Probleem met stemmen per e-mail kan tot geweld leiden

Probleem met stemmen per e-mail kan tot geweld leiden

8 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Het debat over het stemmen per post in Amerika in november wordt in het algemeen bepaald door de belangen van de twee belangrijkste politieke partijen. Democraten staan ​​erop dat een dergelijke stemming grote aantallen burgers vrijmaakt die anders niet zouden kunnen stemmen en ook veilig is.

De Republikeinen stellen dat een groot aantal stemmen per post garandeert dat  de verkiezingsuitslag  enige tijd na de verkiezingen niet bekend zal zijn en dat het uitbrengen van een stem zonder fysiek aanwezig te zijn de kans op fraude vergroot.

Afgezien daarvan suggereert het recente gebruik van grootschalige mail-in-stemmen in de staat New York dat er aanzienlijke vertragingen kunnen optreden bij het daadwerkelijk tellen van de stembiljetten, terwijl veel stembiljetten ook om verschillende redenen volledig ongeldig werden verklaard, maar sommige staten zoals Oregon en Utah gebruiken al jaren succesvol mail-in.

Het argument is dus in wezen een politieke.

De Democraten verwachten dat de meeste kiezers die stemmen per post op hen zullen stemmen, terwijl de Republikeinen dat soort stemmen juist om dezelfde reden willen onderdrukken, namelijk dat het waarschijnlijk ten goede zou komen aan Joe Biden en andere Democratische kandidaten.

Er zal zeker zowel opgespoorde als niet-opgespoorde fraude bij de stemming voorkomen, maar de vragen zijn “Hoeveel?” en “Heeft het invloed op de resultaten?” Als de fraude niet significant is, zouden velen beweren dat het een prijs is die moet worden betaald om de opkomst te verbeteren.

In de Verenigde Staten worden verkiezingen gehouden op staats- en provincieniveau, niet op nationaal niveau. Een  recent overzicht  van de procedures om te registreren en te stemmen in mijn thuisstaat Virginia heeft vastgesteld dat men zowel kan registreren als stemmen zonder enig menselijk contact. Het registratieproces kan worden voltooid door een online formulier in te vullen, dat hier is  gelinkt .

Let vooral op het volgende: op het formulier moet het vakje worden aangevinkt dat het Amerikaanse staatsburgerschap aangeeft. Het vraagt ​​dan om naam en adres, evenals burgerservicenummer, geboortedatum en of iemand een strafblad heeft of anderszins gediskwalificeerd is om te stemmen.

Vervolgens moet u het document ondertekenen en dateren en opsturen. Binnen tien dagen ontvangt u een kiezersregistratiekaart voor Virginia, die u kunt overleggen als u persoonlijk stemt, ook al is dat niet verplicht.

Het is belangrijk om te bedenken dat er geen documenten hoeven te worden overlegd om de aanvraag te ondersteunen, wat betekent dat alle informatie onjuist kan zijn.

U kunt zich zelfs afmelden voor het verstrekken van een sofinummer door aan te geven dat u er nog nooit een hebt gekregen, ook al geeft het formulier aan dat u er een moet hebben om geregistreerd te worden, en u kunt ook een tijdelijk adres opgeven door te beweren dat u “dakloos bent”. “

Zelfs de geboortedatum is nutteloos omdat het formulier niet vraagt ​​waar u geboren bent, en dat is hoe de geboorteaktes worden bewaard door de staat en lokale overheden.

Uiteindelijk is het alleen het burgerservicenummer dat het document valideert en dat staat ook op de kiezerskaart, maar zelfs dat kan vals of volledig verzonnen zijn, zoals veel illegale immigrantenarbeiders in de VS hebben ontdekt.

In een staat als Virginia vereist de daadwerkelijke post-in-stemming uw handtekening en die van een getuige, die iedereen kan zijn.

Dat geldt ook voor zes andere staten. Eenendertig staten vereisen uw eigen handtekening, terwijl slechts drie staten vereisen dat het document door een notaris wordt bekrachtigd, een goede waarborg aangezien de kiezer daadwerkelijk enige documentatie moet overleggen.

Zeven staten vereisen uw aanvullende handtekening op de stembiljetenvelop en twee staten vereisen dat een fotokopie van het kiezers-ID bij het stembiljet wordt gevoegd. Met andere woorden, de waarborgen in het systeem verschillen van staat tot staat, maar in de meeste gevallen is fraude relatief eenvoudig.

Mogelijke fraude bij de stemming, om nog maar te zwijgen van vertragingen bij de bezorging van de post-in-stembiljetten, hebben, niet verrassend, politieke gevolgen die aan de oppervlakte beginnen te komen in de discussies over wat er werkelijk zou kunnen gebeuren in de nacht van de verkiezingen.

Als de burgerlijke ongeregeldheden van de afgelopen drie maanden voortduren en de Republikeinen erin slagen te hameren op het thema van de wet en orde, is het waarschijnlijk dat de resultaten van de presidentsverkiezingen veel krapper zullen zijn dan sommige huidige peilingen lijken te doen. stel voor.

Dus, wat gebeurt er de dag erna? Welnu, de verkiezingen in 2000 en 2016 suggereren dat er mogelijk problemen zijn. In 2000 versloeg George W. Bush Al Gore, hoewel laatstgenoemde nationaal meer stemmen had.

Er was grote angst dat geweld het gevolg zou kunnen zijn, maar de kwestie werd opgelost door een hertelling in Florida gevolgd door een uitspraak van het Hooggerechtshof en de legitimiteit van Bush, hoewel in twijfel getrokken, werd erkend.

In 2016 had Hillary Clinton natuurlijk 3 miljoen stemmen meer dan Donald Trump, maar zijn grote meerderheid in het Electoral College betekende dat het resultaat grotendeels onomstreden was, hoewel het al snel zou worden toegeschreven aan “Russische hulp”.

Lees ook:  Bijna koningsdag maar het koningshuis is een schandvlek in de democratie

Dit jaar kan anders zijn vanwege de sluimerende woede over de maatregelen van het coronavirus en de raciale onrust. Dat maakt misschien niet veel uit, maar voor het feit dat president Donald Trump de deur heeft geopend voor discussie over mogelijke fraude bij de verkiezingen en ook heeft gesuggereerd dat het resultaat misschien niet legitiem is.

Hij heeft zich met name gericht op het stemmen per post en men vermoedt dat hij opzettelijk maatregelen zou nemen om het postkantoor te verhinderen de stembiljetten op tijd af te leveren. De virale badinage lijkt te werken voor de GOP, aangezien  een recente opiniepeiling  suggereert dat slechts 45% van de potentiële kiezers vertrouwen heeft in de integriteit van de verkiezingsresultaten.

Wat er zou kunnen komen, vanuit één perspectief, wordt gesuggereerd door een Trump-tweet van de verkiezingen van november 2018 in Florida, waarin hij verklaarde: “ De Florida-verkiezing moet worden uitgeroepen ten gunste van Rick Scott en Ron DeSantis in dat grote aantal nieuwe stemmingen uit het niets, en veel stembiljetten ontbreken of zijn vervalst. Een eerlijke telling van de stemmen is niet langer mogelijk – massaal geïnfecteerde stembiljetten. Moet gaan met Election Night! “

Meer recent, op 30 juli th , Trump  getweet  “Met Universal Mail-In Voting (niet stemmen bij afwezigheid, wat goed is), zal 2020 de meest ONNAUWKEURIGE & frauduleuze verkiezingen in de geschiedenis. Het zal de VS in grote verlegenheid brengen. Stel de verkiezing uit totdat mensen correct, veilig en veilig kunnen stemmen ??? “

De president heeft ook herhaaldelijk beweerd dat de Democraten proberen ‘de verkiezingen te stelen’.

Spreker van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi heeft de zaken voorspelbaar erger gemaakt  door te beweren dat  “… helaas, de binnenlandse vijanden van ons stemsysteem en het eerbiedigen van onze grondwet hebben gelijk op 1600 Pennsylvania Avenue met hun bondgenoten in het Congres van de Verenigde Staten … alles wat ze kunnen [om] de stemming met [hun] daden te onderdrukken: mensen bang maken, intimideren door te zeggen dat er wetshandhaving zal zijn, de rol van het postsysteem in dit alles verkleinen. Het is echt, eigenlijk beschamend. “

Ze noemde hen ‘Enemies of the State’, een versie van Hillary Clintons beroemde  faux pas  waarin ze verklaarde dat Trump-aanhangers in 2016 ‘betreurenswaardig’ waren.

Pelosi heeft ook  opgeroepen tot annulering  van de geplande presidentiële debatten tussen Trump en Biden en zegt dat ze geen enkel gesprek met de president wil legitimeren. Ze heeft ook het vuur aangewakkerd door te beweren dat Trump “… in feite een Russische interventie verwelkomt, en Poetin laat beslissen wie president wordt in plaats van het Amerikaanse volk.”

Het podium is dus klaar voor een aantal zeer belangrijke grieven die van beide kanten zullen spelen.

Er wordt gesuggereerd dat Donald Trump zou kunnen proberen de verkiezingen uit te stellen, waartoe hij niet de macht heeft, of het zou kunnen laten plaatsvinden in de verwachting dat hij de leiding zal hebben bij conventioneel uitgebrachte stemmen wanneer de peilingen sluiten en verklaar zowel de overwinning als dat de verkiezing voorbij is zonder verder te tellen vanwege fraude met de post-in stembiljetten.

Als, aan de andere kant, Trump verliest, zou het argument kunnen worden verbreed, waarbij de president alle stemmen ongeldig zou verklaren vanwege wijdverbreide mail-in-fraude.

Naarmate meer Amerikanen dan ooit gefrustreerd en boos zijn over het politieke systeem, terwijl ze ook ideologisch verdeeld zijn in verschillende kampen die worden gekenmerkt door een harde kern van standpunten die onmogelijk te verzoenen zijn, kan de situatie exploderen.

En je moet erop wijzen dat meer Amerikanen gewapend zijn dan ooit tevoren, terwijl ze in recordtempo wapens blijven kopen.

Gooien in de mix een politiemacht die is gedemoraliseerd en blijkbaar steeds niet in staat het omgaan met burgerlijke onrust en november 3 rd ‘s verkiezing zou wel ontketenen krachten die de rellen en het geweld dat is het vegen in heel Amerika kunnen maken momenteel onbeduidend kijken.

Lees ook:  Wie houdt er niet van de heilige vrijheid om te spioneren?

 

***

Comments

comments