Extinction Rebellion het is ‘belachelijke’ om ons als georganiseerde misdaadgroep te classificeren

Extinction Rebellion het is ‘belachelijke’ om ons als georganiseerde misdaadgroep te classificeren

7 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Klimaatgroep bekritiseert de beweging van de Britse regering, aangezien Labour het protest in de krant veroordeelt

Extinction Rebellion heeft de maatregelen van de regering om de protestbeweging tegen de klimaatcrisis als een georganiseerde misdaadgroep te behandelen als “belachelijk” beschreven.

De groep zei dat het associëren met de staatsdefinitie van een misdaadbende als “gekenmerkt door geweld of de dreiging van geweld en door het gebruik van omkoping en corruptie” een belediging was voor de duizenden gewone burgers die de zaak steunden.

Zondag veroordeelde de Labour-leider, Keir Starmer, een protest van de Extinction Rebellion dat de verspreiding van nationale kranten verstoorde .

Starmer zei: “De vrije pers is de hoeksteen van de democratie en we moeten er alles aan doen om die te beschermen. Mensen de kans ontzeggen om te lezen wat ze kiezen, is verkeerd en doet niets om de klimaatverandering aan te pakken. “

Extinction Rebellion verdedigde haar protesten buiten twee drukpersen in Hertfordshire en Merseyside en zei dat de dreigende herindeling van de regering ‘nauwelijks een nauwkeurige beschrijving was van de duizenden gewone mensen – de verpleegsters, de doktoren, de grootouders en anderen – die deelnemen aan de non-stop van Extinction Rebellion. gewelddadige protesten ”.

Meer dan 100 demonstranten gebruikten voertuigen en bamboestructuren om wegen te blokkeren buiten de drukkerij van de krantenpapier in Broxbourne in Hertfordshire en Knowsley, nabij Liverpool, op vrijdagavond. De politie van Hertfordshire zei dat de bestelwagens de Broxbourne-site zaterdag om 6 uur ‘s ochtends niet hadden verlaten en dat er 42 arrestaties waren verricht.

Lees ook:  Twitter verbiedt 'QAnon', maar beschermt nog steeds de gevaarlijkste disinfo

De persen drukken de titels van News UK, waaronder de Sun, Times, Sun on Sunday en Sunday Times, evenals de Daily Telegraph en Sunday Telegraph, de Daily Mail and Mail on Sunday en de London Evening Standard.

Boris Johnson en de minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, veroordeelden ook de blokkades.

Zondag werd gemeld dat de premier en minister van Binnenlandse Zaken Whitehall-functionarissen hadden gevraagd om opnieuw te bekijken hoe Extinction Rebellion in de wet werd geclassificeerd. De ministers zouden nieuwe bevoegdheden onderzoeken om de politie meer ruimte te geven om demonstranten te onderscheppen.

Extinction Rebellion beschuldigde de conservatieve regering ervan zich te buigen naar de wil van Rupert Murdoch en andere mediamagnaten.

“Extinction Rebellion heeft besloten om de verspreiding van de gedrukte versie van verschillende kranten voor één dag stop te zetten en plotseling zijn onze politici in de armen. Waar waren ze toen onze ‘gratis pers’ werd opgekocht door miljardairs? ” zei de groep.

Als reactie op de verstoring kondigde de Telegraph aan dat al haar online-inhoud tot maandagochtend gratis te lezen zou zijn.

In een verklaring op haar website zei de Telegraph: “Vrijdagavond blokkeerde een groep extremisten van Extinction Rebellion de drukkerijen waar de Telegraph en andere titels worden geproduceerd. De productie van die kranten werd ernstig aangetast en veel van onze trouwe lezers werd de gelegenheid ontzegd om de mooie journalistiek die we produceerden te lezen.

“Daarom hebben we het besluit genomen dat alle telegraafjournalistiek die dit weekend is gepubliceerd, nu tot maandagochtend vrij te lezen is op onze website.”

Lees ook:  Wat het laatste geheime regeringsdossier ons vertelt over het Britse Midden-Oostenbeleid

Comments

comments