Heeft CDC COVID-19 sterfgevallen ‘stilletjes bijgewerkt’ om te zeggen dat slechts 6% legitiem is?

Heeft CDC COVID-19 sterfgevallen ‘stilletjes bijgewerkt’ om te zeggen dat slechts 6% legitiem is?

8 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Een gerucht dat de ernst van het dodelijke virus bagatelliseert, werd gepromoot door een groep mensen waaronder de Amerikaanse president Donald Trump

De CDC heeft zijn COVID-19-sterftecijfers in de zomer van 2020 “stilletjes bijgewerkt” om aan te tonen dat slechts 6% van de eerder gemelde sterfgevallen daadwerkelijk te wijten was aan het coronavirus, terwijl de resterende 94% stierf aan reeds bestaande gezondheidsproblemen.

In een poging om aan de bel te trekken over vermeende misleidende praktijken door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), promootten conservatieve conservatieven, waaronder de Amerikaanse president Donald Trump, in augustus 2020 het idee dat de volksgezondheidsinstantie plotseling zijn methoden voor het melden van COVID- 19 sterftecijfers.

En als gevolg daarvan, zo beweerden virale berichten op sociale media, telde Amerika slechts ongeveer 9.000 COVID-19-dodelijke slachtoffers, of ongeveer 6% van de meer dan 150.000 sterfgevallen die algemeen werden gerapporteerd door politici, wetenschappers en nieuwsverslaggevers.

Veel gelovigen, waaronder complottheoreticus Jeff Berwick, noemden de vermeende verandering door het CDC-bewijs dat andere mensen dan zijn volgelingen de ernst van de pandemie overdreven, en dat iedereen sceptisch zou moeten zijn over regels voor sociale distantiëring die de economie tot stilstand brengen. In een video van 1 september zei hij bijvoorbeeld: “Het is bewezen door de CDC – [de pandemie] is niets, het was absoluut niets. Nul. 9.000 mensen? Dat is niets.”

Talloze lezers vroegen Snopes om de zaak te onderzoeken. Verschillende vragen omvatten een link naar de hyperpartisan, junk-nieuwswebsite The Gateway Pundit , of een link naar een andere samenzweerderige webpagina die de vermeende openbaring als volgt formuleerde:

“De CDC heeft stilletjes nieuwe covid-nummers vrijgegeven, waaruit blijkt dat degenen die alleen aan het virus stierven slechts 6% (9.210) van het totale aantal doden (153.504) uitmaken. 94% van degenen die stierven, deed dit omdat ze bestaande gezondheidsproblemen hadden. “

Bovendien beweerde de Gateway Pundit-pagina dat “de overgrote meerderheid” van de gerapporteerde COVID-19-sterfgevallen onder “zeer oude Amerikanen” viel – zonder in te gaan op welke leeftijdsbevolking dat betekende – en suggereerde snode bedoelingen van de kant van de CDC om te proberen om zijn begeleiding te veranderen zonder dat iemand het merkt.

Versies van dit idee circuleerden in de zomer van 2020 op grote schaal online, mede dankzij de steun van Amerikaanse politici zoals Trump . In twee retweets – een door zijn campagneadviseur die naar de Gateway Pundit-pagina linkt en een andere door een aanhanger van de ongegronde QAnon-samenzweringstheorie (screenshot hieronder) – onderschreef Trump de bewering, waarbij hij in wezen wetenschappelijk bewijs van zijn eigen gezondheidsadviseurs, Dr.Anthony, kleineerde. Fauci en Dr. Deborah Birx. Op het moment van schrijven had Twitter echter het hieronder weergegeven bericht verwijderd wegens schending van de servicevoorwaarden .

Laten we eerst, om de claim uit te pakken, duidelijk zijn over hoe COVID-19 – de ziekte veroorzaakt door het coronavirus genaamd SARS-CoV-2 – het lichaam aanvalt en dodelijk kan worden. Volgens een artikel in het tijdschrift Science, een zeer geloofwaardige wetenschappelijke publicatie:

Eenmaal binnen kaapt het virus de machinerie van de cel, maakt talloze kopieën van zichzelf en valt het nieuwe cellen binnen. 

Naarmate het virus zich vermenigvuldigt, kan een geïnfecteerde persoon er grote hoeveelheden van afstoten, vooral tijdens de eerste week of zo. Symptomen kunnen op dit moment ontbreken. Of het nieuwe slachtoffer van het virus kan koorts, droge hoest, keelpijn, verlies van geur en smaak of hoofd- en lichaamspijnen krijgen.

Als het immuunsysteem SARS-CoV-2 tijdens deze eerste fase niet terugslaat, marcheert het virus door de luchtpijp om de longen aan te vallen, waar het dodelijk kan worden.

Met andere woorden, SARS-CoV-2 valt longcellen aan, en die aanval op het ademhalingssysteem van een persoon kan andere reeds bestaande aandoeningen aanzienlijk verergeren. Dat betekent dat COVID-19-patiënten het risico lopen dat voorheen beheersbare gezondheidsproblemen fataal worden – inclusief hartstilstand, leverfalen of littekens in de longen – nadat ze zijn geïnfecteerd met SARS-CoV-2. Anders gezegd, Ryan McNamara, een viroloog aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill, vergeleek in een reeks tweets het SARS-CoV-2-virus met het humaan immunodeficiëntievirus, of HIV, dat aids veroorzaakt. Hij schreef:

Na jaren van verspreiding van het (hiv-) virus, en zonder behandeling, zal een met hiv geïnfecteerde patiënt aids krijgen. […] Tijdens deze staat van HIV-progressie zijn de witte bloedcellen, de zogenaamde T-cellen, uitgeput. Hierdoor kunnen co-infecterende pathogenen zich ongecontroleerd verspreiden of kunnen tumorcellen groeien en uitzaaien. Daarom zijn longontsteking en AIDS-gerelateerde kankers de belangrijkste doodsoorzaken bij HIV + -patiënten.

No Title

Those saying “only 6% die from COVID-19 alone”, or some derivation thereof, don’t understand how infectious diseases work. Many are not operating in good faith, & are the same people who have downplayed this pandemic since February. (4/4)

Vervolgens hebben we onderzocht hoe de CDC COVID-19-dodentalgegevens verzamelt. Omdat de virale berichten niet specificeerden op welke ‘nummers’ de CDC ze beschuldigden van schandelijkheid, hebben we rekening gehouden met de webpagina Provisional Death Counts for Coronavirus Disease (COVID-19) van de CDC , een compilatie van overlijdensakten die wekelijks worden bijgewerkt door de Nationaal centrum voor gezondheidsstatistieken (NCHS).

Bovendien hebben we een document van april 2020 verkregen van de Wereldgezondheidsorganisatie met de titel ‘Internationale richtlijnen voor certificering en classificatie (codering) van COVID-19 als doodsoorzaak’, waarin staat dat medische examinatoren zo veel mogelijk details moeten opnemen op basis van gegevens en laboratoriumtesten bij het invullen van overlijdensakten. Een overlijdensakte voor een patiënt die geïnfecteerd was met SARS-CoV-2 en daarna longontsteking en fatale ademnood kreeg, zou bijvoorbeeld alle drie aandoeningen als doodsoorzaken vermelden (zie voorbeeld hieronder).

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  LAATSTE UPDATES: Samenvatting van wat experts weten over het coronavirus in China

covid

Het document zei ook dat overlijdensakten voor mensen die leden aan chronische aandoeningen, zoals coronaire hartziekte of diabetes, vóór hun blootstelling aan het coronavirus, die aandoeningen naast COVID-19 zouden vermelden. Het coronavirus zou nog steeds de onderliggende doodsoorzaak worden genoemd – of de ziekte die ‘de reeks gebeurtenissen op gang bracht die rechtstreeks tot de dood leidde’, volgens de definitie van de WHO – aangezien de reeds bestaande gezondheidsproblemen waarschijnlijk werden verergerd door de initiële SARS-CoV-2-infectie .

Vervolgens hebben we het proces van de CDC besproken voor het analyseren van die overlijdensakten met COVID-19. De website legde uit:

Wanneer een persoon overlijdt, wordt de doodsoorzaak bepaald door de certificeerder – de arts, medisch onderzoeker of lijkschouwer die dit op de overlijdensakte vermeldt. Staten registreren alle overlijdensakten en sturen deze naar [NCHS], waar ze worden gebruikt om de officiële overlijdensstatistieken van het land te produceren. […]

Wanneer COVID-19 als doodsoorzaak wordt vermeld op de overlijdensakte, wordt dit gecodeerd en geteld als een overlijden vanwege COVID-19. COVID-19 mag niet op de overlijdensakte worden vermeld als het niet het overlijden heeft veroorzaakt of daaraan heeft bijgedragen. […]

Volledig betekent het beschrijven van een duidelijke reeks gebeurtenissen van de onmiddellijke tot de onderliggende doodsoorzaak, het rapporteren van alle andere aandoeningen die hebben bijgedragen aan het overlijden en het verstrekken van specifieke informatie.

Kortom, de CDC stelt sterftestatistieken op die zijn gebaseerd op alle mogelijke doodsoorzaken voor één persoon. Dus als een diabetespatiënt met hoge bloeddruk werd geïnfecteerd met COVID-19 – dat zich op bloedvaten kan richten – en ze sterven omdat hun bloedvaten al zo beschadigd waren, zou de CDC hun dood beschouwen als gerelateerd aan zowel het coronavirus als diabetes. (Volgens de CDC-database met overlijdensakte- gegevens was dat het geval voor meer dan 27.500 mensen.)

Op het moment van schrijven heeft de CDC zijn sterftecijfers voor het laatst bijgewerkt op 3 september 2020. Op dat moment zei het bureau dat COVID-19 in 171.787 overlijdensakten was opgenomen sinds het begin van de Amerikaanse uitbraak in februari 2020. En naast het coronavirus, de In de meeste documenten werd ook melding gemaakt van comorbiditeit of aanvullende gezondheidsproblemen die kunnen verergeren of zich kunnen ontwikkelen na de eerste SARS-CoV-2-infectie. Zo namen 71.700 griep of longontsteking en COVID-19 op als mogelijke doodsoorzaken.

Om de complottheorie aan te wakkeren, verklaarde de CDC-webpagina:

“Voor 6% van de sterfgevallen was COVID-19 de enige genoemde doodsoorzaak. Voor sterfgevallen met aandoeningen of oorzaken naast COVID-19 waren er gemiddeld 2,6 aanvullende aandoeningen of oorzaken per overlijden. “

Dat betekende, ja, medische onderzoekers dachten dat slechts 6% van de COVID-19-patiënten alleen stierf aan het coronavirus. Die patiënten hadden geen gerapporteerde comorbiditeiten. Het was echter gevaarlijk verkeerd om dat feit verkeerd te interpreteren om te betekenen dat de resterende dodelijke slachtoffers (of 94 procent) stierven door andere gezondheidsproblemen dan het coronavirus. De onderliggende doodsoorzaak van de meeste mensen was COVID-19 en het virus nam toe of veroorzaakte andere ziekten die bijdroegen aan de dood van de patiënt.

Opmerking: de “6%” -claim was niet de eerste poging van COVID-19-complottheoretici om zonder enig substantieel bewijs te beweren dat de CDC op schandelijke wijze gegevens verzamelde om mensen te laten denken dat het coronavirus ernstiger was dan het in werkelijkheid is. In het voorjaar van 2020 probeerden ze bijvoorbeeld alarm te slaan bij het bureau dat om politieke redenen COVID-19-sterftecijfers zou opblazen, maar in werkelijkheid was de vermeende discrepantie het resultaat van het vergelijken van twee afzonderlijke gegevensbronnen die verschillende metingen rapporteren. (Zie onze analyse in die claim hier .)

De statistieken over overlijdenscertificering bewijzen, kortom, dat mensen met reeds bestaande gezondheidsproblemen – zoals astma of hypertensie – een hoger risico lopen op een ernstige ziekte of overlijden als ze besmet zijn met COVID-19, aldus Bob Anderson, hoofdstatisticus over sterfte. bij NCHS. Hij zei in een verklaring aan NBC News: “Deze gegevens zijn in overeenstemming met de richtlijnen van de CDC dat mensen met onderliggende medische aandoeningen een groter risico lopen op ernstige ziekte en overlijden door COVID-19.”

Bovendien legde Fauci het fenomeen uit in een interview op 1 september over het ABC-programma “Good Morning America:

Het punt dat de CDC probeerde te maken, was dat een bepaald percentage van [COVID-19 sterfgevallen] niets anders had dan alleen COVID. Dat betekent niet dat iemand met hypertensie of diabetes die aan COVID overlijdt, niet aan COVID-19 is overleden – dat is wel zo. Dus de cijfers die je hebt gehoord – de meer dan 180.000 doden – zijn echte sterfgevallen door COVID-19. … Het zijn geen 9.000 doden door COVID-19.

Vervolgens vonden we gegevens om een ​​ander aspect van de marginale theorie aan te pakken: dat de “overweldigende meerderheid” van de gerapporteerde COVID-19-sterfgevallen onder mensen van “zeer hoge leeftijd” viel. Voor de toepassing van dit rapport beschouwden we die groep als mensen van 85 jaar of ouder. En volgens de gegevens van de CDC-overlijdensakte vermeldden 53.000 documenten voor die populatie COVID-19 als een mogelijke doodsoorzaak, goed voor ongeveer een derde van het totaal, of minder dan de meerderheid.

We moeten hier opmerken: Epidemiologen en gezondheidsfunctionarissen waren er op de hoogte van dat COVID-19-patiënten die ouder zijn – evenals degenen met onderliggende gezondheidsproblemen – een groter risico lopen op ernstige problemen.

“Naarmate u ouder wordt, neemt uw risico om in het ziekenhuis te worden opgenomen voor COVID-19 toe. Iedereen, vooral oudere volwassenen en anderen met een verhoogd risico op een ernstige ziekte, moeten maatregelen nemen om zichzelf te beschermen tegen COVID-19 ”, aldus de CDC . Volgens de gegevens van het bureau waren acht van de tien mensen die zijn overleden als gevolg van COVID-19 in de VS ouder dan 65 jaar.

Ten slotte hebben we naar enig bewijs gezocht om te bevestigen of te ontkennen dat de CDC heeft geprobeerd haar sterftecijfers “stilletjes” aan te passen onder de radar van het publiek. Bob Anderson, hoofdstatisticus sterfte bij NCHS, vertelde NBC News in een verklaring dat de gegevens van de overlijdensakte “geen nieuwe informatie vertegenwoordigen, aangezien NCHS dezelfde informatie publiceert sinds het begin toen we begonnen met het plaatsen van gegevens over COVID-19-sterfgevallen op onze website. . ” 

Kortom, gezien de manier waarop het coronavirus het menselijk lichaam beïnvloedt, de manier waarop de CDC gegevens verzamelt uit overlijdensakten – met een opsomming van comorbiditeiten die werden ontwikkeld of verergerd door COVID-19 – en het feit dat een derde van COVID- 19 dodelijke slachtoffers waren mensen van 85 jaar, we beoordelen deze bewering als “Onwaar”.Lees ook:  VS wordt dictatuur: Oh Oh. De Trumpies nemen de leiding over de gegevens

Comments

comments