstandigheden de opdracht zouden krijgen om de grondwettelijke rechten van hun medeburgers te schenden – laat staan ​​om een ​​bizarre foto te maken voor de gekozen opperbevelhebber, met militair leiderschap naast zich. “

Een andere verklaring is meer alledaags en sluit aan bij een breder begrip van Trumps materiaalgerichte wereldbeeld. De president is van mening dat niets de moeite waard is zonder de belofte van geldelijke terugverdientijd, en dat getalenteerde mensen die geen rijkdom nastreven ‘verliezers’ zijn. (Volgens ooggetuigen wendde Trump zich na een briefing van het Witte Huis door de toenmalige voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, generaal Joe Dunford, tot assistenten en zei: “Die kerel is slim. Waarom ging hij bij het leger?”)

Nog een andere, gerelateerde verklaring betreft wat lijkt op Trumps pathologische angst om zelf op een “sukkel” te lijken. Zijn ruime definitie van sukkelomvat degenen die hun leven verliezen in dienst van hun land, evenals degenen die gevangen worden genomen of gewond raken in de strijd. “Hij heeft veel angst”, zei een officier die uit de eerste hand op de hoogte was van Trumps standpunten. “Hij ziet de heldenmoed niet in van vechten.” Verschillende waarnemers vertelden me dat Trump erg bezorgd is om dood te gaan of misvormd te worden, en deze bezorgdheid manifesteert zich als walging voor degenen die hebben geleden. Trump beweerde onlangs dat hij de lichamen van vermoorde militairen “vele, vele” keren heeft ontvangen, maar in feite is hij naar Dover Air Force Base gereisd, het overdrachtspunt voor de overblijfselen van gevallen militairen, slechts vier keer sinds hij president werd. Bij een ander incident, Beweerde Trump ten onrechte dat hij “vrijwel alle” families van servicemedewerkers die tijdens zijn ambtsperiode waren omgekomen, had gebeld, en vervolgens begon met het verzenden van condoleancebrieven toen families zeiden dat de president niet de waarheid sprak.

Trump is gedurende zijn presidentschap gefixeerd geweest op het organiseren van militaire parades, maar slechts van een bepaald soort. Tijdens een planningsbijeenkomst van het Witte Huis in 2018 voor een dergelijk evenement, vroeg Trump zijn personeel om geen gewonde veteranen op te nemen, omdat toeschouwers zich ongemakkelijk zouden voelen in de aanwezigheid van geamputeerden. ‘Niemand wil dat zien,’ zei hij.Lees ook:  Assange: Welke wet is hierboven van toepassing?

Comments

comments