Eerste batch Russische Spoetnik V COVID-19-vaccin vrijgegeven in openbare circulatie

Eerste batch Russische Spoetnik V COVID-19-vaccin vrijgegeven in openbare circulatie

8 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Op 11 augustus werd ‘s werelds eerste vaccin tegen het COVID-19 coronavirus’ Sputnik V ‘geregistreerd door de Russische overheid, ontwikkeld door het Gamaleya National Research Centre of Epidemiology and Microbiology en het Russian Direct Investment Fund (RDIF).

Volgens het Russische ministerie van Volksgezondheid is de eerste batch van het Sputnik V-vaccin tegen het COVID-19 coronavirus in de publieke omloop gebracht, met regionale leveringen gepland in de nabije toekomst.

“De eerste batch van het ‘Gam-COVID-Vac’ [Sputnik V] -vaccin voor de preventie van nieuwe coronavirusinfecties, ontwikkeld door het Gamaleya National Research Center of Epidemiology and Microbiology van het Ministerie van Volksgezondheid van Rusland, heeft de noodzakelijke kwaliteit tests in de laboratoria van Roszdravnadzor [regelgever voor medische hulpmiddelen] en is vrijgegeven voor het publiek ”, zei het ministerie in een  verklaring .

Eerder op de dag kondigde de Russische minister van Volksgezondheid Mikhail Murashko aan dat  COVID-19-vaccinatie onder vrijwilligers in fase III van klinische onderzoeken deze week van start gaat .

De burgemeester van Moskou, Sergey Sobyanin, sprak zondag de hoop uit dat de meerderheid van de inwoners van de Russische hoofdstad binnen enkele maanden tegen het coronavirus zou zijn  ingeënt .

Sputnik V werd op 11 augustus geregistreerd en  markeerde ‘s werelds eerste vaccin tegen het COVID-19 coronavirus . Het is ontwikkeld door het Gamaleya National Research Center of Epidemiology and Microbiology and RDIF.

Na registratie hebben ten minste 20 landen, waaronder de VAE, Saoedi-Arabië, Indonesië, de Filippijnen, Mexico, Brazilië en India, hun interesse getoond in het verkrijgen van het vaccin.

Plannen zijn onder meer om de productie van het vaccin tegen het einde van 2020 op te voeren tot 200 miljoen doses, waaronder 30 miljoen in Rusland.

Lees ook:  Trump heeft een veilige plek nodig

Comments

comments