De grootste leugen over de ‘interneringskampen’ in Xinjiang in China

De grootste leugen over de ‘interneringskampen’ in Xinjiang in China

9 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Westerse media en regeringen voeren al jaren een bijna onophoudelijk spervuur ​​tegen China over wat zij beweren netwerken van “interneringskampen” te zijn die in de westelijke regio van Xinjiang in China zijn gebouwd en gebruikt om de Oeigoerse etnische minderheid te vervolgen.

Deze beweringen zijn een mix van halve waarheden, waarheden die uit hun verband zijn gehaald en regelrechte verzinsels en leugens.

Maar de grootste leugen van alles is een leugen van weglating – hyping, overdrijven en zelfs verzinnen van verhalen over China’s misbruik van Oeigoeren – terwijl het zeer reële terroristische probleem waarmee China in Xinjiang wordt geconfronteerd, wordt gebagatelliseerd of volledig weggelaten.

De BBC zou in een artikel uit 2020  , “China Oeigoeren: vastgehouden wegens baarden, sluiers en surfen op internet”, beweren (nadruk toegevoegd):

De Oeigoeren zijn overwegend moslim en staan ​​qua uiterlijk, taal en cultuur dichter bij de volkeren van Centraal-Azië dan bij de etnische meerderheid van China, de Han-Chinezen.

In de afgelopen decennia heeft de toestroom van miljoenen Han-kolonisten in Xinjiang geleid tot toenemende etnische spanningen en een groeiend gevoel van economische uitsluiting onder Oeigoeren.

Die grieven kwamen soms tot uiting in sporadische uitbarstingen van geweld, wat een cyclus van steeds strengere veiligheidsreacties vanuit Beijing aanwakkerde.

Om deze reden zijn de Oeigoeren het doelwit geworden – samen met de andere moslimminderheden van Xinjiang, zoals de Kazachen en Kirgizië – van de interneringscampagne.

De term “komt soms voor in sporadische uitbarstingen van geweld” is een opzettelijk en spectaculair understatement, waarbij de BBC zelf eerder de gruwelijke terrorisme-extremisten in Xinjiang heeft gedocumenteerd.

Xinjiang is het epicentrum van bloedig terrorisme, beschermd door westerse media-stilte 

Het artikel van de BBC uit 2014: “ Waarom is er spanning tussen China en de Oeigoeren? , “Meldde dat (nadruk toegevoegd):

In juni 2012 probeerden zes Oeigoeren naar verluidt een vliegtuig van Hotan naar Urumqi te kapen voordat ze werden overmeesterd door passagiers en bemanning. Er werd bloedvergieten in april 2013 en in juni van dat jaar,  27 mensen stierven  in Shanshan County nadat de politie het vuur opende op welke staat media omschreven als een menigte, gewapend met messen aanvallende lokale overheidsgebouwen Ten minste  31 mensen werden gedood en meer dan 90 liepen verwondingen op  in In mei 2014 crashten twee auto’s op een Urumqi-markt en werden explosieven in de menigte gegooid. China noemde het een “gewelddadig terroristisch incident”. Het volgde op een bom- en mesaanval op het zuidelijke treinstation van Urumqi in april, waarbij  drie doden en 79 anderen gewond raakten.

In juli zeiden de autoriteiten dat een bende met messen een politiebureau en regeringsgebouwen in Yarkant had aangevallen, waarbij 96 doden vielen   De imam van de grootste moskee van China, Jume Tahir, werd dagen later doodgestoken. In september  stierven er ongeveer 50 bij ontploffingen  in de provincie Luntai buiten politiebureaus, een markt en een winkel. Details van beide incidenten zijn onduidelijk en activisten hebben enkele verslagen van incidenten in staatsmedia betwist. Er is ook wat geweld uit Xinjiang gekomen. Een steekpartij in maart in Kunming in de provincie Yunnan  waarbij 29 mensen omkwamen,  werd toegeschreven aan Xinjiang-separatisten, net als een incident in oktober 2013 waarbij een auto in een menigte ploegde en in vlammen opging op het Tiananmen-plein in Peking.

Dit zijn niet bepaald “sporadische uitbarstingen van geweld”, maar eerder een gecoördineerde terroristische campagne. Het terrorisme heeft Xinjiang en China al jaren geteisterd.

Lees ook:  De relatie van Trump met Rusland en China: een opleving van de Henry Wallace-doctrine voor de naoorlogse wereld?

Ook zelden genoemd of gekoppeld aan het Chinese beleid in Xinjiang is hoeveel duizenden Oeigoerse  extremisten naar het buitenland zijn gereisd om te vechten in Westerse proxyoorlogen in plaatsen als Syrië en die uiteindelijk zullen proberen terug te keren naar China.

Het door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gefinancierde en regisseerde Voice of America (VOA) in haar  artikel “Analisten: Uighur Jihadis in Syria Could Pose Threat”, zou toegeven (nadruk toegevoegd):

Analisten waarschuwen dat de jihadistische groep Turkistan Islamic Party (TIP) in het noordwesten van Syrië een gevaar kan vormen voor de vluchtige provincie Idlib in Syrië, waar de inspanningen worden voortgezet om een ​​fragiel, door Turkije en Rusland bemiddeld staakt-het-vuren tussen de troepen van het Syrische regime en de verschillende rebellengroepen te behouden . Het TIP riep eind november een islamitisch emiraat uit in Idlib en is dankzij zijn lage profiel grotendeels buiten de radar van autoriteiten en media gebleven. Het TIP, opgericht in 2008 in de noordwestelijke Chinese regio Xinjiang, is een van de belangrijkste extremistische groeperingen in Syrië sinds het uitbreken van de burgeroorlog in het land in 2011. Het TIP bestaat voornamelijk uit Oeigoerse moslims uit China , maar in de afgelopen jaren heeft het ook andere jihadistische strijders in zijn gelederen opgenomen.

Het TIP heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de Kashgar-aanslagen in Xinjiang in 2011 waarbij 23 mensen om het leven kwamen.

Reuters zou in zijn artikel opmerken  : “De gezant van China zegt geen nauwkeurig cijfer over de Oeigoeren die in Syrië vechten”, dat (nadruk toegevoegd):

De Syrische ambassadeur in China vertelde vorig jaar aan Reuters dat  tot 5.000 Oeigoeren vechten in verschillende militante groepen in Syrië.

Terrorisme in China en een klein leger terroristen die hun vaardigheden aanscherpen met Amerikaans geld en wapens in een proxy-oorlog tegen Syrië om uiteindelijk terug te keren naar Chinees grondgebied, is zeker voldoende voor China om serieuze maatregelen te nemen tegen extremisme in Xinjiang.

Maar door nu de terroristische dreiging in Xinjiang te bagatelliseren of weg te laten, proberen de BBC en de rest van de westerse media het huidige Chinese beleid in Xinjiang los te koppelen van het zeer reële en omvangrijke terrorisme dat het veroorzaakte.

De rol van Washington bij het ondersteunen van het extremisme in Xinjiang 

Erger nog is dat het Chinese terrorismeprobleem in Xinjiang het directe resultaat is van Amerikaanse financiering en steun.

Niet alleen hebben de VS militanten in Syrië bewapend en getraind, ook hebben Oeigoerse extremisten naast elkaar gestreden, separatistische groeperingen zoals het World Uyghur Congress (WUC) die openlijk de ‘onafhankelijkheid’ van Xinjiang nastreven, hebben letterlijke kantoren in Washington DC en worden gefinancierd door de Amerikaanse National Endowment for Democracy. (NED).

In feite is het subsidiegeld van de Amerikaanse NED voor subversie in China verdeeld in verschillende regio’s met hun eigen speciale pagina’s op de NED-website. Xinjiang wordt  door NED vermeld als  “Xinjiang / Oost-Turkestan” – Oost-Turkestan is het fictieve land dat extremisten willen creëren.

Veel van het extremisme in Xinjiang houdt ook verband met uitgebreide steun van de Amerikaanse bondgenoot Saudi-Arabië en NAVO-lid Turkije.

Terwijl de VS politieke ondermijning financiert en Turkije Oeigoerse extremisten helpt die vechten op Syrisch grondgebied, sluipt de Amerikaanse bondgenoot Saudi-Arabië geld en middelen naar Xinjiang zelf om moslimgemeenschappen te radicaliseren met het politiek gemotiveerde en extremistische salafisme van Riyad.

De LA Times zou in een artikel uit 2016 met de titel ” In China bevordert de opkomst van het salafisme achterdocht en verdeeldheid onder moslims ” onthullen:

Het salafisme is een ultraconservatieve denkrichting binnen de soennitische islam, die een manier van leven en gebed omarmt die teruggaat tot de 6e eeuw, toen Mohammed nog leefde. Islamitische Staat-militanten zijn salafi, veel Saoedi-Arabische geestelijken zijn salafi, en dat geldt ook voor veel Chinese moslims die in Linxia wonen. Ze bidden in hun eigen moskeeën en dragen kaffiyehs in Saoedische stijl.

In het artikel werd ook opgemerkt (nadruk toegevoegd):

Experts zeggen dat de Chinese autoriteiten de afgelopen jaren de salafisten onder voortdurend toezicht hebben gezet, verschillende salafistische religieuze scholen hebben gesloten en een prominente salafistische geestelijke hebben vastgehouden. Een eens zo hechte relatie tussen Chinese salafisten en Saoedische beschermheren is netelig en complex geworden.

En dat:

… Saoedische predikers en organisaties begonnen naar China te reizen. Sommigen van hen droegen geschenken: trainingsprogramma’s voor geestelijken, korans voor distributie, financiering voor nieuwe ‘islamitische instituten’ en moskeeën.

Dit invasieve radicalisme dat door de VS en zijn Saoedische bondgenoten in Xinjiang is getransplanteerd, heeft zich rechtstreeks vertaald in echt geweld – een feit dat herhaaldelijk is weggelaten of begraven in de huidige berichtgeving over Xinjiang en is weggelaten uit de Amerikaanse en Europese veroordelingen van China vanwege zijn beleid daar.

De VS en Europa hebben een 20-jarige “oorlog tegen terreur” gevoerd, waarbij hele naties onder valse voorwendsels zijn binnengevallen, honderdduizenden zijn gedood, tientallen miljoenen zijn verdreven, systematisch gemarteld en een wereldwijd overspannend surveillancenetwerk is opgebouwd – en dat alles nog heimelijker. het bewapenen en financieren van echt terrorisme in plaatsen als Libië, Syrië en zelfs in het Chinese Xinjiang.

Dit alles is gedaan met de hulp van medeplichtige westerse media die waarheden buigen of volledig leugens verzinnen – maar ook door de waarheid weg te laten.

Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn dat de Amerikaanse en Europese media ervoor hebben gekozen te liegen over het huidige beleid van China om het hoofd te bieden aan wat duidelijk een reëel en gevaarlijk terrorismeprobleem is in Xinjiang.

Maar de wereld kan ervoor kiezen deze leugens niet te geloven.

Comments

comments