4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Novichok, Navalny, Nordstream, onzin

democratie

 11 total views,  7 views today

Toen Navalny eenmaal in Berlijn was, was het slechts een kwestie van tijd voordat werd verklaard dat hij vergiftigd was met Novichok. De  Russophobes zijn opgetogen . Dit neemt natuurlijk alle twijfel weg over wat er met de Skripals is gebeurd, en bewijst dat Rusland geïsoleerd en ter dood bestraft moet worden en dat we onnoemelijk veel miljarden moeten uitgeven aan wapens en veiligheidsdiensten. We moeten ook het stimuleren van de bewaking,  hard aan te pakken  op afwijkende online advies. Het bewijst ook dat Donald Trump een Russische marionet is en dat Brexit een Russisch complot is.

Ik ga zonder enige twijfel bewijzen dat ik een Russische trol ben door de vraag Cui Bono? Te stellen,  briljant geïdentificeerd  door Ben Nimmo van het Integrity Initiative   als een zeker teken van Russische invloed.

Ik moet zeggen dat ik helemaal geen moeite heb met het idee dat een machtige oligarch of een orgaan van de Russische staat heeft geprobeerd Navalny te vermoorden. Hij is een kleine irritant, hier eerder bekender dan in Rusland, maar omdat hij geen grote bedreiging vormt, beschermt hij je niet tegen politieke moord in Rusland.

Waar ik wel moeite mee heb, is het idee dat als Poetin, of andere zeer machtige Russische acteurs, Navalny dood wilden hebben en hem hadden aangevallen terwijl hij in Siberië was, hij vandaag niet in Duitsland zou leven. Als Poetin hem dood wilde hebben, zou hij dood zijn.

Laten we eerst het aanvalswapen nemen. Een ding dat we zeker weten over een “Novichok” is dat het niet erg goed lijkt te zijn in moord. Poor Dawn Sturgess is de enige persoon die ooit zou zijn overleden aan “Novichok”, per ongeluk volgens het officiële verhaal. “Novichok” heeft de Skripals, het eigenlijke doelwit, niet gedood. Als Poetin Navalny dood wilde, zou hij iets proberen dat werkt. Als een kogel in het hoofd, of eigenlijk een dodelijk gif.

“Novichok” is geen specifieke chemische stof. Het is een klasse van chemische wapens die zijn ontworpen om in het veld te worden geïmproviseerd uit gewone huishoudelijke of industriële voorlopers. Het is logisch om het op vreemde grond te gebruiken, omdat u het eigenlijke zenuwgas niet bij u heeft en de ingrediënten mogelijk lokaal kunt kopen. Maar het heeft helemaal geen zin om in je eigen land, waar de FSB of GRU met elk dodelijk wapen kan rondzwerven, zelfgemaakte zenuwgassen in de gootsteen te maken. Waarom zou je dat doen?

Verder wordt van ons verwacht dat we geloven dat, nadat de Russische staat Navalny had vergiftigd, de Russische staat vervolgens het vliegtuig waarin hij reisde, op een binnenlandse vlucht, toestond om uit te wijken naar een andere luchthaven en een noodlanding te maken, zodat hij er met spoed naartoe kon worden gebracht. ziekenhuis. Als de Russische geheime diensten Navalny vóór het opstijgen hadden vergiftigd, waarom zouden ze er dan niet op aandringen dat het vliegtuig zijn oorspronkelijke vluchtplan zou volgen en hem in het vliegtuig zouden laten sterven? Ze zouden hebben voorzien wat er zou gebeuren met het vliegtuig waarin hij zat.

Vervolgens worden we verondersteld te geloven dat de Russische staat, die Navalny had vergiftigd, niet in staat was om zijn dood op de intensive care van een Russisch staatsziekenhuis te verzinnen. We worden verondersteld te geloven dat de kwaadaardige Russische staat in staat was om al zijn toxicologische tests te vervalsen en te voorkomen dat artsen de waarheid vertelden over zijn vergiftiging, maar de kwaadaardige Russische staat had niet de kracht om de ventilator een paar minuten uit te schakelen of iets in de zijne te laten glijden. druppelen. In een Russisch staatsziekenhuis.

Vervolgens worden we verondersteld te geloven dat Poetin, nadat hij Navalny met novitsjok had vergiftigd, toestond dat hij naar Duitsland werd gevlogen om daar te worden gered, zodat hij er zeker van was dat de novitsjok zou worden ontdekt. En dat Poetin dit deed omdat hij bang was dat Merkel boos was, niet beseffend dat ze misschien nog bozer zou zijn toen ze ontdekte dat Poetin hem had vergiftigd met novitsjok

Er is daar een hele stroom van volkomen ongelooflijke punten, waarvan je allemaal moet geloven dat ze in het westerse verhaal passen. Persoonlijk koop ik er geen enkele, maar dan ben ik een beruchte Russofiele verrader.

De Verenigde Staten willen heel graag voorkomen dat Duitsland de Nord Stream 2-pijpleiding voltooit, die op grote schaal Russisch gas aan Duitsland zal leveren, voldoende voor ongeveer 40% van zijn elektriciteitsopwekking. Persoonlijk ben ik zelf tegen Nord Stream 2, zowel op ecologische als op strategische gronden. Ik zou veel liever hebben dat Duitsland zijn formidabele industriële macht in hernieuwbare energiebronnen en zelfvoorziening zou steken. Maar mijn redenen zijn heel anders dan die van de VS, die zich zorgen maken over de markt voor vloeibaar gas naar Europa voor Amerikaanse producten en voor de bondgenoten van de Golf van de VS.  In Duitsland worden  nu belangrijke beslissingen genomen over de voltooiing van Nord Stream 2 .

De VS en Saoedi-Arabië hebben alle reden om op dit moment een splitsing tussen Duitsland en Rusland in gang te zetten. Navalny is zeker het slachtoffer van internationale politiek. Dat hij het slachtoffer is van Poetin, twijfel ik.

De Britse staat probeert momenteel natuurlijk een kleine luchtbel van afwijkende meningen het zwijgen op te leggen door mij gevangen te zetten, zodat je geen toegang hebt tot een andere kleine maar geïnformeerde kijk op wereldgebeurtenissen die je kunt overwegen. Gisteren heb ik een  hernieuwd beroep ingediend  voor fondsen voor mijn juridische verdediging in de Contempt of Court-actie tegen mij voor mijn melding van de poging tot fit-up van Alex Salmond. Ik zou je enorm dankbaar zijn als je een bijdrage kunt leveren aan mijn verdedigingsfonds of als je je op mijn blog kunt doneren.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments