Trump beveelt federale antiracismetraining te beëindigen en noemt het “een ziekte”

Trump beveelt federale antiracismetraining te beëindigen en noemt het “een ziekte”

7 september 2020 0 Door Indignatie redactie

In een memo van het Witte Huis waarin een einde werd gemaakt aan de programma’s, werd gezegd dat de trainingen “anti-Amerikaanse propaganda” zijn en moeten stoppen.

President Donald Trump gaf federale agentschappen vrijdag opdracht om diversiteitstrainingsprogramma’s te beëindigen en noemde ze zaterdag “een ziekte die niet mag voortduren”.

Trumps beslissing om de antiracismetraining te schrappen – met “kritische rassentheorie” en discussies over “blank privilege”, volgens de richtlijn – komt te midden van een landelijke afrekening over raciale onrechtvaardigheid waar de president zich krachtig tegen verzet.

De wijziging werd aangekondigd in een memo van Russell Vought, directeur van het Office of Management and Budget, aan de hoofden van federale agentschappen. Vought schreef dat Trump opdracht had gegeven de sessies te annuleren nadat hij had vernomen dat federale agentschappen miljoenen dollars besteden aan het trainen van werknemers in “verdeeldheid zaaiende, anti-Amerikaanse propaganda”.

Die trainingen leerden arbeiders dat “vrijwel alle blanke mensen bijdragen aan racisme” of er baat bij hebben, beweert de memo, eraan toevoegend dat sommige van de trainingen hebben verklaard dat er “racisme ingebed is in de overtuiging dat Amerika het land van kansen is of de overtuiging dat de meest gekwalificeerde persoon zou een baan moeten krijgen. “

Deze leringen “veroorzaken verdeeldheid en wrok” binnen de federale beroepsbevolking en zijn in tegenspraak met de “fundamentele overtuigingen” van de natie, beweerde Vought, eraan toevoegend dat Trump hem daarom heeft gevraagd te stoppen met “deze verdeeldheid zaaiende, niet-Amerikaanse propagandatraining.”

De memo citeert herhaaldelijk “persberichten” die de inhoud van de trainingen hebben belicht. Hoewel het niet identificeert wat die rapporten zijn, werd dinsdag een New York Post-opiniestuk over het onderwerp gepubliceerd en opgepikt door Fox News , dat de president bijna religieus bekijkt .

Aan agentschappen is verteld dat ze moeten beginnen met het identificeren van trainingen die verband houden met kritische racetheorie of blank privilege, evenals met elke training die suggereert dat de VS “een inherent racistisch of slecht land” is of “dat elk ras of etniciteit inherent racistisch of slecht is”, en om na te gaan hoe ze hun contract kunnen beëindigen met degenen die de instructie geven.

Na berichtgeving over de memo tweette Vought : “de dagen van door de belastingbetaler gefinancierde indoctrinatietrainingen die verdeeldheid en racisme zaaien, zijn voorbij.” Ook Trump vierde de beslissing op Twitter en benadrukte de positieve reacties van sommige supporters door middel van retweets, en door mensen te vragen “eventuele waarnemingen” van de trainingen te melden “zodat we snel kunnen blussen!”

No Title

Trump Orders Purge of ‘Critical Race Theory’ from Federal Agencies https://t.co/ygXcTXRHsQ via @BreitbartNews This is a sickness that cannot be allowed to continue. Please report any sightings so we can quickly extinguish!

Het besluit is bijzonder treffend, gezien het feit dat het komt te midden van een van de grootste burgerrechtenbewegingen in de Amerikaanse geschiedenis, waar aanhoudende antiracismeprotesten hebben plaatsgevonden die in een aantal industrieën tot gesprekken over raciale ongelijkheden hebben geleid.

Kritische racetheorie heeft tot doel het systemische racisme te onderzoeken waar mensen momenteel tegen protesteren

De beslissing van Trump is erop gericht trainingen over kritische racetheorie uit te roeien en het te kaderen als een verraderlijk idee dat blanke mensen en instellingen als inherent racistisch beschouwt. Dit is echter niet juist.

Kritische racetheorie is een denkrichting die onderzoekt hoe ras en racisme worden bestendigd door middel van bestaande juridische en culturele systemen. Het veronderstelt dat het onderzoeken en bekritiseren van sociale instellingen – en het creëren van ruimte voor mensen van kleur om hun ervaringen te delen – kan helpen een eerlijkere wereld te creëren. Het onderzoeken van de voordelen die blanken genieten op sociaal, economisch en politiek gebied (ook wel bekend als blank privilege) is een onderdeel van het begrijpen en uitdagen van die systemen.

Lees ook:  Trump's Wrong: Biden is niet gehersenspoeld, hij is de perfecte pop!

Maar de regering-Trump heeft dat concept lang teruggedrongen, dat in de schijnwerpers is gezet nu de VS worstelt met raciale breuklijnen die blootgelegd zijn door de coronavirus-pandemie – die onevenredig veel mensen van kleur heeft gedood – en voortdurende schietpartijen op zwarte mensen door de politie .

No Title

horrible BLM chant, “Pigs In A Blanket, Fry ‘Em Like Bacon”. Maybe our GREAT Police, who have been neutralized and scorned by a mayor who hates & disrespects them, won’t let this symbol of hate be affixed to New York’s greatest street. Spend this money fighting crime instead!

Trump heeft gezegd dat de Black Lives Matter-beweging een ” symbool van haat ” is en noemde die protesterende politiegeweld ” misdadigers “. Hij dreigt de protesten te beëindigen door Amerikaanse troepen naar Amerikaanse steden te sturen, waarbij hij zegt dat aanhoudende antiracismeprotesten neerkomen op ” binnenlandse terreur “.

Tijdens zijn presidentschap heeft Trump zich fel verzet tegen de pogingen van demonstranten en ambtenaren om Zuidelijke standbeelden neer te halen en is hij begonnen met het promoten van een ‘wet en orde’-campagneboodschap met onder meer een racistische hondenfluitbelofte om’ huisvrouwen in de voorsteden ‘te beschermen tegen’ de binnenstad ‘. ” misdrijf.

En de president heeft consequent geweigerd om schaamteloze racistische opmerkingen of acties te veroordelen. Toen bijvoorbeeld in juni een supporter in een pensioneringsgemeenschap werd gefilmd terwijl hij ‘white power’ schreeuwde terwijl hij een golfkar bestuurde vol met Trump-memorabilia, retweette hij het.

Temidden van de pandemie noemt hij het coronavirus het ‘Chinese virus’ en de ‘kunggriep’, die volgens zijn critici verband houden met een toename van racistische uitlatingen en grappen tegen Aziatische Amerikanen. Hij heeft onlangs nieuwe samenzweringstheorieën tegen de democratische vice-presidentskandidaat senator Kamala Harris opgedoken die de leugens weerspiegelen die hij herhaaldelijk verspreidde over voormalig president Barack Obama.

No Title

Holy shit. Trump pushes a baseless, birther-style theory about Kamala Harris that holds she’s not a citizen because birthright citizenship isn’t a thing.”I just heard it today that she doesn’t meet the requirements … I have no idea if that’s right.” pic.twitter.com/ZIXYrleuVf

Het Amerikaanse publiek heeft op dezelfde manier gereageerd. Ongeveer de helft van de Amerikanen zegt dat de president de rassenverhoudingen in het land erger heeft gemaakt sinds hij aantrad, volgens een Pew-studie – een aantal dat redelijk stabiel is gebleven sinds het begin van Trumps ambtsperiode . En Pew heeft ook verwarring ontdekt , evenals een diepe partijdige kloof, over waar de aanhoudende antiracismeprotesten over gaan.

Ondanks dat Vought iets anders beweert, zijn het dit soort divisies die diversiteitstrainingen – inclusief die met kritische racetheorie – moeten overbruggen.

Lees ook:  Oorlog tegen jongeren "Pensioenfonds ABP is en goktent"

Comments

comments