Amerika’s nep-burgeroorlog

Amerika’s nep-burgeroorlog

9 september 2020 0 Door Indignatie redactie

De Verenigde Staten, in het vierde jaar van het presidentschap van Trump, bevinden zich in de buurt van anarchie.

Op 29 april 2020 reed een caravan met 600 wagens, voornamelijk vrachtwagens, uit de ‘buitenwijken’ van Portland, Oregon, door de stad tijdens wat ogenschijnlijk een politieke bijeenkomst van Trump was.

Demonstraties in de stad, en op dit moment weet niemand precies wat er voor of tegen wordt gedemonstreerd, waren een paar honderd ‘achterblijvers’. De echte demonstraties waren al een tijdje geleden afgelopen, gingen ergens anders heen.

Activisten die racisme bestreden, waren achterhaald door anderen, verveelde mensen, werklozen en mensen met bredere kwesties tegen Amerika’s liefdesrelatie met het fascisme, onder het mom van neoconservatisme.

Degenen die door de stad reden, waren niet echt wat je als een buitenwijk zou beschouwen. Men beschouwt buitenwijken doorgaans als welvarende, goed opgeleide, meestal ‘blanke’ middenkaders, eigenaren van kleine bedrijven en geschoolde fabrieksarbeiders.

Wat de stad binnenkwam, was niet zozeer voorstedelijk maar landelijk. Het landelijke Amerika is grotendeels de permanent werklozen, degenen die lijden aan problemen met middelenmisbruik, de ongeschoolden, maar, net als bij typische binnensteden, zijn landelijke Amerikanen ‘blank’.

Rural America is in feite het getto voor blanken.

In Portland werd één persoon gedood, niemand weet nog wie of waarom, zoals degenen die op straat zijn, de autocaravan, de achterblijvers, allemaal min of meer gemarginaliseerde leden van de samenleving, en als je het zou controleren, een even groot aantal veroordelingen voor misdrijven , wapenlasten en mislukte levens.

Maar wat is een mislukt leven in de Verenigde Staten? Afhankelijk van de norm en iemands waarden en gevoel voor duidelijkheid, is iedereen behalve Donald Trump een mislukking, waaraan Donald Trump ons elke dag herinnert.

Niet iedereen kan een ‘supergenie’ zijn, die (volgens de eigen zus van Trump) iemand heeft ingehuurd om zijn toelatingsexamen voor de universiteit af te leggen en hoogstwaarschijnlijk ook al zijn werk doet.

Amerika gaat over privileges, niet zo voor de hand liggend als Groot-Brittannië, waar de schurken van weleer titels en eigendommen nalaten en de inherente privileges daarin verscholen aan hun ellendige nageslacht.

Om een ​​succes te zijn in de VS, is het noodzakelijk dat iemand zich aan zijn voorrechten houdt en elke schijn van individualiteit of geweten opgeeft. Men moet aanvankelijk meedogenloos agressief worden namens opperheren en als men de vaardigheid en het vertrouwen van de Deep State verkrijgt, positie gebruiken om anderen opzij te zetten.

Succes in Amerika is gebaseerd op psychopathie, bedrog en bedrog. Daarmee komt een militaire rang, zetels in congressen, zetels in directiekamers en de andere voordelen, privégolflidmaatschappen, grote boten en lidmaatschap van andere organisaties.

De schandalen die Amerika de afgelopen maanden hebben opgeschud, hebben vooral één ding duidelijk gemaakt, dat seksuele onvolwassenheid en afgunst, vaak raciaal gedreven, gebrek aan moreel centrum en fysieke bekwaamheid nu de Amerikaanse elites bepalen.

De “self-made” mannen en vrouwen zijn er maar weinig tussen.

Om dus te begrijpen hoe een burgeroorlog in Amerika is en waarom het alleen maar nep kan zijn, moet men begrijpen wie Amerikanen zijn. Dit zal ook verklaren waarom Amerika zo irrelevant is geworden in de wereld van vandaag, waarom Amerika bekend staat om zijn dikke mensen, om zijn onwetendheid en om zijn nationale beleid dat niets voor Amerika doet en toch de wereld het slachtoffer wordt van een onzichtbare kracht.

Dit verklaart de verslaving, die schijnbaar ten einde loopt, voor het gebruik van de term Deep State, een vorm van intellectuele luiheid en bovendien ook afleiding-desinformatie. Ik denk dat we allemaal weten over wie we het echt hebben als we die zeer handige term gebruiken waarvan de reguliere media ons hebben verteld dat die toelaatbaar is.

Niets antisemitisch aan “Deep State”. Het is geen aanval op “elites” of de “Geparfumeerde Prinsen van het Pentagon” of de “Banksters”. In feite kan elke echte groep die de wereld op de knieën heeft gekregen, opstaan ​​en juichen over het gebruik van “Deep State”.

De echte vijand is nu een spook geworden uit een graphic novel.

De waarheid is iets gevaarlijks. Mensen zijn zwak, gemakkelijk te beïnvloeden en in wezen verloren en angstig. Niet alle mensen zijn even groot als velen, te veel, niet in staat tot het niveau van onderscheiding dat nodig is om te leven in een staat waar decennia geleden een psychologische oorlog werd uitgeroepen die door Nobelprijswinnaars was geschreven, tegen onder andere het Amerikaanse volk.

Het naaien van angst, wantrouwen en haat is hun product en totale controle over instellingen, ooit een klein aantal, nu allemaal, is hun macht en majesteit.

Google en Facebook, hier begint de burgeroorlog. De twee namen, Brin en Zuckerberg, kijken vooral naar hen. Dit zijn de echte machtscentra.

Het is aan Brin en Zuckerberg om zich af te leiden en te desinformatie, om de blinde massa achter George Soros en Bill Gates aan te sturen. Soros, bekend om zijn fanatieke haat tegen alles wat bolsjewistisch is, is een gemakkelijk doelwit, een grote criticus van het Israëlische beleid tegen de Palestijnen.

Tegen het beleid van Israël zijn is gevaarlijk in de VS. Weinigen in de VS zijn zich ervan bewust dat Israël zelf in de buurt van een burgeroorlog verkeert, aangezien in dat land week na week demonstraties plaatsvinden tegen de dictatoriale heerschappij van Netanyahu, die gevangenisstraf krijgt wegens corruptie en aan de macht blijft door politieke onrust in de regio te orkestreren.

Dit is de reden waarom Israël wordt onderzocht in verband met wat Donald Trump de “aanval” op Beiroet heeft bedacht. Trump zegt dat het een bom was, citeert experts van het Pentagon.

De media zeggen alles behalve dat en onderzoeken zullen niets zeggen of iets verzinnen. De waarheid bestaat niet meer, niet voor het grote publiek, maar waarom zou het grote publiek er dan om geven als in de VS minstens 40 procent van hen werkloos is, de helft van dat aantal dakloos is en bijna 200.000 van hen al dood zijn door COVID?

Dus, wie gaat deze burgeroorlog voeren?

Allereerst heb je de ontevredenen nodig. Dat zijn mensen die zichzelf haten en daardoor jaloers zijn op anderen en die waarschijnlijk naar geweld en populisme kijken. Hitler was goed in het managen van dit soort personen, zoals de wereld heel goed weet.

Als iemand zou kijken naar de herschikking van de rijkdom binnen de VS sinds Reagan aantrad, misschien eerder, zou het duidelijk kunnen worden. In 1970 werd een gezin met een inkomen van $ 20.000 per jaar als een lager inkomen beschouwd, net boven de armoedegrens, afhankelijk van het aantal kinderen in het gezin.

Tegenwoordig is dat cijfer, niet gecorrigeerd voor inflatie, $ 28.000.

Een auto die in 1970 $ 3000 kostte, kost vandaag $ 30.000. Een huis dat in 1970 $ 25.000 zou kosten, kost vandaag $ 175.000. Een blik soep dat in 1970 10 cent kostte, kost vandaag één dollar.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Doorbraak in topdrama! EU-landen zijn het eens over het bedrag van de subsidies

In 1970 hadden de meeste Amerikanen de ziektekostenverzekering volledig betaald. 80%, terwijl vandaag slechts 4% een volledig betaalde verzekering heeft. De meeste Amerikanen krijgen te maken met verlaagde, vaak levensbedreigende, zorg vanwege volksgezondheidsbeleid dat is opgesteld door lobbyisten van verzekeringsmaatschappijen.

In feite heeft het overheidsbeleid onder Trump, zeker behalve Reagan en tijdens de beide presidentschappen van Bush, de kosten voor openbare nutsbedrijven, de gezondheidszorg en alle andere verzekeringen enorm verhoogd, terwijl de bescherming tegen vergiftigde lucht, voedsel, water en, het meest veelzeggende van alles, roofzuchtige zakelijke praktijken is verzwakt. .

Angst creëren is een manier om sociale onrust te bewerkstelligen. Armoede is een grote bron van angst.

Laten we eens kijken naar de lonen. In 1963 verdiende een 16-jarige winkelmedewerker die naar school ging ongeveer $ 1,25 per uur, terwijl een vakbondswerker ongeveer $ 2,00 verdiende.

Het goede is dat fabrieksarbeiders hun uitkering volledig hebben betaald en veel overuren hebben gemaakt en dat de dingen die ze moesten kopen naar de huidige maatstaven heel weinig kosten.

Oh, er waren er ook 60 miljoen.

Tegenwoordig is slechts 4 procent van de arbeiders lid van een vakbond. Het minimumloon, toen $ 1,25, is nu $ 7,25. Aangezien het minimumloon, en dan vooral voor deeltijdstudenten, in 60 jaar tijd met bijna 600 procent is gestegen, zijn de kosten van levensonderhoud volgens het Bureau of Labor Statistics met 800% gestegen.

Het probleem daar is dat, hoewel minimumloonarbeiders 60 jaar geleden zeer weinig waren, in het toen door armoede geteisterde zuiden van de Verenigde Staten en alleen migrerende landarbeiders, tegenwoordig minimumloonbanen of bijna minimumloon de ‘gouden standaard’ zijn en werken zonder uitkering de norm ook.

Het resultaat is angst.

Volgens Pew Research heeft de VS nu officieel het hoogste niveau van eenoudergezinnen, met 23%, het hoogste niveau van alle landen ter wereld.

De VS heeft ook het hoogste niveau van illegale drugsgebruik ter wereld: iets minder dan 10% gebruikt regelmatig ernstige drugs, cannabis, alcohol of sigaretten niet meegerekend.

Andere gebieden zijn subjectiever en hoewel het altijd gevaarlijk is om te generaliseren, kan veilig worden gezegd dat de kwaliteit van het openbaar onderwijs in de VS slecht is in relatie tot andere eerste en tweede wereldlanden, waarbij de VS nu in de buurt van “tweede wereld” zweeft. status op veel belangrijke gebieden.

De VS zijn niet langer te vergelijken met Noorwegen of Duitsland, echte eerstewereldlanden.

Om te zien waarom een ​​bevolking in een burgeroorlog tegen zichzelf zou kunnen zijn gekeerd, hoeft men alleen maar het niveau van angst, onwetendheid en goedgelovigheid te zien.

Een discussie over gepolitiseerde religie in voorstedelijke en landelijke gebieden is zeker van toepassing, waar traditionele christelijke waarden, accepteren dat de Verenigde Staten een grotendeels christelijke natie zijn of ervoor kiezen zichzelf als zodanig te zien, gemakkelijk kunnen wijzen op religieuze leiders die diep corrupt maar enorm machtig zijn.

We keren dan terug naar het idee van mislukking. Mensen die zichzelf zien als mislukkingen zijn potentieel voer voor extremisme, uitgedrukt na 9/11 als xenofobe woede tegen de islam, zeker ontwikkeld door criminele elementen, iets waar niemand meer aan twijfelt of twijfelt.

Tegenwoordig is het Amerikaans tegen Amerikaans, op basis van ras en opleidingsniveau.

Het sociale smeermiddel is onwetendheid, angst en armoede. De hefboomwerking wordt toegepast via Google en Facebook, via gecontroleerde, zelfs scripted media en diensten, wie?

Er zijn nog andere kwesties, maar een belangrijke zijn regionale tradities.

De VS maakten een massale migratie door aan zowel het einde van de burgeroorlog, na 1865 als tijdens de Tweede Wereldoorlog. De zuidelijke en grensstaten, het landelijke zuiden en de Appalachia, werden ook leeggemaakt van zowel Afro-Amerikanen als blanken.

Afro-Amerikanen gingen grotendeels naar het noorden en ‘landden’ uiteindelijk in steden, waarmee ze de strijd bepaalden die we vandaag zien.

De plattelandsblanken trokken eerst naar het westen, ontsnapten aan vervolging door de noordelijke overwinnaars in de burgeroorlog en vervolgens tijdens de Tweede Wereldoorlog, zochten de overigen die niet in het leger dienden, zowel mannen als vrouwen, werk in oorlogsfabrieken in het noorden.

Deze vestigden zich in steden die ook de thuisbasis waren van Afro-Amerikaanse plattelandsbevolking en decennia van sociale onrust volgden toen deze twee tegengestelde groepen uit het zuiden in de problemen kwamen en vochten om de laagste economische sector in het welvarende noorden.

Het noorden vestigde zich heel anders dan het zuiden. Met de industrialisatie, golven van immigranten, Noorwegen, Zweden en Finland naar het platteland van het Midwesten, hout en landbouw, terwijl Duitsland, Hongarije en Polen het hoofdbestanddeel werden voor industriële arbeiders. Ierse en Italiaanse kolonisten waren prominent aanwezig in het noordoosten.

Zuidelijke immigranten die naar het noorden trokken, brachten hun tradities, religieuze praktijken, waaronder ‘spreken in tongen’ en het omgaan met giftige slangen, mee, maar degenen die minder religieus waren, en deze differentiatie is de sleutel tot het begrijpen van het Zuiden, brachten een traditie van geweld, rassenhaat en van extreme onwetendheid.

Het is beangstigend dat deze sector is gemigreerd naar gebieden als wetshandhaving, mensen die niet geschikt waren voor geschoold industrieel werk. Dit is in werkelijkheid de verklaring voor de bizarre en primitieve aard van het politiegeweld in delen van de VS.

Naarmate de tijd verstreek, ontwikkelden de Ierse katholieken en arme Italianen, ook de Grieken, zich sociaal en economisch. De Duitsers en Hongaren bloeiden net als de Zuidelijke blanken, maar in mindere mate dan anderen.

Evenzo werden Afro-Amerikanen geconfronteerd met de uitdagingen van onrecht en racisme en een ineenstorting van sociale normen, vergelijkbaar met die van hervestigde Zuid-blanken, met een hoge mate van drugsgebruik en inherente criminaliteit, meestal in stedelijke Afro-Amerikaanse gemeenschappen, maar toen de armoede weer opkwam in post Reagan Amerika begonnen de armen in de voorsteden en op het platteland te lijden onder sociale degeneratie.

Dit zijn enkele van de factoren, die we vandaag allemaal gemakkelijk kunnen bespreken, die de VS hebben geleid tot de verdeeldheid die een vorm van burgeroorlog mogelijk maakt, al was het maar één georkestreerd door politieke agenten, sociale media en buiten proportie geblazen door de mainstream. media.

Elke regio van de VS heeft een andere mix en geschiedenis, elk met een verhaal dat, wanneer het wordt uitgebuit, kan putten uit oude vetes om raciale en sociale verdeeldheid aan te wakkeren.

Dit is de nieuwe politiek van Amerika en zal, ook beangstigend genoeg, beslissen over de verkiezingen van 2020, die wellicht generaties lang het lot van de wereld zullen beslissen.

Gordon Duff is een mariene gevechtsveteraan uit de Vietnamoorlog die decennialang heeft gewerkt aan veteranen- en krijgsgevangenenkwesties en overleg heeft gevoerd met regeringen die worden uitgedaagd door veiligheidskwesties. Hij is hoofdredacteur en voorzitter van de raad van bestuur van   Veterans Today.Lees ook:  Arrestatiebevel uitgevaardigd voor Donald Trump

Comments

comments