Top Duitse ambtenaar Heiko Maas veroordeelt Trump’s oproep om twee keer te stemmen: ‘gewetenloos’ en ‘storend’

Top Duitse ambtenaar Heiko Maas veroordeelt Trump’s oproep om twee keer te stemmen: ‘gewetenloos’ en ‘storend’

7 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas noemde het een “poging om twijfel te zaaien over de geldigheid van de verkiezingen met het latere doel, waarschijnlijk, om de nederlaag niet te accepteren”.

Een Duitse topfunctionaris viel zondag Donalds Trump ‘s ‘gewetenloze’ en ‘verontrustende’ oproep aan Amerikanen aan om twee keer te stemmen, en noemde het een poging om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te ondermijnen in het geval van de nederlaag van Trump.

“We hebben ongelooflijk veel te danken aan de Verenigde Staten en het land blijft een van onze naaste partners. Maar … het is verontrustend om te zien dat een Amerikaanse president denkt dat hij zo’n strategie nodig heeft ”, vertelde minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas aan de krant Bild, meldde Agence France Press.

“Ik heb er vertrouwen in dat het gezonde verstand van de Amerikanen deze gewetenloze poging om twijfel te zaaien over de geldigheid van de verkiezing te doorbreken met het latere doel, waarschijnlijk, om de nederlaag niet te aanvaarden”, voegde hij eraan toe.

Trump, die zonder bewijs heeft getreurd over “corrupt” stemmen per post, riep Amerikanen op om twee keer te stemmen – één keer per post en één keer persoonlijk – in een interview in North Carolina en een toespraak in Pennsylvania vorige week. Het is illegaal om twee keer te stemmen bij verkiezingen.

Lees ook:  De Citadels van Amerika's elites: gebroken en op gespannen voet met elkaar

No Title

Our election laws are clear: One person, one vote.PA, you can track your ballot right here to ensure it is counted >> https://t.co/D1D9ZhCTUU https://t.co/SgX37LQZOg

Toen procureur-generaal William Barr op CNN werd gehoort over de oproep van de president om tweemaal illegaal te stemmen, verklaarde Barr: “Ik weet niet wat de wet in die specifieke staten zegt.” Nieuwshost Wolfe Blitzer vroeg hem of Barr een van de staten kende waar het legaal is om twee keer op een kandidaat te stemmen. Hij antwoordde: “Waarom vraag je me wat hij zegt?” Blitzer antwoordde: “U bent de procureur-generaal van de Verenigde Staten.”

No Title

“I don’t know what the law in the particular state says” — Wolf Blitzer has to explain to the Attorney General of the United States that it’s actually illegal to vote twice pic.twitter.com/ytDfzZoZV6

Critici zeggen dat Trump en zijn campagne werken aan het verlagen van het aantal mail-in-stembiljetten in een poging de verkiezingen in zijn voordeel te beïnvloeden. Als dat niet werkt en Trump verliest van de democratisch genomineerde Joe Biden , beweren ze, zal hij vervalste verkiezingen huilen en misschien weigeren de resultaten te accepteren .

Maas stapte in de strijd toen de historische banden tussen de VS en de Duitse regering steeds verder uiteenvallen vanwege verschillende problemen met Trump, met name defensie-uitgaven.

Lees ook:  De COVID-19: Wie is er aan het plannen?

Comments

comments