Zuckerberg waarschuwt voor geweld na de verkiezingen

Zuckerberg waarschuwt voor geweld na de verkiezingen

4 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Mark Zuckerberg vertelt “Axios op HBO” dat Facebook nieuwe verkiezingsregels oplegt om het gebruik van het platform te ontmoedigen om verkeerde informatie en zelfs geweld te verspreiden, en om kiezers te helpen de resultaten als “legitiem en eerlijk” te zien.

Het nieuws aansturen: de nieuwe maatregelen , die donderdag zijn aangekondigd , omvatten het gooien van een vlag op berichten van kandidaten die voortijdige overwinning claimen, en het verbieden van nieuwe advertenties binnen een week na de verkiezingsdag.

  • “Er is helaas, denk ik, een verhoogd risico op burgerlijke onrust in de periode tussen het stemmen en het uitspreken van een uitslag”, vertelde Zuckerberg aan Axios ‘Mike Allen.
  • “Ik denk dat we alles moeten doen wat we kunnen om de kans op geweld of burgerlijke onrust na deze verkiezingen te verkleinen.”

Het grote geheel: Facebook ligt van alle kanten onder vuur.

  • Opiniecolumnist Charlie Warzel van de New York Times schrijft : “Facebook is te groot voor democratie. … Zijn omvang en macht zorgen voor instabiliteit, het antwoord waarop volgens Facebook het bedrijf extra autoriteit moet krijgen.”

Tussen de regels door: president Trump heeft herhaaldelijk gesuggereerd dat het intensieve gebruik van stemmen via de post dit jaar, ingegeven door de pandemie, zou kunnen leiden tot ” rigged verkiezing ” – ondanks de lange geschiedenis van stemmen per post in de VS zonder fraude.

Zuckerberg zei dat, aangezien de uitslag misschien niet bekend is tijdens de verkiezingsavond, Facebook en de media moeten beginnen met ‘het Amerikaanse volk voor te bereiden dat er niets onwettigs is aan deze verkiezingen’, zelfs als het ‘extra dagen of zelfs weken duurt om ervoor te zorgen dat alle van de stemmen worden geteld. “

Onder de “nieuwe stappen om de Amerikaanse verkiezingen te beschermen” van Facebook :

  • “We zullen een informatielabel hechten aan inhoud die de uitkomst van de verkiezingen wil delegitimeren of de legitimiteit van stemmethoden wil bespreken, bijvoorbeeld door te beweren dat legale stemmethoden tot fraude zullen leiden.”
  • “Als een kandidaat of campagne de overwinning probeert uit te roepen voordat de definitieve resultaten bekend zijn, zullen we een label aan hun berichten toevoegen om mensen naar de officiële resultaten van Reuters en de Nationale Verkiezingspool te leiden.”

Onze gedachtenballon, van Axios hoofdredacteur Scott Rosenberg: Als Trump besluit om de overwinning te claimen op basis van een onvolledige verkiezingsnacht, zal het toevoegen van een neutraal klinkende “meer informatie” -link aan zijn post nauwelijks een verschil maken.

Het grote plaatje: Facebook stond al onder druk om te laten zien dat het lessen heeft getrokken uit de presidentsverkiezingen van 2016. Zuckerberg heeft erkend dat het platform op zijn “achterste voet” werd betrapt bij het bestrijden van de verspreiding van verkeerde informatie.

  • Nu maken experts zich zorgen over het extra gevaar dat kiezers fraude vermoeden – mogelijk aangemoedigd door sociale media – als de resultaten niet op de verkiezingsavond worden bekendgemaakt vanwege het zwaardere gebruik van poststembiljetten.

Waar het op neerkomt: “Het land is momenteel erg geladen”, zei Zuckerberg. “Dus ik denk dat, ongeacht wat we doen, er een kans is dat deze [onrust] in het hele land plaatsvindt. Ik wil er gewoon zeker van zijn dat we ons steentje bijdragen om er niet aan bij te dragen.”

Het volledige “Axios on HBO” -interview met Mark Zuckerberg zal dinsdag 8 september om 23.00 uur ET / PT uitgezonden worden op alle HBO-platforms.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Hoe de meeste Amerikanen de voorkeur geven aan corruptie

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Zal burgeroorlog na de Amerikaanse verkiezingen de mode worden?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments