4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

GEEN BEWIJS van de vergiftiging van de Russische oppositieactivist Navalny

Alexei Navalny

 10 total views,  6 views today

“Trump zegt dat hij GEEN BEWIJS heeft gezien van de vergiftiging van de Russische oppositieactivist Navalny – maar hij heeft geen reden om aan de conclusie van Duitsland te twijfelen.”

De Amerikaanse president Donald Trump toont onwil om zich bij de Europese bondgenoten aan te sluiten bij het veroordelen van Rusland vanwege de vermeende vergiftiging van Alexey Navalny, en vertelt verslaggevers dat hij nog “enig bewijs” heeft gezien dat Moskou de oppositieactivist heeft geschaad.

“Ik weet niet precies wat er is gebeurd”, vertelde Trump vrijdag aan verslaggevers in een briefing van het Witte Huis. ‘Het is tragisch. Het is verschrikkelijk. Het mag niet gebeuren. We hebben nog geen bewijs gehad, maar ik zal een kijkje nemen. “

Trump voegde eraan toe dat hoewel hij geen reden heeft om de beweringen van de Duitse regering dat Navalny was vergiftigd met een zenuwgas van de Novichok-groep, niet te geloven, hij wacht op bewijs voordat hij conclusies trekt over acties die tegen Rusland moeten worden ondernomen.

” We hebben het zelf niet gezien”  , zei hij over het vermeende definitieve bewijs dat door Berlin werd geclaimd.

Navalny werd ziek tijdens een vlucht van Tomsk naar Moskou op 20 augustus, wat leidde tot een noodlanding en zijn onmiddellijke ziekenhuisopname in de Siberische stad Omsk. Minder dan 48 uur later werd hij naar de Charité-kliniek in Berlijn gevlogen.

Russische artsen vonden geen giftige stoffen in het systeem van Navalny, maar kort na zijn aankomst in Duitsland kondigden lokale artsen aan dat de opposant was vergiftigd met een cholinesteraseremmer.

Moskou heeft elke betrokkenheid ontkend. Woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, zei dat Rusland geen bewijs van Duitsland heeft ontvangen over de oorzaak van de toestand van Navalny en dat niemand in Rusland daadwerkelijk iets zou winnen bij het vergiftigen van de oppositiefiguur, terwijl minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov wees op de ‘verdachte haast’  waarmee Moskou is beschuldigd.

De NAVO- en EU-leiders eisten dat het Kremlin uitleg zou geven over de  “aanval”  en waarschuwden voor een internationale reactie op wat de Duitse bondskanselier Angela Merkel een poging noemde om een ​​van de sterkste critici van president Vladimir Poetin het zwijgen op te leggen.

Trump zei dat hij “erg boos” zou zijn   als bewijs zou aantonen dat de Russische regering Navalny vergiftigde. Hij zei dat Washington hoopt “de komende dagen veel documenten” te ontvangen  ,  maar het is onduidelijk of deze openbaar zullen worden gemaakt.

Trump nam een ​​soortgelijke benadering toen de New York Times een anoniem afkomstig hitstuk publiceerde waarin hij beweerde dat Rusland premies had betaald aan Taliban-troepen voor het aanvallen van Amerikaanse soldaten in Afghanistan. Hij heeft zich verzet tegen Moskou met sancties die puur gebaseerd zijn op aantijgingen en publieke verontwaardiging.

Meer dan twee maanden later zijn die beschuldigingen nog steeds niet geverifieerd, met de enige bronnen die bereid zijn het verhaal te weerleggen.

De Amerikaanse president heeft zware kritiek gekregen vanwege zijn onwil om zich onmiddellijk bij de NAVO-bondgenoten aan te sluiten bij het onder druk zetten van Rusland over het Navalny-incident, dat CNN ‘het laatste geval van Trump noemde dat zich niet uitsprak en het Kremlin opriep om antwoorden over kwesties variërend van verkiezingsinmenging tot mogelijke premies op Amerikaanse troepen in Afghanistan. “

Trump holds briefing | 9/4/2020

President Trump held a press briefing at the White House. #FoxBusinessSubscribe to Fox Business! https://bit.ly/2D9CdseWatch more Fox Business Video: https:/…

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments